Rüyada Korkmak / Korkutmak Görmek

Rüyada korkmak veya korkutmak, emniyet ve güvene, tövbe etmeye; korkarak kaçmak, yönetici olmaya ya da ummadığı şeyin gerçekleşmesine işarettir.

Bkz: Korkak 

Rüyada Birini Korkutmak

Rüyada birini korkutmak, her türlü hayır ve ihsana kavuşmaya; korkak birini görmek, yiğitliğe, bazen atalete yahut hastalıktan şifa bulmaya işarettir.

Rüyada korkaklık yapmak; temkinli olmaya, şüpheli şeylerden kaçınmaya, bir görevde emir ve yasakları iyi kavramaya delalet eder. 

Rüyada birisi tarafından korkutulmak, o kimseye galip gelmeye ve güven bulmaya; korkutulduğu husus dini ibadetler ise ve bunların yapılmaması halinde zarar göreceği söyleniyorsa, bu korkutma ikaz ve uyarıya yorulur. Korku ve tehdit bazen sevginin galip gelmesine yahut aşık olmaya delalet eder.

Rüyada Yılanı Korkutmak

Rüyada yılanı korkutmak, çirkin bir iş yapmaya; korkutmak bazen hastalıktan kurtulmaya, korkuttuğu kimsenin galebe çalmasına ya da o kimsenin durumuna muttali olmaya işarettir.

Korkmak / Korkutmak

“Rüyada Korkmak / Korkutmak Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Rüyamda kurt ya da tilki tam çıkartamıyorum ama inanılmaz korktum. Bu hayvanın aileme saldırdığını ve onlardan kaçtığımızı hatta annemin elinde bir taşla onu yakalayıp kafasına vurduğunu ve benim kaçmamı sağladığını gördüm. Ben kaçarken yüksek bir yere çıktım ve onun beni yakaladığını düşünürken bana yetişemeyip kaçtı. Daha sonra kimler olduğunu hatırlamıyorum ama tanıdığım kişilerdi muhtemelen. Kaçıp o yüksek yere gitmeye çalıştık ama bir türlü orayı bulamadım ve uçurumun kenarında gördüm kendimi. O arada küçük bir maymundu sanki. Elime atladı sanki beni ısıracaktı. Elimi silkelediğimde onu düşürdüm ve hala korkum devam ediyor. Eğer tilki ya da kurtlar gelirse uçurumdan atlamaya karar vermiştim ama o sırada uyandım. Sanırım atlamadım. Cevaplarsanız sorumu sevinirim. Teşekkürler.

  2. Çift kişilik yatakta uyuyorum. “Kalk! Karanlığa gel, biz seni buluruz” sesiyle irkiliyorum. Kafamı kaldırıp ayak yönüne bakıyorum. İki taraflı meşalelerle bir yol görüyorum, ilerisi karanlık. Oldukça korkuyorum ve ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Derken aynı ses aynısını tekrarlıyor ve ben Kelime-i Şehadet getiriyorum. O zaman meşaleler geriye doğru sönüyor, biraz sonra tekrar yanıyorlar ve ben yine Kelime-i Şehadet getiriyorum. Ateş tekrar geriye doğru sönüyor, bu böyle uzun süre devam ediyor ve ben artık korkudan bağırarak, şehadet getirmeye aralıksız devam ediyorum. O an aslında sesin bana değil, kızıma hükmetmeye çalıştığını hissediyorum. 5-6 yaşlarındaki kızım var yatakta ve her şeyden habersiz uyuyor. Ben de şehadet bağırışlarımla uyandım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir