Rüyada Mantar Görmek

Rüyada mantar görmek; ileri gelen insanların sevgisini kazanmış vefalı bir kimseye, hanım tarafından rızka nail olmaya işarettir. Mantar yemek, helal kazanca delalet eder,

Rüyasında mantar gören kişi, yanlış birtakım girişimlerde bulunmuş demektir.

Rüyada yenilen mantar görmek, bir süre mutluluk veren ancak güzellik getirmeyen bir iş ve haram karışmış para demektir.

Rüyada zehirli mantar toplamak görmek, rüyayı görenin başı yanlış işler nedeniyle belaya girecek demektir. Aşırı hırslı bir insan olduğunuzun işaretidir. Eğer mantar yediğinizi gördüyseniz, aşk hayatınızda utanç verici ilişkileriniz olacağı anlamına gelir. Hayırlı olmayan kısmet ve haram karışmış paradır. Tıpa olarak mantar ise güçlü, koruyucu, yardım eden mevki sahibi birisine işaret eder.

Rüyada çeşitli mantarlar görmek, beklenmeyen ve ümit edilmeyen yerden rızka delalet eder, Mantarın zehirsiz olan çeşidi mal, menfaat ve hayır; zehirli çeşidi ise zarardır. Mantar yemek ve almak kolay, fakat az bir kazançtır. Bazılarına göre; rüyada mantar görmek, zahmet ve zorlukla elde edilen rızka ve bir rivayete göre kötü huya delalet eder.

Rüyada mantar alan ve yiyen zahmetle rızkını kazanır. Yahut kötü huylu bir kimseden hakaret görür ve ondan eline biraz mal geçer. Mantarın yenilen cinsini görmek, beklenmeyen yerden gelecek rızka delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada mantar görmek, ileri gelen kimselerin sevdiği vefalı bir kimsedir. Bazı tabirciler, mantar kendisinde hayır olmayan bir kadındır, dediler. Eğer mantar büyük olursa, kadınlar tarafından bir rızka işarettir. Rüyada mantar yediğini gören kimse helalinden mal kazanır. 

Rüyada zehirsiz mantar görmek, umulmadık yerden mal ve rızka işarettir. Zehirli mantar ise zarar ve ziyana işarettir.

Rüyada yenilen mantar görmek, bir süre zevk veren fakat hayırlı olmayan kısmet, haram karışmış paradır. Zehirli mantar topladığını gören kişinin başı bir yolsuzluktan dolayı belaya girer.

Rüyada mantar toplamak, gören kişinin iş hayatında ortak edinmesi gerekeceğine yorumlanır. Yükünü hafifletecek insanların varlığına, yapılan hayırlı bir ortaklık sonucu kazanılacak olan paraya, mala ve mülke delalet eder.

Bkz: Yer Mantarı, Domalan

Mantar

“Rüyada Mantar Görmek” üzerine 4 yorum

  1. Ben rüyamda bir mantar ağacı gördüm ve ilk defa böyle bir ağaç görüyorum. Mantarın ağacı olduğunu bilmiyordum. Şaşkın bir ifadem vardı. Mantara dokundum fakat yemedim de koparmadım da. Mantar seven biri olmadığımdan yemedim zaten. Mantarın rengi de siyahtı. İlk defa siyah mantar görmenin de şaşkınlığı vardı. Cevabınız için şimdiden teşekkürler…

  2. Rüyamda bir sürü mantar topluyordum kanlıca mantarı. Her yer kanlıca mantarı ve kanlıca mantarının bitmediği bir toprakta kumun içindeydi (kanlıca dağda yosunlu yerde yetişir.)

  3. Rüyamda yanağımda ve çenemin altında mantar çıkmıştı. Beyaz mantar ama kahverengi benekleri vardı. Satın aldığımız mantarlar gibiydi ama bana zehirli gibi geldi rüyamda. Yorumunu çok merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

  4. Rüyamda kültür mantarını tencerenin içerisinde pişmiş bir vaziyette karıştırıyordum. Bu ne anlama gelir? Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir