Rüyada Koruk Görmek

Haram mal, haram kazanç, başkalarının kısmetine el uzatmaktır.

Bkz: Ateş Yakıcı, Ateş, Kıvılcım

Rüyada körük görmek, hayra yorumlanmaz. Rüyasında bir körüğü çekerek büyük bir ateş yaktığını gören, memur veya işçi ise, işinde büyük bir fitneye karışarak mahkemeye düşer ve sonunda mahkum olur. Küçük bir körükle bir mangaldaki kömürü tutuşturmaya çalıştığını görmek, rızık ve berekete kavuşacağına delalet eder.

Rüyada bir maden ocağında madenleri eritmek için kullanılan körüğü görmek, dünya işlerinde kendinden büyük hizmetler beklendiğine delalet eder. Altın ve gümüş eritmek için kuyumcu körüğü görmek, mal ve nimetle veya ibadet için bir hücreye çekilmeye işarettir.

İbn-i Kesir’e göre; rüyada körük görmek, zindan bekçisine delalet eder. Rüyasında körüklediği halde ateşin yanmadığını görmek, hükümetten beklediği bir işin olmayacağına delalet eder. Bir demirci dükkanında körük çekerek demirleri erittiğini görmek, muradının olacağına işarettir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada ağaçtan bir körük gören kimse, mertebesinden düşer ve mülkü gider. Rüyada bir körüğe malik olduğunu gören kimse, ehilse memuriyete; eğer ehil ve erbabı denilse, hayır ve menfaata nail olur. Rüyada körüğün olduğu yerde ateş varsa, ihtiyaçlarını görmeye ve rızka işarettir. Eğer ateş yoksa üzüntü, keder ve sıkıntılara işarettir. Altın ve gümüş eritmeye mahsus olan körük Allah’ı birlemeye, ihlasa ve ibadet için inzivaya çekilmeye işarettir. Bazen de körük çok gebe kalan ve tez düşük yapan kadına, çabuk kızan ve darılan bir adama işarettir. Bazen de körük zindan, hapishane ve işkence yapan bir kimsenin mevkisine işarettir. Bazen körük, demirci körüğü ise işleri kolaylaştırmaya işarettir.

Rüyada körük görmek, bakana işarettir. Körük görmek fikirleri ihya etmeye ve hastanın şifa bulmasına; körük rızık ve işlerin yolunda gitmesine ve kadının erkek bir çocuğa hamile olduğuna işarettir.

Körük

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir