Rüyada Köprü Görmek

Rüyada köprü görmek, yiğitlik, saltanat, hayır ve murada; dünya hayatına, cinsi münasebete, evin hanımına, üzüntü ve sıkıntılardan kurtulmaya; iş bitiren, iyiliksever kimseye, doğru yola işarettir. Köprü ilme, hidayete, insanı dünya bataklığından kurtaran salih amellere; eza ve cefası sırtlanan kimseye, bu bağlamda ana ve babaya, eş ve dosta; sözünde durmaya, zenginliğe yahut uzun ömre delalettir. 

Bkz: Yapı 

Rüyada köprüden geçmek muradına ermeye, hayırlı sonuçların meydana gelmesine delalet eder. Rüyada köprü, bazı sıkıntıların üstesinden geleceğinize yorumlanır.

Rüyada köprüden sorunsuz geçmek, birtakım zorlukların üstesinden geleceğinizin işaretidir. Eğer köprü yıkılıyorsa, etrafınızda düşmanların bulunduğunun işaretidir. Bir akarsuyun üstündeki köprü çok iyidir. Kişinin geleceğinin çok iyi olacağına işaret eder.

Rüyada köprü görmek tabiri, geçitle yorumlanır. Rüyada bir köprüde bulunduğunu, fakat geçemediğini görmek, sevdiği halde bir kadınla, kadınsa bir erkekle evlenemeyeceğine; geçtiğini görmek ise, evleneceğine delalet eder. Köprüden geçerken ortasında bulunmak, evliliğinin yürümediğine; köprüden düşmek ise bir müddet sonra eşinden ayrılacağına işarettir.

Rüyada taştan yapılmış bir köprü görmek, aile bağlarının sağlamlığına; tahta bir köprü ise, iğreti bir anlaşma ile kurulan evliliğe delalet eder. İbn-i Sirine göre; köprü, dünya ile ahiret arasında insanların durumunu belli eden bir geçitle tabir olunur. 

Seyit Süleyman Hüşeyini Hazretlerine göre: Rüyada üzerinden kerametle düşmeden geçilen köprü, insanı doğruca cennetin kapısına götürür. Bir rivayete göre, köprü, uzun ömre veya vaadini yerine getirmemeye de delalet eder. Bir köprüden geçerken, ortasında tanımadığı bir kişi ile karşılaştığını ve onunla konuştuğunu görmek, beklediği müjdeli bir haberi alacağına veya bir alacağını tahsil edeceğine işarettir.

Rüyada tarihi bir köprüden geçtiğini gören, murada erer. Birkaç gözlü taş bir köprüden geçmek, doğru yolda olduğuna ve Hakk Teala katında makbul bir kişi sayıldığına delalet eder. Ebu Sait El-Vaiz, köprüyü sırat köprüsü ile kıyaslamaktadır.

Rüyada bir köprüden geçerken, altından su geçmediğini görmek, günahlarının çok olduğuna ve tövbe etmesi gerektiğine; köprü altından bol suların aktığını görmek, büyük sevaba nail olduğuna işarettir. Bir köprüden geçerken köprünün yıkıldığını fakat kendisine bir zarar gelmediğini görmek, o yere bir musibet veya hastalık veya sel veyahut zelzele gibi bir felaket geleceğine; fakat kendisinin bunlardan bir zarar görmeyeceğine işarettir. Köprü yıkılırken kendisinin de suya yuvarlandığını görmesi, o afetten kendisine de büyük bir felaket geleceğine delalet eder.

Rüyada bir köprü yaptığını görmek, büyük bir hayır işlediğine; bir köprü yapıp tam anlayamadığını görmek, ömrünün kısalığına işarettir. Köprüyü birçok ustaların yaptığını, kendisinin bu yapıma sadece yardım ettiğini görmek, bir hayır derneğinde hayır için çalıştığına ve bundan büyük sevap kazandığına delalet eder.

Rüyada bir köprünün yanlarında bulunan demir parmaklıkları boyadığını görmek, işinde kâr ve bereketin artacağına delildir.

Cabirül-Mağribi’ye göre; rüyada köprü görmek, doğru yol ile tabir olunur. Sırat köprüsü de doğru bir yoldur. Bu yolda, hiçbir engele takılmadan yürüyüp geçmek, hidayete ulaşmak demektir. Cafer-i Sadık’a (R.A.) göre köprü rüyası beş şekilde yorumlanır; doğru yol, dürüstlük, üst veya alt geçit, tehlike ve ev halkı.

Salimi’ye göre: Rüyada köprü ve kemer görmek, hayra delalet eder. Kirmani’ye göre bir köprü veya kemerin üzerinden geçtiğini gören paraya, şöhrete ve her isteğine erer. Bir rivayete göre, köprü veya kemerin üzerinden geçmek, korku ve endişeden kurtulmaya işarettir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada köprü görmek, şüpheye ve dünyaya işarettir. Bazen köprü, zevceye bazen de üzüntü, keder ve sıkıntıları gidermeye işarettir.

Rüyada köprüye binmek, hayvana binmeye işarettir. Eğer köprüler kiremitten yapılmış ise, zulüm sebebiyle şehir halkının durumlarının bozulmasına işarettir. Köprü; zenginliğe, uzun ömre yahut hastalığa ya da ahdini yerine getirmemeye işarettir.

Köprü, insanların kendisiyle iş ve ihtiyaçlarına eriştikleri lüzumlu bir zattır. Köprüyü geçtikten sonra karşı tarafta varılacak yer hoşlanılmayan bir yerse, bu rüyada hayır yoktur.

Rüyada padişahların eserlerinden olan bir köprüden geçtiğini gören kimse büyük bir mala erişir ve evlenir. Meçhul köprü dünyaya işarettir. Özellikle şehirle, şehrin sahrası arasında olursa. Bazen köprü, gemiye, bazen de sırat köprüsüne işarettir. Eğer rüyayı gören yolcu ise, o kimsenin yolculuğunun nihayet bulmasına işarettir.

Rüyada köprüyü geçtiğinde bolluk, otluk ve sulak bir yere giriyorsa o kimse, menfaat ve mala erişir. Köprüyü geçtikten sonra mescit bulunan bir yere geçerse, o kimse yolculuğunda muradına erişmeye, hacca gitmeye, han ve dergah gibi hayırlı yerleri ihya etmeye muvaffak olur.

Rüyada kendisinin köprü olduğunu gören kimse, saltanata ve kuvvete erişir. Ağaç köprüden geçtiğini gören kimse, münafık bir kavme karışır. Rüyada köprü, doğru yoldur. Bazen köprü, ilim, hidayet, namaz, oruç ve dünyanın sıkıntı ve meşakkati ve ahiretin korku ve azabından kendisini kurtaracak her şeyine işarettir. Bazen aza ve cefayı yüklenen kula, yahut ihtiyaçları karşılayan kapıcı gibi kimseye işarettir. Bazen de köprü, mal, zevce, ana ve babaya işarettir. Her köprünün tabiri durumuna göredir. Cadde üzerindeki köprüyü görmek ise saltanat sahibi bir kimseye işarettir. Köprü küçük olursa, kapıcı ve askerin reislerine işarettir. Birtakım zorlukların üstesinden geleceğinize işarettir.

Köprü

“Rüyada Köprü Görmek” üzerine 23 yorum

  1. Yatmadan önce bir işim için niyet etmiştim.
    Rüyamda İstanbul Boğazı?nı görüyorum, oraya gitmeden önce okul pansiyonu gibi bir yerden yanımda tanımadığım bir bayan arkadaşla İstanbul Boğaz Köprüsü?ne gidiyoruz fakat köprü ahşaptan ve çok eski altındaki deniz kabarık ve sularında arabaları görüyor üstünden geçecekmişiz, yanımdaki arkadaş eski ve tehlikeli olduğunu ima ediyor. Biz de oradan inip yine aynı denizden küçük ahşap eski bir köprüden geçip geri dönüyoruz okulun lojmanına.

  2. Rüyamda köprüden geçiyorum ama geniş bir gedik var köprüde. Atlayıp atlamamak arasında kalıyorum. Sonra uyandım devamı gelmedi ne demek acaba?

  3. Rüyam şu şekilde yerlerde kar var havanın rengi güneş sarısı ve aydınlık kardan yürüyorum ama onumu göremiyorum kar fırtına şeklinde yağıyor. Eve gitmek istiyorum. Fırtınayı aşarak bir köprüye geldim. Köprü dar ve uzun betondan bir köprü. Köprünün yarısına kadar geldim ama köprünün yarısında durdum ve köprüyü elimle yıktım köprüden olduğum taraf yakılmadı ve köprüden gerisin geri döndüm ama evime ulaşamadım. Neyin nesi bu rüya anlamadım. Lütfen rüyama açıklık getirirseniz sevinirim.

  4. Rüyamda köprüden düşerken polislerin gelip beni kurtarması ve benim de hıçkırarak ağlamam. Bunun ne olduğunu bana anlatır mısınız?

  5. Rüyamda nişanlımla ormana gidiyoruz. Nişanlım dar ve uzun köprüden geçiyor. Ben köprü çok dar olunca geçemiyorum. Vazgeçip kayalıklardan gidiyorum. Kızlar surdan gideceksin diye gösteriyor, bana. Sonra “Sizin düğününüzde şu beyaz çiçeklerden çok vardı” diyorlar. Evli oluyoruz. Nişanlım ormanda bir şeyler topluyor. Bizde dağın eteklerinde onu bekliyoruz. Ve o sırada bizim köyde bir evde oluyoruz. Kurban kesiyor, oluyoruz. Eti mangala atıyoruz, yemek için. Eti yiyip, elimi yıkarken, eniştem arıyor. Ben de “Elimi yıkayayım, konuşalım” dedim. Sonra nişanlımı aradım, defalarca, açmadı. Bir düşmanımızın ormana gittiğini görüyorum. Kötü bir şey yapacaklar ona diye korkuyorum. Lütfen yorumlar mısınız?

  6. Rüyamda kalabalık bir yerden geçerken, köprü ya da üst geçidin dibinde iken kafamı kapüşonla kapatırken ağabeyim beni görüyor. “Bizden de mi kaçıyorsun? Bak annemle uğraşıyor, gezdiriyorum” diyor. Annem (şu anda sağ) gayet hasta, sararmış görüyorum. “Nasılsın anne” diyorum. Abim “Nasıl olacak, közlenmiş soğanları gezdiriyor” diyor. Annem torbadan iki avucumu dolduracak büyük bir baş soğan veriyor bana ama közlenmiş değil. Soğanın tepesi yeşillenmiş ve kıyafetlerimizin hepsi siyah.

  7. Rüyamda çok samimi olmadığım bir arkadaşım evlenmişti uzun boylu, esmer, çok yakışıklı biriyle. Hep beraber Keban'a gidiyoruz (akarsu) köprüden geçerken onun olduğu yer kırılıyor. Tam düşecekken oradan bir tahtayı tutuyor. Ben onu yukarı çekmeye çalışıyorum ama beceremiyorum sonra işte o yakışıklı gelip “O benim karım, sen çekil” deyip arkadaşımı kurtarıyor.

  8. İyi günler. Rüyamda Fenerbahçe marina önünden denize giriyorum ve yan yana giden iki köprünün ayağına ulaşıyorum. Ayaktan köprüye çıktığımda her yerde deniz hayvanları (balık yok) satan tezgâhlar görüyorum. Çok büyük kerevitler, pavuryalar, ıstakozlar, karidesler görüyorum. İlerleyip köprünün kara bağlantısında (köprüyü geçip geçmediğimi hatırlamıyorum) karaya çıkıp bir restoranda bu deniz ürünlerinden yiyorum. Yorumunuzu beklerim.

  9. Ben rüyamda betondan mahallemde bulunan bir köprüdeydim ve altında deniz gibi bir su vardı annem geliyordu köprünün üstünde ağzıma kaşıkla çorba veriyordu ve ben onu bırakıp suya atlıyordum yüzüyordum sonra da bir anda köprüde olduğumu görüyorum. Ayrıca köprünün kenarında da bir kalabalık var bir yandan da onlara bakıyordum. Lütfen yardım eder misiniz ne anlama geliyor acaba?

  10. Rüyamda kendimi Fatih Sultan Mehmet köprüsünü izlerken gördüm. O kadar çok araba var ki bir anda ortadan ikiye ayrılıyor ve bütün arabalar denize düşüyor. Korkuyla uyandım. Nedir acaba? 🙁

  11. Rüyamda tarihi taştan yapılmış bir köprünün üzerine geliyorum. Burada bazı tanıdıklarla karşılaşıyorum. Elimde çanta valiz var. Bir anda kalabalıklaşıyoruz. Sohbetler ederken çantamın elimde olmadığını fark ediyorum. Araştırırken köprünün kaldırımının üzerinde bazı çantalar var fakat benim çantam yok. Köprünün demir korkuluklarına geliyorum. Bir arkadaşın valizi açılmış ve demirlere takılmış vaziyette duruyor. Köprüden aşağıya bakıyorum benim çanta valizim köprünün ayağının dibine düşmüş, ağzı açılmış ancak içindekiler dökülmemiş şekilde duruyor. Nasıl inip alacağımı düşünürken uyanıyorum. Yorumu nedir? Cevaplarsanız memnun olurum. Selamlar.

  12. Beni rüyamda üç tane asker kovalıyor, koşuyorum, çok panikleyip korkuyorum. Sonra küçük taş bir köprüye geliyorum. Köprünün ortasında duruyorum. Askerler arkamda. Dönüyorum ki üç asker çok güzel yüzleri ve mavi gözleri var, bana da şefkatle bakıyorlar, gülümseyerek. Birden muhabbet duyuyorum onlara. “Asker yavrularım size sarılayım” diyorum.

  13. Garip bir rüya gördüm. Umarım yardımcı olursunuz. Rüyada önce bir araba yarışı gurubunun içindeyim, ben de araba kullanıyorum. Arabalar kaza yapıyor, yaklaşık 15 araba birbirine giriyor. Bir kaçı da bize çarpıyor. Arabamda abim de var. Sonra duruyoruz, köprü üzerindeyiz. Köprü çöküyor, altta deniz var. Düşerken atlıyoruz sonra suyun üzeri yosunlarla kaplı, abim batmadan yürüyor suyun içinde. Ben yarıya kadar giriyorum suya ve yüzüyorum. Birkaç kişi daha var sonra karaya çıkıp bir gemiye biniyoruz. Daha büyük ve görkemli bir gemi var, onu öneriyorum ama eski ve yıpranmış bir gemiye biniyoruz diğerleriyle. Yolumuz uzun, okyanus ötesi bu gemiyle geçemeyeceğimizi tartışıyoruz falan. Bu rüya ne anlama gelir acaba? Teşekkürler.

  14. Merhaba, ben dün gece hacet namazı kıldım ve sonrasında dileğimi dileyip uyudum. Ve rüyamda birkaç olayla beraber bir köprü gördüm ama köprünün sadece korkulukları tahtaydı, onu hatırlıyorum ve üzerindeydim fakat geçip geçmediğimi hatırlamıyorum. Yorumlarsanız memnun olacağım. Teşekkürler.

  15. Rüyamda 3 yıl önce vefat eden eşimi gördüm evde oturup ben de köprüden geçtim. Tahtadan köprüden geçtim altında ki su yani dere vardı, geçtim doktora gittim yardım aramaya. Eve gelince esimin erkek kardeşi oldu dedi sonra yatıyordu bakıyordum dirildi bütün millet toplandı ölümüne bas sağlı geliyorlardır ama yanlış diyordum ölmedi esim yaşıyor derken pasta aldım dağıtım yediler hepsi gerçek şey, 3 yıl 15 kasımda olacak vefat eden.

  16. Rüyamda çok garip bir şey gördüm. Bir düğün oluyormuş benimde üzerimde gayet şık bir şeyler vardı ancak düğüne giderken yolda karsımdan mor çarşaflı gözleri bile kapalı kadınlar gördüm. Sonra düğüne geldiğimizde bir köprü vardı köprünün altında birden fazla araba arabalar hep su içinde kalmış içindeydi insanlar var köprünün tam orta altında nikâh memuru damat ve gelin var köprünün ilk girdiğimiz yerinde kırılmış gibiydi ama ben mutluydum, korkmuyor veya endişelenmiyordum. Bunu yorumlar veya bir cevap verirseniz sevinirim.

  17. Birçok yere baktım ama rüyada köprü yıkılması anlamını bulamadım. Rüyamda köprünün altındayım, başkaları da var, köprü üzerimize yıkılıyor, neyse diyorum bana bir şey olmadı, yıkıntının içinden çıkıyorum ve epey yara aldığımı görüyorum, kan da görüyorum üzerimde, hastane aramaya başlıyorum. Yorumlarsanız çok sevinirim, etkisinde çok fazla kaldım. Teşekkürler

  18. Birçok yere baktım ama rüyada köprü yıkılması anlamını bulamadım. Rüyamda köprünün altındayım, başkaları da var, köprü üzerimize yıkılıyor, neyse diyorum bana bir şey olmadı, yıkıntının içinden çıkıyorum ve epey yara aldığımı görüyorum, kan da görüyorum üzerimde, hastane aramaya başlıyorum. Yorumlarsanız çok sevinirim, etkisinde çok fazla kaldım. Teşekkürler

  19. Merhaba. Benimle alakalı rüya gören arkadaşımın rüyasını yazıyorum. Beraber yolda giderken birden koşarak uzaklaştığımı arkadaşım arkamdan bağırdığını ama ben koşmaya devam ederek bir köprüye geldiğimi ve köprüden aşağıya atladığımı ve beni oradan alıp hastaneye götürdüklerini görmüş ama ölmemişim bunun yorumunu yaparsanız sevinirim…

  20. rüyamda büyük bir taş köprü ve biz işte 2 kızım ve boşandığım eski eşim var. eşim büyük kızıma sahip çıkamıyor ve o güya düşüyo bakıyorum köprüden çoçuk sırt üstü yatıyor. Hemen aşagı inip kızımı kuçaklıyorum. Ölü gibi ama hiç bir yerinde bir şey yok ve gidiyorum kızım kucağımda. hayır olsun inşaallah. acaba ne anlatılıyor bana?

  21. Rüyamda büyük bir taş köprü ve biz işte 2 kızım ve boşandığım eski eşim var. Eşim büyük kızıma sahip çıkamıyor ve o güya düşüyor. Bakıyorum köprüden. Çocuk sırt üstü yatıyor. Hemen aşağı inip kızımı kucaklıyorum. Ölü gibi ama hiç bir yerinde bir şey yok ve gidiyorum kızım kucağımda. Hayır olsun inşallah. Acaba ne anlatılıyor bana?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir