Rüyada Kusmak Görmek

Rüyada kusmak görmek; zor olan işleri halletmeye, emaneti iade etmeye, pişmanlık ve tövbeye, gam ve kederden kurtulmaya işarettir. Bal kusmak tövbe etmeye; inci kusmak, Kur’an ilmine ve hayırlı söze; süt kusmak, İslam ölçülerinin dışına çıkmaya; yediği şeyleri kusmak mal ve dünyalıktan bir kayba; kan kusmak mal ve çocuğa, uzakta bulunan yakının geri gelmesine işarettir.

Bkz: İstifra Etmek, Başkasının Kustuğunu Görmek

Rüyada hastanın çok miktarda kusması onun vefatına; kustuğunu yemek yaptığı hayırdan vazgeçmeye; insana irkinti vermeyen, hoş ve güzel şeyler kustuğunu görmek, siması güzel olan evlada delalet eder. Düşünmeden hareket ettiğinizi, bu durumun ilerde sizi zor duruma düşüreceğini işaret eder. Genelde iyi sayılmaz. Kişinin konuştukları veya sağlığının bozulması yüzünden sıkılacağına işaret eder.

Oruç olan bir kimse, rüyada kustuğunu ve onu yaladığını görürse, borcunu ödemeye kudreti olduğu halde onu ödemediğine ve bundan dolayı günahkar olduğuna işarettir. Leğen içine kustuğunu gören kimse, günahlarından tövbe eder ve hanımı ondan haram bir mala nail olur. Eğer kusmuğunun tadı iyi ve kolayca kusarsa, o kimsenin tövbe etmesine ve sapıklıktan kendi isteğiyle dönmesine işarettir. Eğer kusmuğunun tadı pis ve çetin kusarsa, o kimsenin bulunduğu sapıklıktan dönmesi, onun vücudunda bulunan ıstıraba, mal ve kazancında meydana gelecek musibete bunlar gibi uğrayacağı belalara binaen zorla mümkün olacağına işarettir.

Rüyada kusmak, rüya sahibinin haksız almış olduğu bir şeyi sahibine vermesine işarettir. Bu hal ise, tövbe ve pişmanlıktır. Eğer kan kusarsa, o kimse günah işlemekten vazgeçer veya haram bir mal kazandığına pişman olur, yanında olan emaneti sahibine verir. Eğer şarap içse ve onu kussa, o kimse haram bir malı elde eder ve onu sahibine vererek bundan tövbe eder.

Rüyada sarhoş olup kustuğunu gören kimse, cimri olduğundan çoluk çocuğunun geçimi için para sarf etmeyip, ancak kendinde fazla olan bir şeyden geçimlerini temin ettiğine ve bundan da pişman olduğuna işarettir. Ağız dolusu acı safra kustuğunu gören kimse, bir cezadan dolayı günah işlemekten beri durur. Yemek kustuğunu gören kimse, bir adama bir şey bağışlar.

Rüyada kustuğu yemeği tekrar yuttuğunu gören kimse, yaptığı bağıştan geri döner. Kusuntu yediğini gören kimse mal, hayır ve şöhrete erişir. Takat getiremeyecek derecede kustuğunu gören kimse, ölür veya ölüme yaklaşır. Fazla kan kustuğunu görse, fakir için mala, bir çocuğun dünyaya gelmesine veya yakın akrabalarından gurbette bulunan bir kimsenin yolculuktan geri dönmesine işarettir. Bazı tabirciler kusmak, yemek suretiyle fazla mal israf etmektir. Bütün kusuntular, fakirler için hayra; zenginler için ise, makbul olmayıp belki onların malları hakkında zarardır, dediler.

Kusmak

“Rüyada Kusmak Görmek” üzerine 18 yorum

  1. Rüyada başkasının kusmuğunun kişinin kendisinin üstüne bol miktarda sıçraması ve beyaz tıraş köpüğüyle sakal tıraşı olmak, cevaplarsanız çok sevineceğim.

    1. Benzer bir rüyayı ben de gördüm. Önce yemek, ardından uzun süre çok fazla saç kılı kustum. Cevabını merak ediyorum.

  2. Rüyamda bir arabanın arka koltuk ortadayım. Sağ tarafımda bir Afrikalı kız üstüme yediğini kustu. Kapıyı açtım, kızı çıkartım fakat kusmuk arabanın koltuk kenarına da bulaşmış. Onu temizlemeye çalıştım. İğrençti.

  3. Rüyamda balık pazarında kendimi görüyorum. Tezgâh üzerinde üç balık var. Balıklar canlı ve bir tanesi hamile gibi görünüyordu. Hamile olan kendini titreştirmeye başlayarak ağzından büyük miktarda sarı renkte havya çıktığını gördüm. Bu rüyanın yorumu nedir acaba? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

  4. Peki ya kendimizin kustuğunu bir başkası görmüşse ne anlama geliyor? Yani sadece kendimizi rüyamızda görmüyoruz değil mi?

  5. Kızımın ağzına güya hapmış hapta böğürtlene benziyordu bu hapı yuttu ve kustu ve babasının yüzüne tükürdü. Ne anlama geliyor?

  6. Hayır, olsun inşallah. Ölü bir yakınımın kustuğunu ve rahatladığını hiç ölmemiş gibi hastalığından kurtulduğunu görmek, kusarken de başkalarının üzerine kusuyordu.

  7. Kalabalık bir ortamda ağzıma kusmuk doluyor. Tuvalette sıranın bana gelmesini bekliyorum sıra bana geliyor. Tuvalete girince ağzımdakini yere boşaltıyorum.

  8. Merhaba, çok kötü bir rüya bu, rüyamda ağzımdan kurtlar kusarken gördüm ağız dolusu kurt kustum. Kusura bakmayın çok etkilendim ve çok korktum. Nedir sizce yorumu? Teşekkür ediyorum.

  9. Rüyamda görümcem devamlı kusuyor, eşim onun için yıllık izin alıp ona bakacağını söylüyor. Eşim çingeneler gibi başını sarmış bağırıyor ve kayınvalidem de bağırıyordu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir