Rüyada Kıyamet Günü Görmek

Rüyada kıyamet koptuğunu görmek, ev halkının zulümden ve şiddetten kurtulacaklarına; halkın Allah’ın (C.C.) huzurunda toplanmış olduğunu görmek, o yerde oturanların bir felakete uğrayacaklarına delalet eder.

Bkz: Kıyamet Suresi, Üflemek

Cafer-i Sadık’a (R.A.) göre; bir kişinin kıyameti görmesi dört şekilde yorumlanır: Kurtuluş, ferah ve sevinç, bela, zaruretten kurtulma. Kötü kişilerin kıyameti görmesi ise bu dört tabirin aksiyle yorumlanır. Mahşer kurulup, Cenab-ı Hakk’ın (C.C.) halk hakkında hüküm verdiğini görmek, insanlara adaletli bir kişinin önderlik ve başkanlık edeceğine ve herkesin bu adaletten faydalanacağına işarettir.

Rüyada amel kitabını sağ elinde tuttuğunu görmek, Allah’ın rızasını kazandığına; sol elinde tuttuğunu görmek de bunun aksine delalet eder. Mahşerde hesap verilecek yere götürüldüğünü görmek, gaflete; hesap sorulduğunu görmek ise azaba delildir.

Kıyamet Günü

“Rüyada Kıyamet Günü Görmek” üzerine 23 yorum

  1. Rüyamda tüm mahlukatların ayaklanıp koşarak gittiğini gördüm. Gökyüzünde siyah beyaz fırtınanın koptuğunu gördüm. Gökyüzünde buluttan bir sima gördüm, Allah, kıyamet yazdığını gördüm ve atların üzerinde askerler hepsi iskeletti, o askerler de o hayvanlarla kaçışıyordu, sabit bir yere koşuyorlardı.

    1. Bende aynısını gördüm sen bi sonuca vardınsa banada yardımcı olabilirmisin ?

    2. Bende öyle bir rüya gördüm ama ben rüyada kıyamet kopmadan önce pespembe bulutlar gördüm sonra kıyamet koltuğunda kargalar sürüyle uçuşuyalardı bide

  2. Tuhaf bir rüyaydı. Kıyametin kopacağı günü biliyorduk ve o gün içindeydik. Bir sürü insan vardı ve alışveriş merkezinde, hepsi alışveriş yapıyordu, öbür taraf için. Şeytan olarak tanımladığım bir şey gördüm. Karşı koymaya gücüm yetmedi. Dışarıda buldum kendimi birden. Otobüsler vardı, boş birini buldum. İçinde bir arkadaşım vardı. “Boş mu?” dedim. “Gelecekler” dedi. Döndüm ve bisikletle devam ettim. Tuhaf sesler duymaya başladım ve bariyerleri kırıp yere düşmeye başladım. Çok şiddetli Allah sesleri söylüyordum. O kadar şiddetliydi ki öldüğümü hissettim. Ve içten içe kıyametin koptuğu gün sineklerin koloni halinde gezip “Ölü” diye vızıldayacaklarının söylendiğini duydum. Aynı esnada sinekler “Ölü” diye vızıldıyordu. İnanılmaz korktum ve fırlayarak uyandım. O kadar etkisindeydim ki 15 dakika uyuyamadım.

  3. Birileri yorumlarsa çok sevinirim. Kıyamet günündeyiz ve herkes durumdan haberdar. Ama en ilginci herkes işinde, gücünde devam ediyor. Restoranlar, barlar, diskolar ama kıyamete saatler kala kime sorsam “Akşam kopacak” diyor. Fakat kimse ilgilenmiyor, o kadar. Hatta hamburgercide çalışıyorum. Patron diyor ki “Sandviç yok, bugün maç yok diye getirmedik. Çok gitmiyor ki” falan garip ve ilginçti. Ben de diyorum ki “Ulan madem kıyamet kopacak. Hava neden güneşli, güzel bir hava var? vs. herkes “Zamanla değişir” diyor. Yaklaşık 1 saatlik bir zaman dilimi geçiyor. Sanırım yağmur başlıyor, hava kararıyor, donuk rengarenk gökyüzü vs. Yorumlarsanız sevinirim.

    1. Dünyanın telaşına çok kapılma. Akrabaların ve ailenle olan münasebetini önemse. ALLAH (c.c) için güzel ameller işlemek için çabala ve rüyanın şerrini ALLAH (c.c)'a havale et. Hayırlı olması için de iki rekat namaz kıl kardeşim. ALLAH biz kullarını bağışlasın!

  4. Kıyamet gününü biliyorduk ve bekliyorduk. Ben “Sadece Allah bilir” diyordum. Herkes “Bugün” diyordu. Sonra yanımızdaki küçük bebek gökyüzüne yükseldi kalp oldu ve tüm yıldızları topladı. Bu ne demek? Çok korkuyorum. Açıklar mısınız?

  5. Böyle rüyalarımı pek aklımda tutamıyorum kısım kısım aklımda kalıyor gördüklerim. Özellikle havanın rengi koyu kırmızı böyle çok gafletti bir hava vardı. İnsanlar dünyanın eriyeceğini başka yere gitmemiz gerektiğini söylüyorlardı. Dünya eriyecekti öylemi yani kıyamet kopacak diyorlardı. Ben çok korkuyordum. Kalabalık çok ama milyarlarca insan herkeste bir ses. Sonra bir anda eriyemeye başladı duvarlar, evler sanki herkes kaçışıyordu. Hatırlayabildiğim bu. Sıçrayarak uyandım…

  6. Cuma günüydü. Gökyüzünden yağmur gibi alev saçan taşlar yağıyordu. Hızlıca abdest aldım cumaya gitmek için hazırlandım. İlk baş hava aydınlıktı. Abdesti alıp dışarı çıkınca kapkara bulutlar etrafı sarmış. Büyük bir korku duydum. Kıyametin kopacağını anlamıştım. Secdeye eğildim orda uyandım. Yardımcı olursanız sevinirim.

  7. Rüyamda kıyametin koptuğunu gördüm akşamüstü babam abdest almaya çıkıyor, kapıdan çıkarken balkondaki Ethernet yıkılıyor. Ben bamı geri çekiyorum evin içine sonra koridordan odaya kaçıyoruz. Biz kaçtıkça ev yıkılıyor, pencereden çıkıyoruz ağaçlar, sokak lambaları üzerimize yıkılıyor. Sonra bir eve gidiyoruz o evin penceresinde bir ışık beliriyor o ışığa doğru gidiyoruz, ışıktan geçtikten sonra bir kalabalık bekleşiyor kardeşlerimi görüyorum.

  8. Rüyamda yer altından bir sürü böcekler hayvanlar çıkıyor ve ailem de var. Ben kaçıyorum kıyamet günü gelmiş diye kurtulmaya çalışıyorum ama sadece yer altından çıkan yılan gibi hayvanlar beni sarıyor. Ablam bana diyor ki “Kıyamet günü gelmiş ve sadece sen öleceksin.” Daha sonra ya gerçekten uyanıyorum ya da rüyamda uyandığımı zannediyorum. Bana biri diyor ki “Namaz kıl namaz kıl.”

  9. Rüyamda bir sürü topluluk gördüm ve yukarıdan lavlar geliyordu sonra 2 kişi geldi ama boyları çok uzundu. 2 si de 10-12 katlı bir bina boyundaydı. Lavlar üzerimize gelirken o şahıslar ellerine büyükçe demir levhalar aldılar ve 2 binanın arasına tuttular. Biz de onların arkasında duruyorduk. Bir nevi bizi korumaya çalışıyorlardı.

  10. Rüyamda eşimin kıyameti kopmuş ateş gülleleri, yer sarsıntıları, ortalık yanıyor. Ancak eşim kıyamete direniyor. Ateş güllelerini alıp küçük toplar gibi uzaklara atıyor, yer sarsıntıları bitiyor.

  11. Rüyamda sahil yolunda minibüs içindeydim, yanımda sevgilim ve apartmandan komşularımız vardı. Herkes oturuyordu ve bir tek ben ayaktaydım. Daha sonra denizi izlemeye başladım, deniz dikey bir şekilde yarılmaya başladı sonra denizin dibine baktım ve kırmızı sarımtırak bir renk gördüm, cehennem mi pek emin değilim ama orda şeytanın olduğunu hissettim. Arabanın içinde ben bağırıyordum “Denize bakın” diye. Kimse kafasını bile çevirmiyordu sanki mumyalanmışlar gibiydi. Daha sonra deprem olmaya başladı, araba durdu, sadece arabadan ben indim ve hafif bir rüzgar esiyordu sanki kıyamete hazır değilmişim gibi hissettim ve kendimi firavun gibi hissettim ve onun gibi yaptım. Onun gibi hatamın olduğunu bildiğim halde sonumun geldiğini anlayınca tövbe edip dua etmeye başladım ve daha sonra besmele çekip uyandım. Uyandığımda sırt üstü yatıyordum hiç hareket edemedim bir süre daha sonra sabah ezanının okunduğunu gördüm ve korkudan yataktan çıkamadım, uyumuşum.

  12. Ben babamla saçma sapan bir sebepten konuşmuyordum ve rüyamda yolda giderken baktım babam ziraat bankasının ATM’sinden para yatırıyor. Yanına gittim, sanki hiç aramızda bir şey olmamış gibi konuştum. O sırada kız arkadaşım yoldan geçiyordu “Oğulcan” diye beni çağırdı. Gittim, “Gel seni ailemle tanıştırayım” dedi. Ben de “Olur” dedim. “Baba ben gidiyorum” falan filan kızın evine gittik. Çay, gofret, bisküvi yiyoruz. Bir anda kız arkadaşım ve annesi çok zor nefes alarak can verdi ve dışarıdan ezan sesleri, insanlar dua ediyor. Kendimi bir can havliyle balkona attım. Kafamı gökyüzüne kaldırdım Kur’an-ı Kerim ve ismini şuan unuttum camilerde Kur’an-ı Kerim’in altına konulan şeyden vardı, gökyüzünü kaplamıştı. Artık vakit dolmuştu öyle hissediyordum. “Kıyamet günü geldi” diyordum. Sağ elimle kalbimi en son gücümle sıkıyordum, sol elimde de balkonun demirlerinden tuttum, öldüm. Bir can havliyle uyandım. Acaba bu nedir, nasıl yorumlanır?

  13. Rüyamda kıyametin koptuğunu gördüm, her yere yıldırımlar düşüyordu. Kıyamet bittikten sonra sokakların, caddelerin yenilendiğini gördüm. Bunun anlamını bilen yazabilir mi?

  14. Rüyamda bir binadaydı ve binada çok insan vardı. Bir anda çok tuhaf bir ses duyuldu, kulaklarım çınlıyordu dayanılacak gibi değil. Sonra ses kesildi ve Arapça konuşan sesler duyuldu. İnsanların arasında bir imam vardı “Cebrail geldi” dedi. Sonra o Arapça sese insanlar Arapça bir şeyler cevaplıyordu. Cevaplayanlar bir odaya gittiler mutlu bir şekilde. Sonra o kulak çıtlatıcı ses tekrar geldi. Bir anda deprem başladı orada uyandım. Biri bana rüyamı yorumlayabilir mi?

  15. Selam. Ben sabah saat 8 civarları bir rüya gördüm yardımcı olursanız çok teşekkür ederim. Rüyamda kendi evimde kapının üzerinde düğmeye benzer siyah bir şey buldum merak edip düğmeye parmağımla basıyorum ve ıslık şeklinde bir ses çıktı bunu bir kaç kez tekrarladım ve evin duvarlarından beyaz renkte böceklerin çıktığını gördüm. Dışarı çıkıp baktığımda gökyüzünün simsiyah olduğunu gördüm. Babam ve erkek kardeşim yanımdaydı, babama sorduğumda bana kıyamet koptuğunu elindeki o düğmeye benzer olan şeyle İsrafil (As). Sur’a üfledi artık kıyamet günü geldi oğlum dedi sonra öldüğümü gördüm. Rüyamdan bir gün sonra düğünüm olacakmış yani düğünden bir gün önce kıyameti gördüm.

  16. Güneşin doğudan battığını ve kıyametin kopacağını biri söylüyor bana sonra bir arkadaşımla beraberiz kopacak diye bekliyoruz kopmadı diyoruz 4 5 saate kopar diyor biri bu nasıl bir rüya yardımcı olurusunuz anlamı nedir?

  17. Devamını okuyamayan yazının üzerine tıklayıp aşağı indirsin. Ben rüyamda aşağıda top oynuyorum arkadaşım topu başka bir yere attı ben topu almaya giderken arkadan beyaz bir ışık geliyordu arkama baktığımda her yerden ateş geliyordu ve ben ve dünyadaki bütün herkes ölüyordu sonradan nasıl olduğunu bile anlamadan kendimi köprüde gördüm köprüde tek ben yoktum milyonlarca insan vardı bazıları yürüyordu bazıları arabalarda galiba o köprü sırat köprüsü idi sonradan da yine nasıl olduğunu bilmeden dirilişin olduğunu gördüm arkadaşlar buna inanmayacağınızı biliyorum ama gerçekten rüyamda bunları gördüm Allah herkesin günahını affetsin, Allah herkese hayırlı bir ölüm nasip etsin (ÂMİN)

  18. Ben rüyamda kıyamet koptuğunu gördüm. İnsanlar şaşırmış her yerde depremler vardı. Her yer yerle bir olmuştu.

  19. Rüyamda kıyamet kopacaktı. Gökyüzü rüzgarlı ve kırmızı rengine dönüyordu. Büyük pencereli evimin pencerelerini kapatıyordum ve dışarda 6-7 adet farklı yaşlarda kız ve oğlan çocukları vardı. Onlara bir şey olacak korkusu ile onların elinden tuttum ve onları kendim için hazırladığım yer yatağına yatırdım. Rüzgar içeri girmesin diye camları kapattım. Sonra sahur için kızım uyandırdı ve rüyadan uyandım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir