Rüyada Kol Görmek

Rüyada kol görmek, uzun kol cömert insana; kısa kol yiğit ama kendini beğenmiş bir kimseye işarettir. Rüyada kolunda acı ve ağrı hissetmek, üzüntüye yahut eliyle yaptığı şeyin değer ve kıymet bulmamasına delalettir.

Rüyada kolun kırılması, vefat etmeye yahut bir musibete uğramaya; kolda görülen aşırı kıllar, kişiyi rahatsız edecek borca; çıplak erkek kolu, kendi kazancını yiyen şerefli bir erkeğe; çıplak kadın kolu dünyalığa delalet eder. Kollar iş ortaklarına, iki dosta, kardeşlere ya da yetişkin çocuklara delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Pazu)

Rüyada kol görmek tabiri, işlerinizde kendi kararlarınızı kendiniz vermek zorundasınız demektir. Rüyada kollarının olmadığını görmek, başkaları tarafından korunduğuna işaret eder. Kol, evli bir çift arasında bazı anlaşmazlıkların yaşanacağına işarettir. İlişkinize birtakım insanlar girip, aranızı açmaya çalışabilir. Dikkat.

Rüyada kol görmek anlamı, insana bütün işlerinde yardım eden akraba, oda, ortak, memur, hizmetçilerle yorumlanır. Bir kimse rüyasında kolunu güzel, etli, dolgun görse dünyada yaptığı bütün işlerden kolaylık ve herkesten yardım görecek demektir. Kolunu eğri, biçimsiz ve zayıf görmek, kendisine yardımcı olduklarını sandığı adamların ona ihanet etmeyi düşündüklerine; kolunu çolak ve ise yaramaz derecede kuvvetsiz görmek, çocuklarının ve yakınlarının kendisine yardım edemeyecek durumda olduklarına işarettir.

Rüyada bir kolunu uzun, ötekisini kısa görmek, ümit ettiği iki kişiden birinden yardım göreceğine, ötekisinin bunu yapmayacağına delalet eder. Rüyada kol, kuvvet, iktidar, ustalık ve mal ile de tabir olunur. Rüyada kolunun işe yaramaz derecede sakat olduğunu görmek, arkadaş ve akrabalarının kendisine yardımda aciz bulunduklarına; kolunun siyah kıllarla kaplı olduğunu görmek, başlamak istediği bir işte başarılı olacağına; aksine ince ve kılsız görmek de bu rüyanın aksiyle yorumlanır. Erkek için kıllı kol hayırdır, kadın için ise iyi değildir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen kollar, rüya sahibinin iki dostu, yakın kardeşi, baliğ olmuş çocukları ya da kendi haline uygun ve kendisiyle faydalanacağı ve kendilerine itimat edeceği iki ortağıdır. Bir kimse rüyada kolları kısa bir adam görürse, o adamın yiğit, cömert ve kendisini beğendiğine işarettir.

Kol

“Rüyada Kol Görmek” üzerine 26 yorum

  1. Rüyamda uykudan uyanıyorum fakat her iki kollarımın yaşlandığını benlerle dolduğunu görüyorum ve zaman kaybetmeden hastaneye gitmeye çalışıyorum.

  2. Rüyamda Bayanlarla gezi turundayız. Rumelihisarı gibi yeşilin bol olduğu bir alandayız. İçimizdeki bayanın annesi çok yaşlı, kucağına aldı. Arkadaki bayan “Annenin eli düşmüş” dedi. Bileğiyle parmaklarını gördüm, annesinin üzerine koydu. Cep telefonumu orada unuttuğumu zannettiğim anda hırkamın cebinde olduğunu fark ediyorum. Otobüsler hareket etti, ayrıldık oradan. Bu rüyayı yorumlayabilir misiniz? Teşekkürler.

  3. Yakın bir arkadaşım geçenlerde askere gitti. Bir yerde duruyorum arkamdan biri dokundu. Bu arkadaşım kolu dirsekten kopmuş, ne olduğunu sordum. Gerçekten kötü olup korktum. “Bak gözüm de kör oldu” dedi. Tekrar ne olduğunu sordum. Askerde arkadaşının birinin el bombasıyla oynarken bunun önüne attığını, kolunun kopup, gözünün kör olduğunu söyledi. Ben baya korktum. Sizce ne anlama gelir?

  4. Bir arkadaşım rüyasında, benim eşim ile tokalaşmak için elini uzatıyor ve benim eşimin bir kolunun olmadığını görüyor. Ve bana kızıyor. “Neden eşinin tek kolu olduğunu söylemedin” diye. Bu arada arkadaşım eşimi hiç görmedi ve tanımıyor. Nedir acaba? Hayırlara vesile olsun inşallah. Yorumunuzu acele bekliyorum.

  5. Rüyamda ölmüş olan anneme sarılıp ağlarken, o sıra da annemin kolunun dirsekten kesilmiş olduğunu gördüm. Ne demektir?

  6. Rüyamda köyümdeydim ve bayramdı. Eski erkek arkadaşımı gördüm. Dar sokakta viran bir köy evine girdim. İçinden yaşlı bir kadın çıktı ve kolumu sıkmaya başladı. Beni dışarı attı. Ben de koşarak oradan uzaklaştım. Bu ne olabilir?

  7. Ben rüyamda sol kol ve sol bacağımın koptuğunu ve protez taktığımı, üzgün olduğumu, acı hissetmediğimi gördüm.

  8. Rüyamda her iki kolumun olmadığını görüyordum ve çok zor durumda olduğumu. Bu rüyayı yorumlarsanız sevinirim. Teşekkür.

  9. Rüyamda eşimin sağ kolunun dirsekten kopmuş yere düşmüş görüyorum. Hiç kanamadan öylece eklem yerinden ayrılmış halde. Hemen elime alıp sıcağı sıcağına yerine yerleştirip yapıştırıyorum. Tekrar eski haline, normale dönüyor. Fakat çok heyecanlanıyorum.

  10. Rüyamda sol kolumun olmadığını ya da kesildiğini gördüm. Bunun yorumunu alabilir miyim? Teşekkürler.

  11. Kurban bayramında olduğumu işten dönüyor olduğumu ve dönerken kurban kesim yerinde tanımadığım bir adamın kolunu kestiklerini görüyorum. Çok kocaman, iri yarı bir adamdı kolunu kestikleri. Kan yoktu, sadece kolu kesilmişti. Korkuyor, koşarak kaçıyorum. Sanki kolu ben kesmiş gibi suçlu hissediyorum kendimi rüyamda.

  12. Rüyamda iki kolumun bilek kısmının kemiklere kadar etinin kesildiğini gördüm bilgi verir misiniz?

  13. Kolum dirsek seviyesinin hemen altından ya da tam eklem yerinden kesilmiş ama ne kan var ne acı hatta endişe bile etmiyorum gayet sakinim bir kolum yok ama iki elimle yapabileceğim bütün işleri sanki iki elim varmış gibi yapıyorum ya da kesilen kolumun üzerine hayali bir kol daha çıkıp kopan kolumun da belki doktorlar diker diye buzdolabına atmayı düşünürken uyanıyorum.

  14. Merhaba. 28.10. 2016 tarihinde babamı kaybettik iki defa rüyada gördük. İkisinde de iyiyim ama sağ omzum ağrıyor diyor bize bir şey söylemeye çalışıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

  15. Merhabalar. Rüyamda iki kolumun olmadığını gördüm ama hiç acı hissetmedim ve kan falanda görmedim sonra kollarımı yerine takılmış gördüm. Bunun yorumu nedir? Teşekkür ederim.

  16. Benim rüyamda kolum delikti ve delik olduğu yerde karıncalar yuva yapmıştı. Bu ne anlama geliyor lütfen söyleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir