Rüyada Kısrak Görmek

Rüyada kısrak görmek, şerefli ve muhterem bir kadına, kısrak bekar için evlenmeye delalet eder. Kişinin bütün istediklerine ulaşacağını işaret eder.

Bkz: Aygır, At

Rüyada kısrak görmek tabiri, kadınla yorumlanır. Rüyasında kısrağa bindiğini gören, bir kadınla tanışır ve onunla ilişki kurar. 

Rüyada kısraktan düştüğünü görmek, tanıştığı bir kadınla arasının bozulacağına delalet eder. Bir kısrağa binerek onu koşturduğunu görmek, sevgilisine çok bağlı olduğuna ve onu ölesiye sevdiğine işarettir. Rüyada bir kısrak satın aldığını görmek, asil bir kadınla evleneceğine delalet eder. Kısrak rengine göre de ayrı yorum taşır. Siyah kısrak, zengin ve şerefli bir kadına; kır kısrak güzel kadına; duru kısrak dinine bağlı bir kadına; sarı kısrak hastalıklı bir kadına; al kısrak asil ve çok güzel bir kadına delalet eder.

Rüyada kısrağının kaybolduğunu veya öldüğünü görmek, evli ise eşinden ayrılacağına; bekarsa evlenme teşebbüsünün boşa çıkacağına işarettir. Kısrağından inip onu ahıra bağladığını gören kimse evini terk ederek ailesinden uzaklaşır.

Rüyada kısrağını sattığını görmek, eşinden boşanacağına delildir. Rüyada kısrağının doğurduğunu görenin çocuğu olur; bekarsa beklediği müjdeli bir haber alır. Rüyada kısrak sütünden emdiğini görmek, tüccarsa kârının artacağına; maaşlı veya ücretli birisi ise maaş ve ücretinin artacağına; esnafsa daha çok kazanacağına işarettir. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen kısrak, şerefli bir kadına işarettir. Eğer kısrağa binse, o kimse bir kadın hakkında bir kötülük işler. Üzerine semer vurulacak cinsten olan kısrak, kadına ve maisetçe bir emlaka işarettir. Bir kimse bir kısrağa bindiğini veya ona malik olduğunu ya da onu satın aldığını görse, eğer bekar ise şerefli ve mübarek bir kadın ile evlenir. Bir kimse kısrağının öldüğünü veya çalındığını ya da zayi ve kaybolduğum görse, bu durum onun hanımı ve geçimi hakkında meydana çıkar.

Bir kimse rüyada kısrağını terk ettiğini yahut ondan indiğini görse, o kimsenin ölümü veya hanımından ayrılması ya da evinden ve ayrılması ile tabir edilir. Kısrağının doğurduğunu ve doğurmasının yakın olduğunu görmesi, geçiminin yerinde olduğuna ve malının fazlalığına işarettir. Kısrağın sütünü içtiğini gören kimse, devlet başkanına yaklaşır ve ondan hayır mala nail olur.

Kısrak

“Rüyada Kısrak Görmek” için bir yorum

  1. Merhabalar, rüyamda sığınakta kapalı bir ortamda ortada ateş yanmakta ve 3 tane kedi bu ateşin içinde közle oynuyor, birbirini yalamakta. Hemen yan sığınakta ise ortada başka bir ateş yanıyor ve çevresinde al bir kısrak var. Ne anlama geliyor, bilgi verebilir misiniz? Teşekkür ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir