Rüyada Kirpik Görmek

Rüyada kirpik koruyucu görmek, muhafız ile tabir olunur. Rüyasında kirpiğine sürme çekmek, malının muhafazası için bir ambar veya bir mahzene kilit vurduğuna işarettir. Sakladığı mal helal ise dini inancının kuvvetine; haramsa eksikliğine delalet eder. 

Bkz: Göz Kapağı, Göz 

Rüyada kirpiklerinin yüzünü kaplayacak kadar uzadığını görmek, günahlardan arınmış bir hayatı olduğuna ve Cenab-ı Hakk’ın rızasına uygun bir halde yaşadığına; kirpiklerinin olmadığını görmek, dünya malına taparak, ahiretini unuttuğuna, Allah’ın (C.C.) emirlerini ve Peygamber (S.A.V.) Efendimizin sünnetlerini ihmal ettiğine işarettir.

Rüyasında kirpiklerini teker teker koparıp attığını görmek, halkın kendisine karşı cephe aldığına, onu dinsiz olarak lanetlediklerine delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada kirpik görmek, dini muhafaza etmeye işarettir. Bazen kirpik; mal, ilim ve çocuktan dolayı sevinmeye işarettir. Kirpiklerinin olmadığını gören kimse, dinini koruyamaz. Rüyada kirpiklerini yolduğunu gören kimseyi, dininden dolayı düşmanı rezil eder.

Rüyada kirpiklerinin çok ve güzel olduğunu gören kimse, dindardır. Rüyada kirpiklerinin beyaz olduğunu gören kimsenin başına veya gözlerine ya da dişine bir hastalık isabet eder.

Kirpik

“Rüyada Kirpik Görmek” üzerine 4 yorum

  1. Ben rüyamda sağ kirpiklerimin döküldüğünü gördüm sonra elimle elliyorum hafif uçları geliyor ama çok sert ve ben korkuyorum kirpiklerim uzamayacak mı diye.

  2. Masada bir kirpik tanesi var, ben de elimle kendi kirpiğimi koyuyorum yanına. Upuzun kirpik dibinde beyaz kök yeri olur ya onu alıp temizleyip koyuyorum. Öyle uzun ve güzel ki, tek bir tane kirpiğimi alıp koyuyorum…

  3. Rüyamda oğlum güya bir kuşmuş, onu zannederek sinek gibi bir şey alıyorum elime. Ne olduğunu anlamak için yaklaştırdığımda gözüme bir çeşit polen gibi bir şey atıyor. Tuvalete koşup gözlerimi yıkadım. Alt kirpiklerim döküldü, üst kirpiklerim de bir hayli fazlaydı. Sonra ağzımdan lav kusmaya başladım. Eşim alnımı falan tuttu. Bu rüyadan uyandım diye dua ettim. Sanırım “Gerçek” derken uyandım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir