Rüyada Kurban Görmek

Rüyada kurban görmek, rüya yorumcusu için tabirinde hata yapmaya; diğer kimseler için adağını yerine getirmeye, rızka, hastalık ve şiddetten kurtulmaya; kişiyi Allah’a (C.C.) yaklaştıran amellere işarettir. Kurban; mal taksimiyle ilgili bir memuriyete girmeye, bütün gam ve kederlerden kurtulmaya, müjdeye, sevinç ve berekete; hamile kadın için erkek çocuğa işaret eder.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Boğazlamak, Akika Kurbanı, Fıtır Sadakası

Rüyada kurban kesmek, kötü gözlerin neden olduğu sıkıntıdan kurtulmayı işaret eder. Ama kurban eti iyi sayılmaz.

Rüyada şeriat bakımından kurban etmek, hayırsız; caiz olan bir hayvanı kurban kestiğini görmek hayır ve menfaattir. Eğer rüya sahibi bir yere bağımlı ise kurtulur. Eğer kederi ve sıkıntısı varsa geçer. Eğer hasta ise iyileşir. Eğer fakirse zengin olur. Borçlu ise borcunu öder, hacca gitmemiş ise gider, darlıkta ise Allah (C.C.) rızkını genişletir. Kirmani’ye göre, kurban etinin bölünüp halka verildiğini görmek, zengin bir adamın vefat edeceğine ve malının akrabalarına taksim edileceğine işarettir.

Cabir’ül-Mağribi’ye göre; kurban görmek iki şekilde tabir olunur. Biri müjde, diğeri berekettir. Eğer rüyayı gören kadın ise ve hamile ise hayırlı bir çocuk doğurur. Bir koç kurban ettiğini görmek fidyedir. Bunun bereketi ile belalardan kurtulur. Azasından birinin noksan olduğu görülen bir hayvanı kurban etmek, dininde noksan olacağına işarettir.

Rüyada kurban görmek, kısa zaman içerisinde gördüğünüz kötü muamelelerden kurtulacağınıza ve daha iyi bir hayata kavuşacağınıza işarettir. Hastalıklarınızın son bulacağına ve mutlu bir hayat olarak tabir edilir. 

Rüyada Kurban Kestirmek 

Rüyada kurban kestirmek, güzel gelişmelere işarettir. İşte ve aile hayatınızda beklentilerinizin ötesinde güzel bir yaşam geçireceğinize işaret eder. Huzur ve mutluluğun hayatınıza hakim olması şeklinde tabir edilir.

Rüyada Kurban Eti Görmek 

Rüyada kurban eti görmek, hayırlı ve kazançlı işler yapacağınıza yorumlanır. Yaptığınız her işten büyük gelir elde etmek olarak ifade edilir. Helal kazanç elde edeceğinize ve bundan da çevrenizdeki birçok insanın fayda göreceğine delalettir. 

Rüyada Kurbanlık Koyun Görmek 

Rüyada kurbanlık koyun görmek, dini vazifelerini en iyi şekilde yerine getiren biri olduğunuza işaret eder. Aynı zamanda gelecek dönemde son derece güzel gelişmeler ile hayatınıza aydınlık ve ferahlık geleceğine yorumlanır. 

Rüyada Kurban Bayramını Görmek 

Rüyada kurban bayramını görmek, günahlardan arınmaya işarettir. Sıkıntıların bitmesine ve son derece neşeli günlerin gelmesine delalet eder. Borçların bitmesine, hanenize gelecek olan bolluk ve berekete işaret eder. 

Rüyada Kurbanlık Dana Görmek 

Rüyada kurbanlık dana görmek, çok büyük bir rızık olarak yorumlanır. Helal yollardan gelecek olan güzel bir gelir olarak tabir edilir. Çok iyi niyetli biri olduğunuza ve başarılarınızdan başkalarının da fayda görmesine yardım edeceğinize işaret eder. 

Rüyada Kurbanlık Almak

Rüyada kurbanlık almak, helal kazanç elde edeceğiniz bir işe başlayacağınıza ve bu işin sizin için çok hayırlı olacağına işarettir. Başarılı olmanız için çok az bir zaman kaldığına da delalettir. (Bkz. El Sıkışmak)

Rüyada Kurban Eti Dağıtmak

Rüyada kurban eti dağıtmak görmek, elde ettiğiniz başarılardan çevrenizdekilerin de fayda görmesine işaret eder. Yardımsever kişiliğiniz olduğuna işarettir. 

Rüyada Kurban İnek Görmek

Rüyada kurban inek görmek, çok saf ve iyi niyetli bir insan olduğunuza delalet eder. Bu iyi niyetiniz sayesinde çevrenizdekilerin de çok fayda görmesi olarak yorumlanır. 

Rüyada Kurbanlık Koç Görmek

Rüyada kurbanlık koç görmek, çevrenizin sizden çekindiğine ve güç kudret sahibi olduğunuza işarettir. Sözü dinlenen ve son derece saygı gören biri olmaya delalettir. 

Rüyada Kurban Kesmek Diyanet Tabiri

Rüyada kurban kesmek Diyanet tabiri, etrafınızdaki kişilerin size iyi gelecek sözler sarf etmesine, gamdan ve kederden sonsuza kadar kurtulmaya işaret eden bir rüyadır. Borçtan kurtulmaya ve beklenenden çok daha zengin olmaya işarettir. 

Rüyada Kurbanlık Tosun Görmek

Rüyada kurbanlık tosun görmek, çok büyük yöneticilik makamına işarettir. İşinizde çok büyük bir başarı anlamına gelir. Malınızın çoğalması ve işlerinizde güzel gelişmeler olarak tabir edilir. 

Rüyada Kurban Kanı Görmek

Rüyada kurban kanı görmek, geçmişte verilen sözü geç de olsa yerine getireceğinize işaret eder. Dileklerinizin kabul görmesine de yorulur. 

Rüyada Kurbanlık Hayvan Görmek

Rüyada kurbanlık hayvan görmek, çevrenizden hayırlı haberler almaya işarettir. Aynı zamanda girdiğiniz bir işten beklediğiniz güzel sonuçları alacağınıza da delalet eder. 

Rüyada Kurban Almaya Gitmek

Rüyada kurban almaya gitmek, başarı için mücadele etmeye ve o başarıyı alana kadar çok çalışmaya delalettir. Hayırlı işlere imza atacağınıza da işaret eder. 

Rüyada Çocuğunu Kurban Etmek

Rüyada çocuğunu kurban etmek, sıkıştığınız anda gelecek maddi ve manevi yardımlara yorumlanır. Aynı zamanda büyük bir kazanca da delalettir. 

Rüyada Kurban Yüzmek

Rüyada kurban yüzmek, üzüntü ve kederden kurtulmaya işaret eder. Hamileyseniz, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alacağına işarettir. Maddi anlamda daha iyiye gitmesine de delalettir. (Bkz. Derisini Yüzmek)

Rüyada Kurbanlık Koç Almak

Rüyada kurbanlık koç almak, para kazanmak için birtakım teşebbüslerde bulunacağınıza işaret eder. Yüklü miktarda kazanç elde etmeye işarettir. 

Rüyada Kurban Derisi Yüzmek

Rüyada kurban derisi yüzmek, tüm dertlerinizden bir çırpıda kurtulacağınıza; ancak bunu bizzat kendi çabalarınız ile yapacağınıza işaret eder. (Bkz. Adamak)

Rüyada Kurban Satmak

Rüyada kurban satmak, başarılı bir iş anlaşmasına işarettir. Girdiğiniz işlerden yüklü miktarda kazan elde etmek olarak yorumlanır. 

Rüyada Kurban Dağıtmak

Rüyada kurban dağıtmak, her zaman çevrenizdekilere faydalı olmaya ve bulunduğunuz yerde ki halkı kalkındırmaya işarettir. 

Kurban

“Rüyada Kurban Görmek” üzerine 34 yorum

  1. Rüyayı gören kişi, kurbanı kesmiyor ama kurbanın başkası tarafından kesildiğini ama kurbandan hiç kan gelmemesi ve bu kurban etinin etlik olarak kullanılması.

    1. Rüyamda kurbanlık küçükbaş hayvanın kaçıp durduğunu gördüm bir türlü yakalayamıyordum ne anlama geliyor acaba?

  2. Babam hakkın rahmetine kavuşalı 1,5 yıl oluyor. Sevgili babacığımın ölümünden yaklaşık 1 yıl sonra rüyamda gördüm. Çok güzel beyaz bir elbisesi ve beyaz şapkası vardı. Yüzü de çok güzel ve nurluydu. 2 insan boyundan daha yüksek olan 7 et yığınının ortasındaydık. (Bir but benim boyumdan büyüktü.) Bana “Bu kurban etlerini dağıt” dedi. Ben de “Baba ben bunları nasıl dağıtırım bunlar çok büyük” dedim. Bana baktı çok ama çok tatlı tebessüm etti. Rahmetli babacığım benden ne istedi veya neyi anlatmak istedi? Kıymetli yorumunuzu sabırsızlıkla bekliyorum.

    1. Tam bir koçu kurban kesecekken birden koç 2 yaşındaki kızım oluyor ve eşim kızımızı kurban ediyor. Lütfen yorumlar mısınız?

  3. Rüyada insanın kurban edildiğini görmekten nasıl bir yorum çıkar. Kurban Bayramı imiş ve tanımadığım iki adam kurban olarak kesildi. Boğazlarında kesilen yeri ve akan kanı gördüm.

  4. Rüyamda kardeşim, annem, eniştem ve benim hanımım kurban kesmeye gittiğimiz yerde kurban yerine benim 3 yaşındaki yeğenimi kestiriyorlardı. Kurban benim kurbanımdı. Ben çok fazla ağlıyordum fakat diğer herkes halinden çok memnundu, sürekli gülüyorlardı. Oranın dönüşünde 4-5 tane Tavus kuşu tüyü buldum ama hala ağlıyordum. Lütfen cevap veriniz…

  5. Rüyamda ölmüş dayımın benim adıma evdeki birçok koyun ve kuzunun arasında en tıfıl olanını kurban ettiğini gördüm. Bıçak koyunun boğazını hafif yaralamış sonra yine daha önce ölen komşumuzdan bıçak istedim, dayıma götürürken uyandım.

  6. Rüyamda koçun kesildiğini, ölmediğimi, içinde erkek kardeşim, arabanın altında kafasının üstünden geçti.

  7. Annem ve babamın sabahında yola çıkacağı gece. Annem, babam, dedem ve aileden bir kaç kişi kurban bayramlarındaki gibi kurban kesmeye hazırlanıyorduk. Net hatırlamıyorum, hatırladığım annem yatıyor, dedem de annemin belinden annemi kesiyor. Kan olup olmadığını hatırlamıyorum. Bu arada annem bizimle konuşuyor daha sonra annemi ayaklarını tutarken görüyorum sanki haberim yokmuş gibi anneme “Ne oldu, ne yapıyorsun?” diyorum. Elini çekiyor, ikiye ayrılıyor. O arada da ya uyandım ya da hatırlamıyorum. ( Çok acele yorum gelirse sevinirim. )

  8. Rüyamda inek gördüm. Bu ineğe araba çarpıyordu, bacakları kırılıyordu. Biz de ölmesin diye kesiyorduk. Anlamı nedir acaba?

  9. Rüyamda üç kurban aldım. İki tanesi bayan, bir tanesi koyundu. Bayanlar eve geldiğimde dirildi. Anlamı nedir?

  10. Rüyamda kurbanda 7 adet ineği 5 kişi kesiyormuşuz. İnekler kesilirken bir alay komutanı geliyor. Tokalaşıp öpüşüyoruz. Yanında birilerini de getiriyor. Eşofmanlı ve bakımsızım diye içimden kızıyorum. Akşama bizi yemeğe davet ediyor. Kurbanlar kesiliyor. Kolilere doldurularak dağıtımı yapılıyor. Mezbahane gibi bir yerdeyiz.

  11. Ben rüyamda bana, abimlere ve akrabalarımdan birilerine özel bir davette kurban kesildiğini gördüm. Bunu bana tam olarak yorumlayabilir misiniz?

  12. Merhaba ben melek, rüyamda sürekli birileri tarafından beni ve ailemin öldürmeye çalışıldığını daha sonra da biz onları öldürdüğümüzü zannediyoruz derken bir anda yerlerdeler çıkıyorlar ailemi yok ediyorlar sonra da beni ve başka bir kadını kollarımızdan asıyorlar. İlk önce bizim gözümüzün önünde inek kurban ediyorlar sonra da bizi kurban edeceklerken ben kurtulup başkalarının yanına sığınıyorum ve onlar tarafından korunmaya başlıyorum. Fakat beni koruyanların görünüşleri birazcık çirkin ve gövdeleri bir devi andıracak kadar büyüktü. Yorumlarınızı mail hesabıma atabilir misiniz?

  13. Merhaba, rüyamda birkaç tane kesilmiş ağaç gördüm. Bir duvarın kenarında üst üsteydiler. Üzerinden geçmek zorunda kaldım. Ağaçlar yere dağılıp yuvarlandı altından bir tane inek çıktı. Kafası teninden ayrıydı, iki tane de koyun kafası vardı… Ne olur ne anlama geldiğini bana mail atın… Lütfen çok rica ediyorum… Teşekkür ederim.

  14. Eşim rüyasında halamın bana kurban eti gönderdiğini görmüş. Bu ne anlama geliyor. Cevabı mail adresime gönderin.

  15. Selam. İsmim Yaşar Bulgaristan’dan. Rüyamda gördüm 2 kişi ayrı ayrı bana kurban etleri veriyorlar bana. Et de kırmızı et, görüntüsü güzeldi.

  16. Ben rüyamda dört kurban gördüm dördü de kesilmişti, yerde yatıyorlardı ama biri tam ölmemişti. Ben o anda sanki onun yerinde idim ve o anda sanki benden gidiyormuşçasına hissettim. Kan bir anda boşaldı ve öldüm galiba.

  17. Kurban bayramında beni oğlum kurban kesiyor, bıçak pek işlevli değildi ve ben daha keskin bıçak almasını istiyorum ama boğazımın bir kısmı kesilirken Kelime-i Şahadeti tam getiriyorum.

  18. Rüyamda iki kadının oturup derisi yüzülmüş halde iki koyunun başında olduklarını gördüm. Sanki kurban bayramı ortamı gibi görünüyordu. Koyunların hiçbir şekilde kanı yoktu sadece ikisinin de derisi yüzülmüş bir şekilde yatıyorlardı ama renkleri bembeyazdı. Lütfen beni bu konuda aydınlatır mısınız? Teşekkürler.

  19. Rüyada büyük kayaların ölmüş babamın üzerine doğru yuvarlandığını gördüm, ona seslenerek uyardım.

  20. Rüyamda kurban almak için kurban pazarına birileriyle gittiğimi gördüm. Yanımdaki kişiye kurbanı (Koç) bayramın 2. günü keseceğimi söyledim. Kurbanı almadan uyandım.

  21. Rüyamda 14 yıl önce vefat etmiş babacığım benden onu kurban kesmemi istedi. Lütfen çok rica ederim, rahmetli babacığım ne demek istedi? Kıymetli yorumunuzu sabırsızlıkla beklerim.

  22. Rüyamda kesmem üzere bir sürü kurban getirildi. Kendim aynı zamanda kasaplık yapıyorum. Rüyayı görürken çok büyük sıkıntılar yaşadım çünkü hayvanları kesmem için kuracağım hiçbir şey bir turlu istediğim gibi gitmedi sonra yüzlerini göremediğim 2 kişi bana büyük siyah bir dana getirdiler. Danayı kesmek için yıktım ama ayakları çözüldü sanırsam. Arka ayağının tırnağının birisi de zayıf duruyordu hayvana eziyet vermek istemediğim için yerden kaldırmadım üzerinde de bir tek ben vardım ve teslim olmuş şekildeydi. Yalnız akrabalarımdan yaşlı bir kadın devamlı önümüze engel, yapacağım işi karıştırmaya alakasız şeyler getirip beni oyalamaya çalışıyordu… Biraz sıkıntılı bir şekilde “Allah’ım sana sığınırım” diyerek uyandım.

  23. Aynı gece iki farklı rüya gördüm… Kurban kestiriyoruz. Benim kurbanlığım çok çirkin ve sevimsiz değiştiriyorum kurbanlığı ama ne yazık ki kesecek kişi üşengeç ve ağırdan alıyor. İlk kurbanlığımı görüyorum şekilsiz biçimsiz siyah bir koyun sanırım. Beğenmediğim için de gösteriyorum ama ikincisini görmedim. Kasap da sanırım çingeneydi.

    2. rüyam ise; siyah domuz yavruları gördüm. Kurbanlık ve domuz yavruları ne anlama geliyor? Çok etkilendim. Teşekkür ederim yorumunuz için. Sağlıcakla kalın Allaha emanet olun.

  24. Bir gecede aynı rüyayı konu aynı ama değişik şekillerde 4 kez gördüm uyanıyorum uyuyorum sabaha kadar aynı. Sabah namazını kılıp yattım yine ama rüyam güzeldi anlatmıyorum mana bakımından ne içeriyor bilginiz var mı konu kurban.

  25. Rüyada kurban kesildiğini izliyorum ve kurbanın ayakta boğazı kesildikten sonra ben yanına yaklaşınca insanları kovalıyor ve bir başkasının binasına kaçıyorum kaçarken boğazı kesik olan tosun kan damlıyor boğazından ve insanlar Serkan bu kurban senin için kesilmek üzere getirilmişti bu yüzden seni kovalıyor kaç çabuk diye bağırıyorlar ve ben bir binanın bahçesine kaçıyorum ve burada da uyanıyorum. Yorumlarınız nedir acaba? Merakla bekliyorum.

  26. Rüyamda 1 adet kurbanlık inek gördüm kestiriyoruz ama kurbandan 1 veya 2 gün önce kestirmiş oluyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir