Rüyada Küpe Görmek

Rüyada eşinin kulağında küpe görmek, ticaret yapmaya; kulaklarına küpe taktığını görmek, Kur’an’ı güzel okumaya yahut güzellik ve mala işarettir.

Rüyada hamile kadının kulağında küpe görmesi, oğul evladına; bu küpe altınsa oğlunun hafız olacağına; gümüşse yarı hafız olacağına; incisiz bir küpeyse ses sanatkarı olacağına işarettir. Erkek çocuğun kulağında görülen küpe ziynete; genç kızın küpe görmesi evlenmesine; buluğa ermiş erkek çocuğun küpe takması, akıl noksanlığına, ayıplanan bir iş yapmaya işarettir.

Rüyada kulağında birçok küpe görmek, şeref ve itibarla birlikte ilme; birçok kadının kulağında güzel küpeler görmek, bayındır ülkelere, mamur şehirlere ve buralarda yapılacak kârlı ticarete ve hoş geçime delalet eder. Güzel haberler alacaksınız. Çok ilginç ve güzel bir iş sahibi olabilirsiniz. Eş, sevgili ile ilgili kısmettir. Küpenin yapıldığı madde ile birlikte yorumlanır.

Rüyada küpe görmek tabiri, çeşitli şekillerde tabir olunur. Kulağında küpe olduğunu gören, güzel ses ve müzik aleti dinlemeyi sever. Kulağındaki küpelerin mücevher ile süslü olduğunu ve her birinde birer inci veya inciler bulunduğunu gören, Kur’an-ı Kerim’i ezberler veya bir hayır işler ama tamamlayamaz.

Rüyada kulaklarında halka olduğunu gören, halk arasında sevilen ve sayılan bir kişi olur. Küpesinde kıymetli bir inci olduğunu gören, Kur’an veya dini bilgi tahsil eder. Eğer halkadaki inci düşerse. Kur’an’ı ve her şeyi unutur.

Rüyada karısının kulaklarında altından veya gümüşten yapılmış bir çift halka veya biri altın ötekisi gümüş iki halka gören karısını boşar. Ebu Sait el-Vaize göre; rüyada küpe görmek, erkek ve kadın için aynı şekilde tabir olunur.

Rüyada altın küpe görmek, şarkıcılıkla tabir olunur. Kulaklarında gümüş küpeler gören, bütün Kur’an’ı ezberler. Kulağında gümüş küpeler gören kadın hamile ise erkek çocuk doğurur. Rüyasında kulağı küpeli bir kadınla konuştuğunu gören, büyük bir şehirde ticaret yaparak para kazanır. Karısının kulağında biri altın, diğeri gümüş küpe gören karısını boşar.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada hanımının kulağında küpe görmek, ticarete işarettir. Rüyada kulağında incili küpe gören kimse, dünya nimetlerine, güzellik ve mala, güzel bir sesle Kur’an ezberlemeye işarettir. Hamile bir kadın rüyada kulağında küpe görse, karnındaki çocuğun erkek olduğuna işarettir. Eğer küpe gümüşten ise, onun çocuğu Kur’an’ın yarısını ezberler. Eğer altından olursa, Kur’an’ın hepsini ezberler. Eğer küpe incisiz olursa, çocuğu şarkı ve türkü söyler.

Bekar bir kız küpelerden birini rüyada görürse evlenir. Erkek çocuğun kulağında görülen küpe, ziynettir. Buluğ çağına girmiş çocuk ve erkeklerin kulağında küpe görülmesi, makbul değildir.

Rüyada kulağında birtakım küpeler olduğunu gören kimse, Kur’an’ı ezberler veya halk içinde şeref ve itibar göreceği bir ilmi tahsil eder. Küpe kadın için kocasına, küpenin salkımları onun çocuklarına işarettir. Bazen de küpe, hayvan otlak yerlerine yahut kadınların ziynet için takındıkları şeyleri yemeye işarettir. Kulağında küpe olduğunu gören kimse, güzel ve ahenkli şeyleri dinlemek ister. Veya bizzat böyle yerlerde bulunup dinler.

Rüyada bir kadını veya bir cariyeyi ve onların kulağında salkımla veya salkımsız küpe olduğunu gören kimse için, mamur bir şehir ve nahiyede meydana gelecek kâr. Ticarete ve gezinti yerinde bulunan hizmetçilere işarettir.

Küpe

“Rüyada Küpe Görmek” üzerine 26 yorum

  1. Bir adam çocuğunu ona yetiştirdim diye kırmızı kese içinde en az on çift  hiçbir yerde görmediğim küpeler hediye etti. Çok güzeldi, ne demek?

  2. Rüyada hanımım görmüş. Rüyasında başka bir erkek hanımımın kulağına küpe takar ve evlenirler.

  3. Rüyada kendisine bir başkası tarafından altın küpe takıldığı görmek, neye işarettir?

  4. Rüyamda altın küpe gördüm fakat uyurken kulağımdan düşmüş, ben de kulağıma takmaya çalışırken uyandım. Şu anda kendim hamileyim. Hamile bayanın kulağında altın küpe görmesi erkek olarak yorumlanıyor fakat kulağımdan düşmüş olması yorumu değiştirir mi, acaba? Onu anlayamadım.

  5. Tanımadığım bir odada, tanımadığım bir bebek, kucağımda. Sarışın ve kız bebek. Annesi de odada. Halının hemen yanında küçük bir dere geçiyor, odanın içinde. Çok berrak su, içinde süslü çifter çifter takılar var. Bir tane altın küpe alıp, bebeğe takıyorum. Bilezikler altın mı diye düşünüyorum ama almak ayıp geliyor. Yakında ses olmuş. Başkasının dükkanından gelmiştir diye aklımdan geçiriyorum. Odada, yatakta yatan başka bir kadın daha var. Yorum nedir? Gerçekten merak içindeyim.

  6. Rüyamda küpelerimi kaybettim. Bu ne demektir? Uçağı kaçırdım, arkadaşımdan yardım aldım. Ne demektir?

  7. Rüyada arkadaşımın altın küpesini ve bozuk parasını çaldığımı gördüm. Sonra pişman oldum, geri bıraktım.

  8. Rüyamda bir yerlerden küpe topluyordum ama neden yapıldığını bilmiyorum. Bunun anlamı ne?

  9. Lanet dolu bir küpe almış, eşim bana. Çok kötü şeyler olmuş, evimde. Bu küpe evime girdiği andan itibaren cinler falan filan, çok kötüydü. Ya anlatmak istemiyorum.

  10. Rüyamda mavi taştan aşağı doğru sallanan küpeler taktım kulağıma. Yorumlarsanız sevinirim. Açık turkuaz maviydi küpeler. 🙂

  11. Rüyamda genel müdürüme küpe taktığımı gördüm, soğuk davrandı bana. Yorumlar mısınız?

  12. Sayın ilgili, rüyamda kulağıma hiç takmadığım hatta varlığını unutup geçen gün rastgele bulduğum küpelerimi taktığımı gördüm fakat sadece tekini takmıştım. Web sayfanızda kulak ve küpe anlamlarına ayrı ayrı baktım ve kafam karıştı. Açıklamasını yaparsanız memnun olurum.

  13. Rüyamda çok fazla sayıda küpe buldum. Bu küpeleri avucumda toplamaya çalışıyordum. Küpelerin çok güzel olduklarını düşünüp hepsini heyecanla topluyordum. Küpelerin bazıları renkli toplu küpe, bazıları da güzel şekilli top küpe tarzındaydı. Bu küpeler bana çok fazla mutluluk vermişti. Bu arada yorumu etkileyecekse 2 aylık hamileyim… Şimdiden teşekkür ederim…

  14. Rüyamda birçok küpeyi bir arada gördüm. Altın ya da gümüş müydü bilmiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum lütfen.

  15. Kulağımda yeşil, yuvarlak şekilde (kulağımın memesine) yapışık gördüm ve arkadaşlarıma gösterdim. Anlamı nedir?

  16. Annemin yerde gümüş 1 çift küpesini buluyorum, elime alıyorum “Ne kadar ağır” diyorum.

  17. Rüyamda burnumda, kulağımda, küçük süslü küpeler vardı piercing tabir ettiğimiz, onları çıkarmak istiyordum.

  18. Rüyamda küpeleri kuzenime gösteriyorum yanımda gerçekte olmayan (bekarım yani) nişanlım varmış. Bu nasıl yorumlanır?

  19. Rüyamda iki çift takı vardı kolye küpe olarak, biri turkuaz biri bordoluydu renkleri, ben mavi olanın küpesini taktım sallanan modeldi ikiside, bu arada takılar anneminmiş.
    Yorumlar mısınız teşekkür ediyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir