Rüyada Kuyumcu Görmek

Rüyada işlenmiş altınları satan kimseyi görmek; sevince, ilme, hidayete, sevince, evlenmeye yahut evlada işarettir. Altın işleyen kuyumcu hilekar, yalancı ve riyakar kimseye delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Sarraf)

Rüyasında kuyumcu gören insanın sahtekarlık ve yalancılıkla karşılaşılacağına işarettir. Bu rüya aynı zamanda ilme, doğru yola, evlada ve evlenmeye yorumlanır.

Rüyada kuyumcu görmek, başkalarının kısmetinden yararlanmayı düşünen varlıklı, güçlü, bencil insan olarak yorumlanır. Bu kişi haşin, kendini beğenmiş, kibirli, üstünlük sağlayan biridir.

Rüyada kuyumcu görmek tabiri, sevince işarettir. Rüyada bir kuyumcu dükkanında olduğunu ve bazı altın eşyalara baktığını görmek, bir kitap için hazırlık yaptığına veya bir şiir yazmak için kafiye düşündüğüne delalet eder. 

Cabir’ül Mağribi’ye göre; rüyada kuyumcu görmek, ilim, sevinç, evlenmek ve çocuğa delalet eder. 

Cafer-i Sadık (R.A.) kuyumcu görmeyi dört şekilde yorumluyor: Uzak akraba, tanıdık dost, sanatçı, iş.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada kuyumcu veya işlenmiş altın alan satan kimseyi görmek, sürura; bazen de bu rüya, hakkı batıl ile birleştiren kimseye işarettir. Rüyada kuyumcu görmek; riya, yalan, yaramazlık ve hilekarlık yapmaya işarettir. Kuyumcu görmek, bazen şiir söylemeye veya birtakım cümleleri bir araya getirmeye, bazen de ilim, hidayet, sevinç, evlenmek ve evlata işarettir.

Rüyada kuyumcu görülmesi, kendisinde hayır olmayan şerli ve yalancı bir kimsedir. Rüyada tanımadığı kuyumcuyu görmek, sözü dilediği kalıba döken ve yalan söz uyduran kimseye işarettir. 

Rüyada altın ve gümüş eşyayı ateşten çıkarıp sonra yine ateşe sokup kızdırdığını gören kimsenin, yalancı olduğuna ve halk arasına fitne soktuğuna işarettir. Altın ve gümüş üzerine mücevher yerleştirdiğini gören kimse, şerle başlayan ve hayırla biten tehlikeli bir işte insanların arasını ıslaha çalışan birisi olduğuna işarettir.

Kuyumcu

“Rüyada Kuyumcu Görmek” için bir yorum

  1. Gördüğüm rüya; arkadaşıma ait bir kuyumcu dükkanı var oradayım ama her yeri fareler basmış. Fareler de kocaman. Ne anlama geliyor?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir