Rüyada Kur’an-ı Kerim Görmek

Rüyada mushaf-ı şerifi görmek, ilim ve hikmete, mirasa, emanete, hüküm ve kuvvete, helal rızka; aydınlık ve dosdoğru istikamete, dünya ve ahirete ait bütün meselelerin bağlı bulunduğu kanun ve prensiplere işarettir. Mushaf bazen bağ ve bahçeye, bostana, iç açıcı yerlere delalettir.

Rüyada kendisine Kur’an’dan bir şey verildiğini yahut elinde Kur’an-ı Kerim’den bir ayet olduğunu gören kimse, bu ayeti aklında tutarak, manasına bakmalıdır. Ayet, rahmet ve müjde anlamında ise, bu ayetin hükmünce amel eden kimse için menfaate işaret eder. Ayet, azap ve ikaz anlamında ise işlenen bir günahtan dolayı çarptırılacak cezaya ve rüya sahibini uyarmaya; ayet, geçmiş ümmetlerin başından geçen kıssaları anlatıyorsa, rüya sahibi için öğüt ve ibrete delalet eder.

Rüyada Kur’an veya ondan bir şey okumak; izzet ve yüceliğe, tövbenin kabulüne, yoksulluktan kurtulmaya, borcu ödemeye işarettir. 

Rüyada Kur’an okumak ve manasını anlamak, akıl ve zekaya; çıplak olarak Kur’an okumak, nefsine uymaya; Kur’an-ı Kerim’i hatmetmek arzu ve isteğinin yerine gelmesine; mushaf satın almak din yolunda mal sarf etmeye; satmak ise ilimden mahrum kalmaya, hor ve hakir olmayan işarettir.

Rüyada harflerini tahrif ederek Kur’an okumak, haktan yüz çevirmeye, sözünde durmamaya; Kur’an ayetlerini tahrif etmek günah işlemeye; mushaftan bir parçayı yemek ilme, hikmete ve Kuran okumaya, onun ilmiyle amel etmeye yorulur. Kuranı yüksek bir yere açarak koymak, ehli için makam ve mevkiye; mushafı açtığı halde onun yazılarının silindiğini görmek hayırsızlığa; mushafı hürmetle öpmek, hayırlı işlerde başarılı olmaya işaret eder.

Rüyada Kur’an okumak veya Kur’an okuyan birini dinlemek iyiliklerin, güzelliklerin, mutlulukların işaretidir. Çok güzel bir rüya olan Kur’an görmek, rüya sahibinin Tanrı tarafından korunduğunun işaretidir.

Hasta bir kimse rüyasında Kur’an-ı Kerim’i görürse, hastalıktan kurtulur. Rüyada Kur’an-ı Kerim’i satın aldığını görürse, o kimse her türlü kötülükten kurtulur.

Rüyada Kur’an ayetlerini Kur’an’ın üzerinde okumak; emir, nehiy, şeref, sevinç ve yardıma işarettir. Bir kimse rüyada Kur’an-ı Kerim’i mushafsız olarak aşikare okuduğunu görse, o kimsenin davasında haklı olduğuna ve üzerinde olan emaneti eda eden, iyilikle emir ve kötülükten nehyeden birisi olduğuna işarettir.

Rüyada Kur’an-ı Kerim’den kendisine bir şey verildiğini ve elinde Kur’an-ı Kerim’den bir ayet olduğunu gören kimse, o ayet ve Kur’an’da olan şeyi hafızasında tutsun. Eğer o ayet rahmet veya müjde hakkında ve o kimse de o vasiyet gereğince amel ederse, Allah (C.C.) tarafından menfaat elde edeceğine işarettir. Eğer ayet azap hakkında ise, o kimsenin işlediği bir günahtan dolayı göreceği ceza ve azapla korkutulmasına işarettir.

Bir kimse rüyada Kur’an okuduğunu ve manasını anladığını görse, o şahsın akıllı birisi olduğuna ve Allah (C.C.)’ın ona akıl ve zeka verdiğine işarettir. Bir şahıs rüyada kendisine Kur’an okuduğunu, hayır ve hikmet telkin edildiği halde bunları kabul etmediğini görse, o kimsenin giriftar olacağı eza veya hak tarafından düşeceği azaba işarettir. Cahil bir şahıs rüyada Kur’an okuduğunu görse, ölür. Çıplak olarak Kur’an okuduğunu gören kimsenin nefsinin isteklerine uyduğuna işarettir. Kur’an’ı yediğini gören kimsenin, Kur’an okumak vasıtasıyla geçindiğine işarettir. Kur’an’ı hatim ettiğini gören kimse için Allah (C.C.) katında sevap kazanacağına, arzu ve temenni ettiği şeye nail olacağına işarettir. Bazı tabirciler, Kur’an okumak, ihtiyaçlarını görmeye ve şifalı olduğuna işarettir, dediler. Bir kimse, rüyada bir kavmi çıplak oldukları halde Kur’an okuyorlar görse, o kavmin sırf nefis arzusunda bulunduklarına işarettir. 

Rüyada Kur’an’ı Kerim üzerine yazı yazdığını gören kimse Kur’an’ı kendi görüşüyle tefsir eder. Hafız olmayan bir kimse Kur’an’ı ezberlediğini görse, mülke nail olur. Kur’an dinlediğini gören kimsenin devlet ve saltanatı kuvvetli ve güzel bir sonuca erişir.

Rüyada yerini bilmediği bir ayet okuduğunu veya okuduğu yeri bilmediğini gören kimse, eğer hasta ise Allah (C.C.) ona şifa ve afiyet ihsan eder. Kur’an’ı diliyle yaladığını gören kimse, bir günah işler. Rüyada Kur’an okumak, çokça salih amel yapmaya, derece ve mertebesinin yüksekliğine işarettir.

Rüyada Kur’an veya ondan bir şey okuduğunu gören kimse, izzet ve yüceliğe erişir. Eğer günahkarsa Allah (C.C.) onun günahını af ve tövbesini kabul eder; fakirse zengin; borçlu ise, borcunu öder. Şahitlik yapacak ise, doğru şahitlik yapar veya yanında bulunan emaneti sahibine teslim eder. Kur’an’ı güzel bir ses ve makamla okusa, izzet, yücelik ve güzel bir şöhrete erişir.

Harflerini tahrif ederek Kur’an okuduğunu gören kimse, Allah’tan döner ve ahdine hıyanet eder. Eğer okuduğunun ne olduğunu bilmezse, bazen o kimse yalan yere şahitlik yapar veya bilmediği şeyi söyler. Kur’an okurken insanların kendisini dinlediğini gören kimse, bir işe memur olur ve o işteki salahiyetine göre emrettiği ve nehyettiği şeyler kabul edilir. Rüyada ekseriya ölü üzerine okunan sureleri okumak, hastanın ölümüne işarettir. Rüyada Kur’an’ı Kerim’i okuyan kişileri görmek, kavmin şerefli ve reislerine işarettir. Bundan dolayı bir kimse birtakım kişileri bir yerde toplu bir şekilde görürse, o yerde insanların şereflilerinden bir cemaat toplanır.

Bkz: Kuran Sureleri, Ali İmran Suresi, Namaz 

Kur’an-ı Kerim

“Rüyada Kur’an-ı Kerim Görmek” üzerine 35 yorum

  1. Rüyamda anneme Kuran-ı Kerim okumak istediğimi söylüyordum. Bunun için camiye gitmek istiyordum.

  2. Kiracı olarak oturduğum evin odasında tekli koltuğun altında bir merdiven olduğunu fark ediyorum ve şimdiye kadar nasıl görmedim diye şaşırıyorum. Koltuğu itiyorum ve merdivenlerden aşağı iniyorum. Ev sahibinin kızını beyaz başörtü ve beyaz üstle görüyorum. Sandalyeye oturmuş kuran okuyor “Ne yapıyorsun burada” diyorum. Hiç konuşmadan el işaretleriyle konuşuyor oturtuyor beni ve yüzü çok nurlu bembeyaz kıyafetler içinde yüzünden ışık çıkıyor ve hiç bölmeden kurana devam ediyordu. Anlamı nedir?

    1. Çok güzel bir rüya, durumunuz çok güzel olacak müjdeli günler var önünüzde. İyi günler.

  3. Rüyamda bizim yeni aldığımız eve gitmişiz ama ev kalabalık bayanlar var. Yengem bana kuran-ı kerim veriyor ve ben Yasin-i şerifi bulamıyorum okuyacağım ama sonra yengem buluyor, açıyor orada uyanıyorum ama kuran-ı kerimin sayfaları kopmuş.

  4. Ben de rüyamda konuşmadığım birisi benden Kur’an-ı Kerim istedi. Yerini tarif ettim, aldı, açtı. Orada uyandım anlamı nedir, acaba?

  5. Rüyamda dayım ve ben bir yere gidiyorduk. Bir baktım bir yerde para. Diyorum ki “O parayı dayım gördü, o alsın” dayım parayı almıyor. Biraz daha yürüyoruz, Kuran-ı kerim yere atılmış yanında da 5 TL kadar para var, onu almadan Kuranı kerimi öperek duvarın üstüne koydum sonra önceki gördüğümüz parayı dayım görmeden alayım dedim. Dayım gördü, alamadım ben de. Bu ne anlama geliyor? Çok merak ediyorum.

  6. Rüyamda kumların arasında içinde hacet duaları yazan kitaplar gördüm, elimle temizleyip eve getirdim. Rüyamın anlamı nedir?

  7. Rüyada mezar başında Kur’an okumak, rüzgardan dolayı sayfaların uçuştuğunu görmek, ne anlam ifade eder?

  8. Rüyada Arapça yazı yazdığını görmek ve mim harfini görmek, nedir? Bunlarla ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

  9. Rüyamda kapımı bir kadın çalıyor ve benden Kur’an-ı Kerim’i istiyor. Ben de kapıyı yüzüne kapatıyorum. Acaba ne anlama geliyor?

  10. Rüyamda Kuran-ı Kerim’i kabının içerisine koydum. Ne anlama geliyor? Teşekkürler.

  11. Komşumun rüyasında, bir hafız bana Kur'an getirmiş ve bana vermesini söylemiş. Anlamı nedir?

  12. Rüyamda öğretmen arkadaşımın bize temizliğe geldiğini evi temizlerken kızımın pembe kaplı Kur’an’ını yırtıp kapının dışındaki çöpe attığını gördüm. Ben eve gelince çöpteki Kur’an’ı alıyorum ve çok üzülüyorum. Kur’an’ı temizlemeye çalışıyorum ve kendi kendime arkadaşımın neden böyle bir şey yaptığını anlamaya çalışıyorum.

  13. Rüyamda gümüş kaplı küçük Kur'an görüyorum, istiyorum ama adam beni küçümsüyor. Bana, “1 trilyon sen almazsın” diyor. Ben giderken onun yanında çalışan kız, “Daha ucuzları da var gel, sen ona bakma” diyor ancak ben gidiyorum.

  14. Rüyamda Kur’an satan bir dükkanda olduğumu gördüm. Vitrinin içinde güzel kumaşlarla yapılmış çantaların içinde Kur’anlar olduğunu gördüm. Önümde bir müşteri vardı, Kur’an almak için onu bekliyordum.

  15. Rüyamda kızımla birlikte banyodan çıkmışız, üzerimizde bornoz var ama kızımın sınıfında o şekilde bornozla sırada oturuyoruz. Kızım tahtaya kalkıyor. Tahta camdan, arkasında bulutlar gözüküyor oraya bir şeyler yazıyordu.

  16. Benim gördüğüm rüyam Kur’an-ı Kerim ne anlamdadır? İnşallah hayırlı etsin rabbim benim canım.

  17. Rüyamda, masanın üzerinde Kur'an-ı Kerim vardı, okumaya çalışıyorum ama okuyamıyorum. Sonra harfler yer değiştiriyor, okuyorum. Bu ne anlama geliyor?

  18. Rüyada Kuran-ı Kerim sayfasını açıyorum açıyorum Kur’an-ı Kerim yazıları yok, başka bir şeyler yazıyor. Bu ne anlama geliyor?

  19. Rüyamda bana bir ses “Sen Kur’an’sın” diye seslendi ve kitabımız olan Kur’an-ı Kerimi gösterdi. Aydınlatırsanız sevinirim. İyi çalışmalar.

  20. Rüyamda delirip arabaları kırıyor sonrada ölüyordum. Sonra bir arabanın arkasından el çıktı ve o elin bir hocaya ait olduğunu gördüm. Hocanın elinde Kur’an-ı Kerim vardı, benim için okuyordu. Sonra uyanmaya çalıştım ama uyanamadım, sanki gerçekten ölmüştüm. Sonra zorla gözlerimi açtım ve uyandım.

  21. Rüyamda karşı komşum kapının üstünde unuttuğum anahtar ile daireme girip kapıya çok yakın bir yere 2 büyük Kur’an-ı Kerim kitabı bırakıp çıkıp gidiyor. Ne demektir bu şimdi?

  22. Rüyamda Kur’an’ın eksik sayfaları olduğunu görüyorum. İki üç kişi var, erkekler alime benziyorlar. Ben onları izliyorum Kur’an-ı inceliyorlar heyecanla ama eksik sayfalar olduğunu fark ediyorlar. Ben de içimden “Birazdan gelecek” diyorum eksik sayfalar. Ne anlama geliyor acaba? İki gündür uyuyamıyorum.

  23. Rüyada camide size Yasin okuyayım diyor bir Kur’an alıyorum onun yazıları elle yazılmış diyorum bir başka Kur’an alıyım diyorum o sırada uyandım.

  24.  Rüyamda yerden lavlar ateşler fışkırıyordu yanımda bir arkadaşım vardı. Biz kaçıyorduk ve çevremizdekilerde öyle bir anda bizim en az 20 katı büyüklüğümüzde bir kur-an ı kerim uçarak önümüze geldi ve sayfaları açıldı önümüzde durdu sonra uyandım acaba kur-an okumam namaz kılmam mı isteniyor? Lütfen cevabınızı bekliyorum.

  25. Rüyamda kurandan bir sayfa acıktı ve ben parmağımla ayetleri tek tek okuyordum ve bir ayetteki anlamları açığa çıkarıyordum. Rüyamın tabiri nedir acaba? Allah razı olsun

  26. Rüyamda kuranımın kapağı açılıp kapanıyordu o kadar gerçek sandım ki kalkıp baktım bu ne demektir ?

    Yanıtlarsanız çok memnun olurum 🙃

  27. Ben rüyamda bir masanın üstünde, üst üste dizilmiş kur’an lar görüyordum. Sonra çok yavaş bir şekilde devrilmeye başladı ve ben de ablam gelsin diye ona seslendim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir