Rüyada Kuyu Görmek

Rüyada kuyu görmek, hile ve aldatmaya işarettir. Bir kimse için kuyu kazmak, o kimseye hile yapmaya; başkası için kazdığı kuyuya kendisinin düştüğünü görmek, hilenin geri tepmesine; kendi tuzağına kendisinin düşmesine delalet eder.

Rüyada kuyudan abdest almak yahut gusletmek; borcu ödemeye, tövbenin kabulüne, üzüntüden kurtulmaya işaret eder. Rüyada kazılan kuyuda su biriktiğini görmek, bol geçime, su çıkmaz ise birine hile yapmaya işaret eder.

Rüyada kuyunun suyunun yere çekilmiş olduğunu görmek, Allah’a şirk koşmaya; kuyuya bakmak, bir kadınla evlenme arzusuna ve ondan görülecek çok hayra, delalet eder.

Rüyada kuyu suyundan içmek, bazen hastalığa; kuyuya düşmek, büyüklere yaklaşmaya, izzet ve yüksekliğe, ilim ve irfanından istifade etmeye, bu vasıflarıyla büyüklere yaklaşmaya yahut sevinçli bir haberle önemli bir kişinin misafir gelmesine işaret eder.

Rüyada kuyuyu temizlemek yahut kuyu temizleyen kimseyi görmek; yolculuğa, geçimde orta halli olmaya, hastanın vefat etmesine yahut malın kiri olar zekatı vermeye işarettir. Kuyu çıkrığı, insanlara hayrı dokunan kimseye delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Su Kovası)

Rüyada kuyudan su çekilmesi, bir erkek için yaptığı kötü bir iş nedeniyle uyarılacağına; orta yaşta bir erkekse, yeni bir işe girişeceğine yorumlanır. Eğer bu rüyayı genç bir görürse, gören kadına teklif yapılacağına; evli kadın ise, tehlikeli bir olayla karşılaşacağına yorulur. Ayrıca bu rüya, çok şekilde yorumlanır. Zahmetli durumdur ve kuyunun dibi aydınlıksa iyidir.

Rüyada kuyu görmek ne anlama gelir: Kadın ile yorumlanır. Suyu da kadının malı ile kovası da erkek ile tabir olunur. Rüyada bir kuyudan su çekip içtiğini görenin, karısının malından eline pay geçer. 

Rüyada kuyunun suyunun taştığını gören, karısını ve malını kaybeder. Kuyuya kovayı sarkıtıp su çektiğini; fakat kovanın kuyudan boş olarak çıktığını görmek, rüya sahibinin sakat bir çocuğu olacağına, bir rivayete göre bir azasının eksik olacağına işarettir. 

Rüyada kuyunun suyu ile bir şeyi suladığını gören, zengin ve varlıklı bir kadınla evlenir. Eğer suladığı ot, meyve ve sebze gibi şeylerse, bir çocuğu olur. 

Cafer’i Sadık’a göre; rüyada kuyu görmek, beş şekilde tabir olunur: Evlenme, alim, büyük bir kimse, ölüm, hile. 

Ebu Sait El-Vaiz’e göre: Kuyu görmek; erkek için mal ve hayırlı bir eş, kadın için iyi ahlak sahibi bir koca, kuyunun suyu mal ile yorumlanır. 

Rüyada kuyunun dibine düştüğünü gören ölür. Kirmani’ye göre; rüyasında kuyu suyu içtiğini gören hasta olur. Kuyuya indiğini gören, tutuklanır veya öldürülür. Eğer bir gemide bulunuyorsa, suya düşer. Eğer karada yolculuk yapıyorsa, yolu kesilir. 

Rüyada kuyudan çıktığını gören, Allah (C.C.) tarafından feraha çıkar ve hasta ise iyileşir, tutuklu ise kurtulur. Kuyuya düştüğünü ve kendisini çıkaracak kimse olmadığını görmek, mezara delalet eder. 

Rüyada kuyudan su çektiğini görmek, haram mal edinmeye; suyu başka bir kaba aktardığını görmek, kazandığı malı harcayacağına işarettir. Bir kuyudan kova ile su çektiğini gören, eğer evinde hamile olan varsa, oğlan doğurur; hastası varsa iyileşir; tutuklu ise tahliye edilir. Bir rivayete göre, isteğine kavuşur. Kuyu, arzu edilen kadındır. 

Rüyada kuyunun içinde bulanık su görmek, keder ve sıkıntıya işarettir. Bir kuyusunun bulunduğunu gören, iyi bir eşe sahip olur. Kuyuya baktığını gören, bir kadının işine bakar ve ondan fayda görür. 

Rüyada bir kuyunun kenarında durup elindeki kova ile su çekmek istediğini gören, yola gider. Bir kuyunun kapandığını görmek, karısının hasta ise iyileşeceğine; gebe ise doğuracağına delalet eder. 

Abdulgani Nablusi’ye göre; rüyada su kuyusu görmek, rüya sahibi erkek ise güler yüzlü ve tatlı sözlü bir eş; kadın ise, böyle bir koca, mal, bilgi, evlenme, hapishane ve hile ile tabir olunur. 

Rüyada bir kuyu kazandığını ve içinden su çıktığını gören, zengin bir kadınla evlenir ve ona hile yaparak malını elinden alır. Eğer su çıkmazsa, alacağı kadın fakirdir. 

Rüyada kuyudan su içmek, hile ile mal elde etmektir. Bir yerde eski bir kuyu olup bundan, gelen gidenin su çekerek faydalandıklarını görmek, o yerde zengin biri olup, halka iyilik ettiğine; o kuyudan suyun taştığını görmek, o yerde sıkıntı olacağına; bostanını sulamak için kuyu kazdığını ve evine dolduğunu görmek, çok mala ve zenginliğe; evindeki kuyunun suyunu bulanık görmek, birtakım adamın hizmetine girip, onlardan zarar görmeye; su saf ve berrak ise, iyi bir kişinin arkadaşlığından fayda göreceğine işaret eder.

Rüyada bir kuyunun üzerinde oturduğunu görmek, hilekar bir adamla tanışıp, onun hilesinden kurtulacağına; bir kuyuya su almak için gittiğini görmek, kazanmak için bir yolculuğa çıkacağına delalet eder.

Rüyada tanımadığı bir yerde tatlı suyu olan bir kuyu görmek, hayırlıdır. Bu rüya, gören kimsenin dünyalığıdır. Bundan rızıklanır, hayır görür, ömrü uzar. Eğer kuyu, susuz bir kuyu ise eceli yaklaşmıştır. 

Rüyada kuyunun yıkılması, karısının öleceğine işarettir. Bir kuyuya girip orada ezan okuduğunu gören, yolculuğa çıkar ve kazanır. İşinde veya tarlasında bir kuyu olduğunu gören, geniş bir geçim kaynağı bulmuş olur. Sıkıntıdan kurtulur. Bir kuyuya düştüğünü gören, işinden atılır ve geçim sıkıntısı çeker. 

Rüyada boş bir kuyu görmek, işlerinin durmasına; yol üzerindeki kuyu hafif bir kadına; evin kuyusu ev sahibine ve eşine; mahallenin kuyusu mahalle bekçisine delalet ettiğinden bu rüyadaki iyi ve kötü haller buna göre kıyaslanarak tabir olunur. 

Bir rivayete göre de rüyada kuyu görmek, hile ile yorumlanır. Rüyasında bir kişi için bir kuyu kazdığını görmesi, birisinden dolayı o adama hile yapılacağına delalet eder. 

Rüyada kendisinin bir kuyuya düştüğünü görmek, işinde hile yaptığına ve hükümet adamları tarafından yakalanıp cezalandırıldığına işarettir. Rüyasında kuyudan su çekip, abdest aldığını görmek, bir eşyasının çalındıktan sonra hırsızın bulunarak eşyalarının geri alındığına delalet eder. Bu rüyalarda kuyu ile birlikte abdest alma da görülürse, rüya kuyu için değil, abdest için yorumlanmalıdır. 

Rüyada herhangi bir kuyu görmek; üzüntüye, kedere ve sıkıntıya yorumlanır. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen kuyu, hileye ve birini aldatmaya işarettir. Bundan dolayı, bir kimse rüyada bir adam için kuyu kazdığını görse o adama hile eder. Kuyu kazan kimse kuyuya kendisinin girdiğini görse, başkasına yapacağı hile kendisine döner. 

Bir kimse rüyada kuyuya girdiğini ve oradan gökyüzünü görmediğini görse, o kimseye hırsızlar gelir ve eşyalarını çalarlar. Bir kimse namaz için kuyudan abdest aldığını görse, eşyasını çalan hırsıza galip gelir ve ondan intikamını alır yahut kendisinden çalınan eşyaların hemen bedelini almaya nail olur ve gönlü ferahlığa kavuşur. Bu rüyada eğer kuyu ve abdest bulunduysa, abdestten dolayı tabir kuyudan daha kuvvetlidir. Kuyuda yıkanmanın tabiri de böyledir. Eğer bu rüya, sahibinin üzerinde borç varsa, Allah-u Teala (C.C.) ona borcunu ödemeye nasip eder. Günahkar ise tövbesini kabul eder. Eğer hapis ise, Allahu Teala (C.C.) onu hapislikten kurtarır. 

Bir kimse rüyada kendisinin başka bir kimseye yahut başkasının kendisine kazdığı kuyudan akan veyahut duran bir su meydana çıktığını görürse, o kuyu herhangi bir kimseye hile edilmek için kazılmışsa, o kimsenin nail olacağı bol geçime işarettir. 

Rüyada bir kuyuyu görmek; üzüntüye, uğursuzluğa ve hapse işarettir. Kuyuya düştüğünü gören kimsenin gamı gider, büyüklere yaklaşır, izzet ve yüksekliğe nail olur. Rüyayı gören alim ise ilminden istifade eder. Bazen de rüyayı gören ile ailesi arasında hayırsızlık ve kıskançlık meydana gelmesi ile rüya sahibi mağdur olur. Sonra onlar üzerine galip olup intikam alır. Bazen de bilahare kurtulacağı bir ithamla karşılaşır. Bazen de bu rüya, üzüntü ve kederin gitmesine, gönlün açılmasına ve ihtiyaçlarının giderilmesine işarettir. Mezkur kuyuyu görmek, yolculuğa da işarettir.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Kuyu Dolabı

Kuyu

“Rüyada Kuyu Görmek” üzerine 14 yorum

  1. Ben şu an 53 yaşındayım fakat ergenlik çağında 100lerce defa gördüğüm 3 rüyam var, hemen hemen her gece görüyordum. 1. Rüyam dipsiz birçok geniş bir kuyuya düşüyorum fakat düşerken tutunuyorum, içinde binlerce çeşit yılan, hepsi bana saldırıyor ama hiç birinde ısıramıyorlar. Ben kan ter içinde kalıyorum sonra kuyudan kurtuluyorum sonra akıl almayacak kadar güzel bir havuzun yanında yatıyorum. Bana bir sürü kızlar hizmet ediyor. 2. 60- ya da 70 yaşlarında bir aksakalı fakat hayatımda görmediğim kadar güzel bir aksakallı dede bana geliyor. Ben de başımı kucağına koyuyorum, saatlerce ağlıyorum. O da beni teselli ediyor, çok rahatlıyorum. Uyandığımda gerçekten ağlamış olduğumu fark ediyorum. Bu rüyaları hemen hemen her gece görürdüm fakat bugün aradan 4 sene geçti. Bir sabah anneme anlattım rüyaları, bir daha asla görmedim ama aklımdan da çıkmadı. Cevaplarsanız çok ama çok memnun olacağım.

    1. abi 18 yaşındayım vallahi bende hep kuyuya düştüğümüğümü görüyorum bende tutunmaya çalışıyorum ama olmuyor. kuyunun dibind de yılanlar saldırıyor bana

  2. Benim eşim rüyasında kuyu görmüş. Kuyunun suyunun sıcak aynı zamanda suyun taştığını, kuyu suyunun sıcak ama el yakmadığını görmek, ayakkabıları yıkamış. Kuyun suyu da çok sıcakmış ama el yakmıyormuş. Teşekkür ederim.

  3. Rüyamda kızımı ararken kuyunun dibinde olduğunu görüyorum, içi aydınlık ve tam itfaiyeyi ararken kuyunun içindeki su birden çoğalıyor. Kızım suyla birlikte kuyudan dışarı çıkıyor, kurtuluyor sonra ben de seviniyorum, ağlıyorum. Karnına masaj yapıp yuttuğu suyu çıkarıyorum, hep beraber seviniyoruz ve de su bulanıktı. Ne anlama geliyor? Tabirini istiyorum.

  4. Sayın editör. Kız arkadaşım rüyasında beni kuyuya düştüğümü ve çıkartmaya çalıştığını, bir iki sefer elinden kaydığını söylüyor. Ben de “Ne olur beni bırakma” diye bağırıyor muşum. Kız arkadaşım evli.

  5. Ben 29 yaşında evli ve bir çocuk sahibiyim. Rüyamda oğlumu kuyuya düşerken onu kurtarmak için koşuyorum, tutuyorum ve oğlumla beraber kuyuya düşüyorum. Kuyu boş. Yardım isterken uyanıyorum. Tekrar uyuduğumda gene oğlumla kuyuya düşüyorum. Annem geliyor, eşimi çağırmasını ve yardım getirmesini istiyorum. Yardım geliyor ama çıktığımı hatırlamıyorum ve tekrar uyuyorum. Yine kuyuyu görüyorum bu seferde kuyuya düşeceğimiz zaman oğlumla kuyunun tam ortasından demir geçiyor ve biz o demirin üstünde oturum kurtulmayı bekliyoruz kimsenin yaklaşmamasını söylüyorum çünkü kenarlardan toprak kayıyor sizde düşmeyin diyorum hayır olsun inşallah yorumlarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

  6. Rüyamda kuyu, temiz su ile dolu ama üstü açıktı. Ben de tahta bir kapakla üstünü örttüm kimse içine düşmesin diye. Yorumunu bulamadım. Cevaplarsanız sevinirim.

  7. Rüyamda kurban bayramı tüm aile birlikte köy evindeyiz. Evin önünde ağzı kapalı bir kuyu var, kuzenimin o kuyuya düştüğünü görüyorum. 3 gün boyunca arama yapılıyor ama kimse onu bulamıyor ve artık öldüğünü düşünüyor tüm ailem. Sonra yüzünü göremediğim bir erkeğe sarılıyorum çok büyük bir sevgiyle. O geldikten sonra kuyunun suyunu gösteriyorlar, bana siyah görünüyor, kuyu çok karanlıktı. Cevabınızı bekliyorum.

  8. Rüyamda bir kuyu vardı. Su olup olmadığını bilmiyorum. Bu kuyu en fazla iki üç metreydi, oraya inip bakmak istedim. Kuyunun içinde daha dar insan sığmazdı o darlığa ama çok derin bir kuyu daha vardı dibi görünmüyordu. İçinde su olup olmadığını bilmiyorum ama ben korkup kenara çekiliyorum. “Buraya düşersem asla çıkamam” diyorum. Rüyam böyleydi. Yanıtlarsanız sevinirim. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

  9. Gayya kuyusuna, aşağıya bakıyorum. Kuyunun dibinde bana seslenen Mahmud Esad Coşan Hoca Efendi “Namazlarını neden kılmıyorsun, ihmal ediyorsun?” gibi bir soru yöneltiyor ve beni kuyunun dibine çağırıyorlar. Bir kişi daha var onu bilmiyorum ve “Acır mı?” diyorum. “Sabah namazlarını kaçırıyorum çoğunlukla, bunun pişmanlığını da yaşıyorum. Sebebi mazeret olarak sayılmasa da sara hastalığı var. Düzenli ve 8 saat uyku almam gerektiğinden böyle bir aksama ve şeytanın vesvesesine kapılmaktan hasıl oldu. Acaba bunun anlamı nedir?

  10. Selam. Ben rüyamda bir kuyu gördüm ve kuyunun içinde kar vardı ve bir el gördüm. O elde de bir ahtapot vardı, karın altına ahtapotu koydu ve kayboldu. Bu ne anlama gelir? Çok merak ediyorum inşallah iyi bir şeylere işarettir. Ne olur bana yardımcı olur musunuz?

  11. Rüyayı gördüğümde 18 yaşındaydım. Kuyuya düşmüş bir tanıdığım benden yardım istiyordu ben onu kuyudan kurtarıyorum ama o beni kuyudan kurtulduktan sonra ben kuyunun içindeyim o yukarıdan bana bakıp gülüyor ve öylece bırakıp gidiyordu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir