Rüyada Kur’an-ı Kerim Görmek

Rüyada Mushaf-ı Şerif’i görmek; ilim ve hikmete, mirasa, emanete, hüküm ve kuvvete, helal rızka; aydınlık ve dosdoğru istikamete, dünya ve ahirete ait bütün meselelerin bağlı bulunduğu kanun ve prensiplere delalet eder. Mushaf bazen bağ ve bahçeye, bostana, iç açıcı yerlere delalettir. 

Kendisine Kur’an’dan bir şey verildiğini yahut elinde Kur’an-ı Kerim’den bir ayet olduğunu gören kimse; bu ayeti aklında tutarak, manasına bakmalıdır. Ayet, rahmet ve müjde anlamında ise bu ayetin hükmünce amel eden kimse için menfaate işarettir. Ayet, azap ve ikaz anlamında ise işlenen bir günahtan dolayı çarptırılacak cezaya ve rüya sahibini uyarmaya işarettir. Ayet, geçmiş ümmetlerin başından geçen kıssaları anlatıyorsa rüya sahibi için öğüt ve ibrete delalet eder. 

  • Ayrıca bakınız: 

Rüyada Kur’an sureleri görmek; ilgili sureler için farklı anlamlara delalet etmekle beraber; sevgi, saygı, hayır ve zarar hususlarında yorumlanır.

Rüyada Kur’an veya ondan bir şey okumak; izzet ve yüceliğe, tövbenin kabulüne, yoksulluktan kurtulmaya, borcu ödemeye işarettir. Kur’an okumak ve manasını anlamak; akıl ve zekaya delalettir. 

Çıplak olarak Kur’an okumak; nefsine uyma manasına gelmektedir. 

Kur’an-ı Kerim’i hatmetmek; arzu ve isteğinin yerine geleceği anlamını taşır. 

Mushaf satın almak; din yolunda mal sarfetmeye, satmak ise ilimden mahrum kalmaya, hor ve hakir olmaya delalet eder.

  • Ayrıca bakınız:

Rüyada namaz görmek; kılınan namazın vaktine göre farklı yorumlanmakla beraber, iç dünyanızda yaşanan kaygı ve rahatlamalara da işaret eder.

Harflerini tahrif ederek Kur’an okumak; haktan yüz çevirmeye, sözünde durmama manasına gelir.  

Kur’an ayetlerini tahrif etmek; günah işlemeye, Mushaf’tan bir parçayı yemek ilme, hikmete ve Kur’an okumaya, onun ilmiyle amel etmeye işarettir.

  • Ayrıca bakınız:

Rüyada dua görmek için tıklayınız.

Kur’an’ı yüksek bir yere açarak koymak; ehli için makam ve mevkiye işarettir. Mushaf’ı açtığı halde onun Kur’an yazılarının silindiğini görmek; hayırsızlığa, Mushaf’ı hürmetle öpmek hayırlı işlerde başarılı olmaya, Ehlinin Kur’an’ı yastık yapması ya da rüyada Kur’an üzerinde ayet okumak sevinç ve mutluluğa delalettir.

Kur’an-ı kerim

“Rüyada Kur’an-ı Kerim Görmek” üzerine 11 yorum

  1. Rüyamda Kuran-ı Kerim’i etrafı zifiri karanlık olan bir yerin içerisinde, bembeyaz bir aydınlığın içerisinde, kapalı bir şekilde görüyordum. Bunun için yorum alabilir miyim?

  2. Bir türbeye dua etmenin üstüne bir amcanın bana minik bir Kur’an hediye ettiğini gördüm. Rüyanın her bir anını kesintisiz hatırlıyorum. Yorum alabilirsem çok sevineceğim.

  3. Rüyamda Kuran-ı Kerim yarışmasına gidiyordum, birinci çıkıyordum. İyi bir şey olduğunu biliyorum ama ne anlama geldiğini bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?

  4. Rüyamda temizlik yapıyorum. Banyoda çok sayıda Kuran-ı Kerim görüyorum. Kendim açık biriyim ama rüyamda kapalıymışım ve diyorum ki “Pis yere Kur’an koymuşlar.” Banyoyu tekrar temizleyip Kur’an’ları banyoya geri koyuyorum. Etkisinde çok kaldım. Ne demek, yorumlar mısınız?

  5. Arkadaşım toplu olarak Kur’an okuduğumuzu, benim elimdeki kuranı tibexle düzelttiğimi ve onların elindeki Kur’an’ın yanlış olup benim elimdekinin doğru olduğunu iddia ettiğimi rüyasında görmüş. Yorumunuzu beklerim. Teşekkürler.

  6. Rüyamda çocukken yaşadığım eve anneme bakmaya gidiyorum kapılar açık odaya girince annem Kur’an-ı Kerim okuyor ama sessiz girdim diye ürküyor bende hemen uyandım anlamını merak ettim. Açıklarsanız memnun olurum teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir