Rüyada Kitap Görmek

Rüyada kitap görmek; güç ve kuvvete, kendisiyle iyi anlaşılan dost ve arkadaşa, üzüntü ve kederden kurtulmaya, kalbi ve bedeni hastalıklardan kurtulmaya, aydınlık kafaya, bilgi ve hikmete işarettir. 

Rüyada sayfaları açık kitap görmek, yaygın habere; kapalı kitap, gizli habere işarettir. Kimin elinde görülürse görülsün, kitap sevinçli habere ve güzel gelişmelere delalettir.

Rüyada elinde dürülü bir kitap görülmesi, vefat etmeye; sağ elde yahut sağ tarafta görülen kitap, sıkıntıdan kurtulmaya, ucuzluğa ve bolluk seneye; sol eldeki kitap, yaptığı bir işten pişmanlık duymaya işarettir.

Rüyada bir kimsenin elinden sağ elle bir kitap almak, o kimseden yahut onun seviyesinde birinden sevince vesile olacak bir şey almaya delalet eder. Elinde arapça bir kitap yahut mushaf bulunan kimse, -eğer inançsız ise- üzüntü ve kederle birlikte rezil olmaya; bu tür bir kitap müslüman kimsenin elinde bulunsa ya da o müslüman bu tür bir kitabı okusa, hayır ve iyiliğe, sevinç ve istikamet düzgünlüğüne delalet eder.

Rüyada Farsça kitap görmek, üzüntü ve kedere; gökten kitap indiğini görmek, muhtevası ve haberleri hayır ise hayra, şer ise kötülüğe, gökten inen kitap Kur’an-ı Kerim’e ve onun hükümlerine yorulur.

Rüyada içeriği bilinmeyen ciltli kitap görmek, gizli yapılan alışverişe, iş ve sanatında hile yapmaya işarettir. Dört ilahi kitaptan ayrı olarak gönderilen yazmaları görmek; ilme, hidayete, doğru haberlere, şahitliğe ve kendilerine uyularak hidayete erişilen imamlara delalet eder. 

Kutsal kitaplar için Kur’an, İncil, Tevrat ve Zebur maddelerine bakınız. ( Açıklayıcı değer tabirler için Bakınız; Sayfa)

Rüyada kitap görmek ne demek, güce kavuşacağına ve yükseleceğine yorumlanır. Orta yaşlı erkekler için kitap görmek, değişik bir tecrübeye girişileceğine işaret eder. Genç kadınlar için de bu rüya, iş yaşamında başarıya ve yükselişe işarettir. Daha yaşlı kadınlar için rahatlık ve huzurlu bir geleceğe yorumlanır.

Rüyada kitap okumak, başarılı olup yükseleceğinizin işaretidir. Ayrıca bu rüya, kişinin hayatının önemli derecede değişeceğine işarettir.

Rüyada kitap görmek veya okumak, kuvvetle yorumlanır. Rüyasında kitap okuduğunu gören, düşmanlarına karşı kuvvetli bir durumda bulunur. Bir rafa veya kitaplığa kitaplarını dizdiğini görmek, yaptığın işlerde daima bilgi ve tecrübelerinden faydalanıldığına delalet eder. 

Rüyada çocuğuna bir masal kitabı okuyarak, onu oyaladığını görmek, müjdeli bir haber alarak sevineceğine işarettir. Kucağında sayfaları okunmayan veya üzerinde yazı bulunmayan, defter şeklinde bir kitap olduğunu görmek, bulunduğu bir işten zarar göreceğine işaret eder.

Rüyada yanında kapalı bir kitap görmek, kısmetinin kapalı olduğuna ve kazancının azalacağına; yanında sayfaları açık bir kitap görmek, rızkının bol ve kazancının çok olacağına işaret eder. Elinde bir yabancı dille yazılmış ve kendisi dili bilmediği için okuyamadığı bir kitap olduğunu görmek, bir yerden kötü bir haber alacağına ve bu haberin sebebinin ne olduğunu anlamadığına işarettir. 

Rüyada bir kitapçıdan kitap satın aldığını görmek, ilim sahibi bir kişiden dünya ve ahiret hakkında birçok yeni şeyler öğreneceğine yorumlanır. Rüyada kendisine verilen veya satın aldığı bir kitabı yırttığını görmek, halk tarafından kötü bir kişi olarak tanındığına; bir kitabı yaktığını görmek, işlerinin kötüye gideceğine ve geçiminin daralacağına delalet eder. 

Rüyada elinde beyaz ciltli bir kitap görmek, feraha çıkacağına; mavi renkli kitap görmek, bir işte ümit beslediğine; yeşil renkli kitap görmek, dini inancının kuvvetine; kırmızı ciltli kitap görmek, eğlenceye düşkün biri olduğuna; siyah renkli bir kitap olduğunu görmek, ev halkından birisinin ölümüne; sarı renkli kitap görmek, hastalığa delalet eder. Bazı yorumcular, kitabı arkadaşla yorumlarlar. 

Rüyada bir kitabı olduğunu görmek, eğer okuyabileceği bir dille yazılmışsa, iyi bir arkadaşa; bilmediği yabancı bir dille yazılmışsa, fena bir arkadaşa işarettir.

Rüyada kendisine gökten bir kitap indiğini görmek, Allah (C.C.) yolunda olduğuna delalet eder. Rüyada elinde tefsir kitabı görmek, işlerinin düzgünlüğüne; tefsir okuduğunu görmek, zorlukların çözüleceğine; elinde fıkıh kitabı görmek, devlet başkanının yanında veya ona yakın olup sözünün geçtiğine delalet eder. 

Rüyada elinde dini bir kitap olup onu okuduğunu görmek, din konusunda bilgi sahibi olduğuna; dünyadan elini çekip ahiret için çalıştığına; dua ve hutbe kitabı okuduğunu görmek, duasının kabul olunacağına; dilediği şeylere kavuşacağına; tarihi hikaye okuduğunu görmek, halk tarafından kendisine kötü gözle bakıldığına; tıp kitabı okuduğunu görmek, bozulan işlerinin düzeleceğine delalet eder.

Rüyada yıldızname kitapları okuduğunu görmek, dünya işleri ile uğraştığına; hendese (geometri) kitapları okumak, halk arasında ün sahibi olduğuna; hesap (matematik) kitapları okumak, dünya ve para işleriyle meşgul olmaya delildir. 

İbn-i Kesire göre; içlerinde ne olduğu bilinmeyen ciltli kitaplar görmek, menfaat ile yorumlanır. Neye dair oldukları bilinir ise, yorumları yukarıda yazdıklarımız gibidir. Uyanıkken makbul olmayan bir hal olmadığı yani kitapları yırtmak veya yakmak, kirletmek gibi bir şey yapılmadığı halde, ciltli kitap görmek hayırdır. 

Rüyada birçok kitap biriktirmek, ilim sahibi olmaya işarettir. Eğer bu topladığı kitapları okuyorsa, bu işaret hakikat olur. Eğer okumadan sadece topluyorsa ve kitaplar cilt halinde öylece kalırsa, bilgisi esassız demektir. 

Rüyada bir kitabı kendi eliyle ciltlediğini görmek, bir kişiye iyilik ettiğine delalet eder. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada kitap görmek, kuvvettir. Bundan dolayı, elinde bir kitap bulunduğunu gören kimse, kuvvete erişir. Kitap eğer açıksa, yaygın bir haber; kapalı ise, gizli bir haberdir. Eğer kitap erkek çocuk elinde olursa, müjdedir. Kadın elinde olursa, sevinçli bir işi beklemektir. Kitap açık, kadın örtülü ise, rüya sahibine sakınmasıyla emrettiği bir haberdir. Eğer kadın koku sürünmüş güzel bir kadınsa, kendisine övgü bulunan bir habere işarettir. 

Rüyada elinde dürülmüş bir kitap olduğunu gören kimse, yakında ölür. Rüyada Müslümanların liderinden bir yazı aldığını gören kimse; devlet, saltanat ve gıpta edilecek bir nimete erişir. Kendisiyle bir kimse arasında münakaşa ve düşmanlık veya karışık bir işi bulunan kimse kitabını sağ tarafında görse, o kimsenin delil ve şahit getireceğine işarettir. Eğer rüyayı gören azap ve sıkıntı içinde ise, kurtulacağına işarettir. Eğer rüyayı gören bir şeyden dolayı üzüntülü ise veya vatanında değilse, onun işinin kolaylaşacağına ve çabucak ailesine döneceğine işarettir. 

Rüyada kitabını sol tarafında gören kimse, yaptığı bir işinde pişman olur. Sağ tarafta görülen kitap, ucuzluk ve bolluk bir seneye işarettir. Bir kimseden bir adam rüyada sağ eliyle bir kitap alsa, o adam o kimseden veya onun tarafından çok sevdiği bir şey alır. 

Rüyada elinde Kuran-ı Kerim veya Arapça bir kitap olduğunu gören kimse, üzüntü, keder ve sıkıntıya düşer. Bir kimse bir kitabı yırttığını ve kestiğini görse, o kimsenin üzüntü ve kederi gider ve hayra nail olur. 

Rüyada elinde Farsça bir kitap bulunduğunu gören kimseye sıkıntı ve şiddet isabet eder. Bir kimse rüyada gökten kendisine bir kitap indiğini görse, o kimsenin o kitaptan anlayışı veya onun gökten indiğinde hatırına gelen şeyle tabir edilir. Eğer ondan anladığı veya hatırına gelen şey hayırsa, hayırla; şerse, şer ile tabir edilir. Bazen kitap kişinin kendisiyle iyi anlaşan arkadaşına, bazen de üzüntü ve kederden kurtulmaya ve hastalıktan iyileşmeye işarettir. 

Rüyada içinde ne olduğu bilinmeyen ciltli bir kitabı görmek; mesleğinde hile yapmaya, gizli yapılan alışverişe veya yaşından dolayı ayıplanan bir kadına işarettir. Ayrıca bu rüya, başarılı olup yükseleceğinizin işaretidir. Herkesin takdirini kazanıp yükseleceksiniz.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Kitaplık

Kitap

“Rüyada Kitap Görmek” üzerine 10 yorum

  1. Kitap içinde kurumak üzere güller konulması, çoğunluğu kırmızı gül ve güller kitap içine sığmıyor. Yorumunuzu bekliyorum. Teşekkürler.

  2. Ben rüyamda beyaz ciltli Dede Korkut kitabını öğretmenime veriyordum böyle bir açıklama bulamadım bana yardımcı olur musunuz?

  3. 3 tane dolun ay Türk bayrağı Atatürk bordo bereli bir kırmızı zarf bir yıldız 4 tane yeşil mini etekli zenci kız dinleme kulaklık beyaz renkte altından bir kapı yeşil bir tabut deprem bir seccade uçar hald

  4. Rüyamda zifiri bir karanlıkta kitabın gitgide kocaman bir şekilde büyüyüp üstüme doğru geldiğini gördüm bu ne demek oluyor acaba?

  5. Rüyamda, yeni kitap görüyorum ve bu kitap ilk baskı ve ilk ben koli dolusu kitabın ilk kutusunu açıp elime alıyorum, bu kitap üniversiteye giden oğlumun kitap yazdığını ve yanımda gülerek ilk kitabını açıyoruz, ilk sayfasını açtığımda üzerine bir yorum yazarken diğer yanımda yaşlı bir kadın var ve o kadına oğlum bir kitap alıp veriyor. O anda kitabin üzerindeki yazıyı tam okurken uyanıyorum.

  6. Merhaba. Rüyamda, elimde çok fazla sayıda bana ait üniversite ders kitabı olduğunu gördüm. Bu kitapları taşıyarak tam asansörün önüne geldiğimde kitapları elimden düşürdüm ve sakarlık yaptığımdan kendi kendime söylenmeye başladım. O sırada üniversite hocam da oradaydı ve asansöre binip gitti. Yorumlarsanız sevinirim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir