Rüyada Kör Olmak Görmek

Rüyada körlük görmek, musibetle yorumlanır. Rüyasında kör olduğunu gören, büyük bir mirasa konar. Rüyada, kör bir adamı dinden tutarak bir yerden geçirdiğini görmek, düşmanlarının kendisi hakkındaki düşüncelerini keşfederek, durumunu buna göre düzelttiğine işarettir. 

Bkz: Bakar Körlük, Göze Perde İnmesi

İbn-i Sirin’e göre; rüyasında kör olduğunu gören kimse, İslamın bütün şartlarını yerine getirir ve bir fakire yardımcı olur, Bir insanın rüyasında gözlerinin açıldığını görmesi, şükre ve tövbeye delalet eder. Bir kadının kör olduğunu görmesi, kocasına sevgisinin çoğaldığına işarettir.

Rüyasında bütün ev halkının kör olduklarını, yalnız kendi gözünün açık olduğunu görmek, ailesinin ve akrabalarının doğru yolda olmadıklarına, hep birlikte haram peşinde olduklarına ve kendisinin onları hidayete sevk etmesi gerektiğine delalet eder. Rüyada kendisinin bir gözünün kör olduğunu görmesi, doğru yoldan saptığına, Allah (C.C.) tarafından bir uyarıdır.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada kör olmak, dinen sapıklığa, akrabasından büyük bir mirasa erişeceğine ve zengin olmaya işarettir. Rüyada kör olduğunu gören kimse, zengin olur. Kör olduğunu gören kimse, Kur’an-ı Kerîm’i unutur. Bir kimse rüyada bir adamın kendisini kör ettiğini görse, o insan onu sapıklığa düşürür. Kafir olan bir kimse rüyada kendisinin gözünü bir insanın kör ettiğini görse, o insan küfründen vazgeçer. Körlük fakirlik sebebiyle birtakım işlerde bulunmak suretiyle dinine zarar veren bir fakirdir.

Bir kafir rüyada kör olduğunu görürse, ona üzüntü, zarar, keder ve sıkıntı erişir. Rüyada kör olduğunu ve yeni bir elbiseye sarıldığını gören kimse, ölür. Rüyada kör olduğunu gören kimse iyilikle anılır ve sözünde durur. Bazen de bu rüyanın tabiri, Hz. İshak ve Hz. Yakup (A.S.)’un kıssalarına binaen rüya sahibi ilim ve hikmete nail olur. 

Rüyada kör olduğunu ve arkasını kıbleye döndüğünü gören kimsenin işaret içinde bulunduğuna işarettir. Rüyada iki gözünün de kör olduğunu gören kimsenin, utanmaz bir kimse olduğuna işarettir. Rüyada gözünün kör olduğunu gören kimse, zengin olduktan sonra kör olur veya fakirlikten sonra zengin olur. Ya da mal veya çocuk yahut ailesinden kıymetli birisini kaybeder ve onu görmez. Bazen körlük, sapıklığa, bazen de ibadet sahipleri için dünyayı haklı görmeye, dünyaya kem bir gözle bakmaya ve dünyaya sırt çevirmeye işarettir.

Yabancı bir kimse için rüyada körlük, onun bir daha vatanına geri dönmeyeceğine işarettir. Hapiste bulunan bir kimse için körlük, kurtuluştur. Arzu ve isteği bulunan bir kimsenin rüyada kör olması, o kimsenin arzusuna kavuşamayacağına işarettir.

Kör Olmak

“Rüyada Kör Olmak Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Her gün kalbimi korkudan heyecandan yerinden çıkaracak gibi rüyalar görüyorum ve bunların anlamına bakmak bile istemiyorum çoğu zaman. Bugünse dini bir kitaptan hocaya soru sormak için camiye giriyorum ancak kitabı görememeye başladım elimin altında duran kitabı göremiyorum ve yere düşüyorum. Ve göremiyorum diye ağlarken arkadaşım uyandırdı. Olumsuz bile olsa bana dönerseniz çok sevinirim. İyi günler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir