Rüyada Medine-i Münevvere Görmek

Hz. Muhammed Aleyhisselam Efendimizin bulunduğu Medine’yi ziyaret etmek, daima hayra ve iyiliğe delalet eder. Mescid-i Nebevi’nin kapılarından biri önünde veya Hücre-i Saadet’in kapısı önünde durup tövbe ettiğini görmek, tövbesinin kabul edileceğine; kabr-i şerifinden nurlar çıktığını görmek, dininde şerefe ulaşacağına işarettir.

Rüyada Peygamberimizin (S.A.V.) kabri ile minber arasında bulunduğunu görmek, cennet ehlinden olacağına delalet eder. Rüyada kabri şerifi kendi evinde görmek, Peygamber (S.A.V.) efendimizin şefaatine nail olmak gibi büyük bir hayra delalettir.

Rüyada Hücre-i Şerife’yi süpürdüğünü görmek, dünya ve ahirette mutlu olmaya; yıkadığını görmek ise her duasının kabul gördüğüne işarettir. Hücre-i Saadet’e arkasını dönerek oturduğunu görmek, sünnet-i seniyyeden ayrıldığına (mahrumiyete) işaret eder.

Rüyada Peygamber efendimizin şebekesine yapışıp ağladığını görmek, şefaatine mazhar olup mutlu olmaya, ferahlığa ve sevince işarettir. Rüyada Medine-i Münevvere’ye gitmek, hidayete doğru gittiğine delalettir. Harem-i Nebeviyi nur içinde görmek, güzel ve hayırlı rızka işarettir. 

Rüyada haremin minberinde hutbe okunduğunu görmek ve dinlemek, Peygamber (S.A.V.) efendimizin vasiyetlerine; sünnet-i seniyyeye uymaya; haremde namaz kılmak, sevabının çoğalıp cennet kapılarının açıldığına delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Bir kimsenin rüyada Medine-i Münevvere’yi görmesi ve oraya inmesi, din ve dünyaca hayır meydana gelmesine işarettir. Bir kimsenin rüyada Medine-i Münevvere’de Harem-i Şerif kapısında veya Hücre-i Saadet’in kapısında durduğunu görmesi, o kimsenin tövbe edip affedilmesine işarettir. 

Bazı tabircilere gören, rüyada Medine’yi görmek; emniyet, mağfiret, rahmet, kurtuluş, üzüntüden kurtulmak ve güzel geçimden ibarettir, derler.

İslami Rüya tabiri: Peygamberimizin (S.A.V.) aydınlık şehri olan Medine’yi görmek yahut oraya girmek, din ve dünya ile ilgili birçok hayır ve iyiliklerin meydana gelmesine mutabıklıktır. Medine’yi görmek; güzel geçime, emniyet ve güvene, rahmet ve mağfirete, üzüntüden ve diğer sıkıntılı durumlardan kurtuluşa işarettir. Medine, bir yere göç eden insan için orada hayır ve berekete nail olmayı hak getirir. Rüyada kendini Mescid-i Nebevi’nin kapısında yahut Hücre-i Saadet’in önünde görmek, tövbe etmeye delalet eder.

Medine-i Münevvere

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir