Rüyada Marangoz Görmek

Rüyada marangoz görmek; insanlara edep öğreten, eğitim ve öğretim ehli, insanların terbiyesi ile meşgul, bidatçıları sağlam delillerle susturan kimseye delalet eder. 

(Marangozun tabiri, yaptığı şeyle alakalı olduğundan, ayrıca o maddeye bakılmalıdır. Mesela kapı yapıyorsa, ‘Kapı’ maddesine bakılmalıdır.) (Ayrıca Bakınız; Mobilyacı)

Rüyasında bir marangoz gören kimsenin çok kazançlı bir işe girişeceğine işarettir. Rüyada marangoz görmek, küçük bir iş yerinde çalışmaya başlayacak; fakat zamanla başarı ve para elde edeceksiniz demektir.

Rüyada marangoz görülmesi, hayırlı bir işten, geçinilebilecek derecede kazanç sağlanacağına işaret eder.

Marangoz, halka bilgi ve terbiye öğreten bir erkek olarak tabir olunur. Halkın işlerini düzeltmeye çalışan, halkın iradesiyle uğraşan bir insandır. Bir rivayete göre, mahalle okulu öğretmenidir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada marangoz görmek, halkı terbiye eden bir kimseye işarettir. Marangoz görmek, münafıkları men etmek vacip olan şeylerle onları susturmaya işarettir. Gemi marangozu, yolculuğa; su değirmeni marangozu, düşmanlıklara; kapı ve pencere marangozu, zevce ve çocuklara; çiftçilik aletleri yapan marangozu görmek de çiftçilik yapmaya işarettir.

Rüyada marangozluk yaptığını görmek ne anlama gelir: Yeni kazanç kapıları elde edeceğine ve para kazanacağına işaret eder.

Marangoz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir