Rüyada Kur’an Okumak Görmek

Rüyasında Kur’an-ı Kerim’den bir sure okuduğunu, fakat hangi sureyi okuduğunu bilmeyen rüya sahibi, eğer hasta ise iyileşir; üzgün ise üzüntüsü geçer; kilitli ise hür olur.

Rüyada Kur’an okumak, hak ve doğru söylemektir. İbn-i Sirin’e göre, rüyasında Kur’an okuduğunu gören, büyük bir mevkiye çıkar. Bir ayet okuduğunu görerek, o ayetin delalet ettiği meal-i şerifi bilen kimse, Allah’ın (C.C.) hayrına ve sevabına nail olur. Azabı işaret eden bir ayeti okumak, yine Cenab-ı Hakk tarafından okuyanın uyarıldığına delildir.

Rüyada hafız olmadığı halde, bir hafız gibi ezbere Kur’an okuduğunu gören, pek çok hayır ve hasenata nail olur. Kur’an okunduğunu ve kendisinin de dinlediğini gören Kur’an’ın emirlerine uymuş olur.

Cabir’ül-Mağribi’ye göre; Kur’an’ı hatmettiğini görmek, bir ilahi lütuftur ki sevabı büyüktür. Bu kişi dünyadaki bütün isteklerine ulaşır. Kur’an’ı doğru okumak, mal ve mülkün artmasına yol açar. Güzel sesle okumak, affı ilahiye mazhar olacağına ve ahirette ulu bir dereceye ulaşacağına delalet eder.

Rüyada caiz olmayan bir yerde Kur’an okuduğunu veya okunan Kur’an’ı dinlediğini gören kimsenin dininde noksanlık vardır. Tövbe etmesi ve inancını tazelemesi lazımdır.

Kur’an Okumak

“Rüyada Kur’an Okumak Görmek” üzerine 10 yorum

  1. Merhabalar benim rüyamda patronum Kur-an’dan ayet okuyordu sanırım Yasin-i Şerif'ti emin olamıyorum tabi ama patronum aşağılayıcı ve inancı olmayan biri, hatta bu rüyayı gördüğümde ne kadar da inançlı biri dedim ama sonuçta rüyaydı. Bunun hakkında kısa bir yorum alabilir miyim? Teşekkürler.

  2. Bir tanıdığım beni rüyasında kuran okurken görmüş. Yanımda da aksakallı muhterem bir şahıs varmış fakat benim belden üstüm açıkmış ve karşımdaki tanıdığım beni uyarmış. “Kuran okuyorsun ama üst tarafın çıplak” demiş. Ben de ona “Senin de üstün çıplak. Görmüyor musun” demişim ve o an için o da çıplak olduğunu fark etmiş sonra ben tanıdık akrabama dönüp yanımdaki zatın elini öpmesini söylemişim ama o zat elini öptürmemiş…

  3. Rüyamda, caminin üst katında ezbere sesli olarak Kur’an okudum ve sesim de gayet güzeldi.

  4. Merhabalar, ben rüyamda gecenin bir vakti kaçarak camiye gittiğimi ve orada gizli gizli Kur’an okuduğumu gördüm. Bu ne demek oluyor sizce?

  5. Merhaba, baştan söylemek istiyorum ki Türkçe gramatigim o kadar iyi değil. 🙂 Ben üç hafta önce bir rüya gördüm. Eski okulumun yolunda gidiyordum, yerde bozuk para gördüm. Devam edip yürüdüm sonradan geri kaçtım parayı toplamaya başladım. Topladığımda bir kız arkadaşım geldi, onu da bir ay gibi bir şey görmemiştim. Onun Cuseni de Oblan beraberdi. Cuseni anlamadım bir şey söyledi. Ondan sonra benim arkadaşım söyledi, “Ben olsaydım ben de kaldırırdım Cuseni gidi o da benlen beraber eve gitmeyi tercih etti (söylemedim ama o kız komşum bide) bir dakika yürüyorduk. Sonra bir tane siyah, büyük yani onun yüzü tam benim ve arkadaşımın yüksekliğindeydi. Ben de o anda bir kedi ya da çocuk elime aldım köpeğe fırlattım. O da direk ısırıp çocuğu ya da kediyi parçaladı. Ben ve o eski okulumun içine koştuk sonra da ben uyandım. Bu rüyayı gördüğümde illa anneme anlatacağım. Zaman bulamadım ( bide ben 16 yaşındayım önemliyse. ) İki hafta geçtikten sonra anneme anlattım ya da rüya tabirine gibi bir şeye baktım. İşte iki hafta sonra da bir tane daha tuhaf rüya gördüm. Ben iki kişiyle gezmeye mi nereye gitmiştim bilmiyorum ama rüyanın sonunda biz benim eve yetişmeden büyük park yerindeydik. Ben de yeni park yerine geldiğimizde koşmaya başladım. 1 dakikanın içinde park yerin sonuna gelmiştim. Döndüğümde diğer iki kişi daha başında yürüyorlardı. Birde bir yaşlı adam kan kırmızı bir elma elindeydi ve oturup gülüyordu. Ben onu ama sanki direk yüzümün önündeymiş gibi görüyordum. İçimde bir his vardı sanki o şeytandı. Sonra döndüm devam evime koştum eve yetiştiğimde abdest aldım ve Kur’an okumaya başladım. İki kişi de eve yetişti. Anahtarları vardı galiba onlar benim ablalarımdı. Onlar da geldiğinde başımda durup bana bakıyorlardı. Sanki ben o kur ani okuyup şeytanı koymuş gibi oluyordu sonra uyandım. Bu rüyada bir hafta mı neyse geçti (normalde de hiç rüya görmem). Bugün de ben yine aynı kız arkadaşımla bir yerdeydim. Hatırlamıyorum onunlaydım ama. Ondan sonra ben evde kimim toiletindeydim elimde cep telefonu kendi fotoğraflarıma bakıyordum. Sonra sanki birisi arkamdaydı ama arkamda aslına duvar sanki o birisi beni sıkıyordu yani böyle bastırıyordu, nefesim daraldı. Ben de annemi çağırmaya çalıştım “Anne “diye bağırdım öyle de uyandım. Ama tek rüyamda değil gerçekte de anne bağırdım bide ikinci rüyamı gördüğümde anneme anlattım o da söylediğinde ben düşünmeye başladım kapanmaya, namaz kılmaya daha çok da Kur’an okumaya. Belki ondan şeytan beni korkutmaya çalışıyor. Bana bunlar ne demek olduğunu söyleyebilirseniz çok mutlu olacağım. 🙂

  6. Hayır, olsun inşallah. Bu sabah uykumdan Kur’an sesiyle uyandım. Aynen şöyle diyordu; “Yasinn elif, ra, mim” derken açtım gözümü. Ben telefonum çalıyor zannederek uyandım. Bilmem neye delalet eder?

  7. Parayla Kur’an okuyordum tuza üfleyip hastalara gidecekti, karşılığında bana çok para verildi.

  8. Merhabalar,

    Yorum için Şimdiden teşekkürler… Ben öyle çok rüya gören biri değilimdir, görsem bile genelde hatırlamam. Bu gece bir topluluk içinde Kuran-ı Kerim okunacağı söylendi bende (Okumayı çocukluğumda öğrenmiştim ama çoğunu unuttum) okumayı takip ederek okumak istedim. Ancak sayfa sayısını Arapça bilmediğim için 2 gün önce gelin ettiğimiz teyze kızımın da orada gelinlik içinde oturduğunu görüyorum ve yanına giderek Arapça sayfa sayısını bulmak için ondan yardım istiyorum. Teyzemin kızı da yardım ediyor ve okuyacağımız sayfayı bularak okumaya başlıyoruz. Ama ben Kuran-ı Kerimi ne zaman tekrar öğrenip okuduğuma rüyamda çok şaşırıyorum. Rüyamdan çok etkilendim tabirini yaparsanız çok sevinirim. Teşekkürler…

  9. Rüyamda kızımı çok güzel Kuran okurken gördüm. Âmâ hangi sure olduğunu hatırlamıyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir