Rüyada Köle Görmek

Rüyada hür bir kimsenin birine köle olduğunu görmesi, şahsiyet ve kimliğini rencide edecek bir şekilde borçlanmaya, sırlarına vakıf birinin şerrinden dolayı onun isteklerine boyun eğmeye; üzüntü ve kedere, içinde bulunduğu şartların esiri olmaya işarettir. Köle kalmak, Allah’a gerçek anlamda kulluk yapmaya ve hayra nail olmaya da delalet eder.

Bkz: Köle ve Cariyeyi Müdebbir Kılmak, Kul / Köle, Satın Almak

Rüyada köle görmek, sizi korkutan ve size endişe veren şeylerden kurtulacaksınız demektir. Rüyada köle olduğunu görmek, emeğinin karşılığını alarak, iş yaşamında yükselmeye yorumlanır.

Rüyada hür olan bir kimse rüyada köle olduğunu görse ve kendisini köle eden kimseyi de tanıyorsa, bazen o kimse ona uyanıkken yardımda bulunmak suretiyle kendisine köle eder. Bazen de o kimsenin onun hatalarına muttali olduğundan, onu kendisine kul ve köle eder. Bazen de rüya sahibinin borç alacağına ve aldığı kimsenin bir nevi kölesi gibi olacağına veya bir başka kimsenin işçisi olacağına işarettir.

Rüyada kendini efendisinin sattığını gören kimse, izzet ve şerefe nail, bazen de şiddet ve zillete giriftar olur. Bazen de Yusuf (A.S.)’un meşhur kıssasına kıyasen, rüyada satılan kimse hayra nail olur. Bazen de rüyada köle olduğunu gören kimse, Allah (C.C.)’ın iyilikle emreden, kötülükten nehyeden, farz namazlarını kılan, zekatını veren ve Allah (C.C.)’tan korkan olgun bir kulu olduğuna işarettir.

Rüyada köle olmak tabiri, üzüntü ve kederdir. Köle olduğunu gören kimseye üzüntü ve keder isabet eder. Satıldığını gören kimse, sıkıntı çeker. Ancak kendisini satın alan kadın ise, o zaman o kimseye satıldığı para miktarınca bir ikram yapılır. Kocası olmayan bir kadın rüyada cariye olduğunu görürse, evlenir. Kocası olan bir kadın kendisini sattığını görse, kocası onu boşar. Bir kimse rüyada kendisini düşmanının kölesi olduğunu görse, o kimseyi düşmanı pişman ve perişan eder.

Köle

“Rüyada Köle Görmek” için bir yorum

  1. Selam. Ben rüyamda bir kervanın içinde gördüm kendimi fakat eski zamanın insanları vardı iki tekerlekli kralları veya bilmiyorum ne diyorlar onlara ve bir büyüğün kızıyla evli olduğumu ve oda yanımda olurmuş kervanda sanki bana işkence kamçılıyorlarmış ve o evli olduğum kadında beni korumaya çalışıyordu. Bu rüyamın anlamı ne hayır mı şer mi sizden cevap bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir