Rüyada Melek Görmek

Rüyada meleklerden herhangi birini görmek, hayra; bir yere melek indiğini görmek, orada yaşayan insanlar için hayır ve nimete, üzüntü ve kederden kurtulmaya işaret eder. Melekle birlikte uçtuğunu görmek, dünya ve ahiret mutluluğuna delalettir.

Rüyada meleği insan suretinde ve temiz giyimli olarak görmek, sevinç ve sürura, hayır ve berekete; meleği pejmürde ve kötü elbiseler içinde görmek, üzüntü ve kedere, hasar ve zarara işarettir.

Rüyada meleği kadın suretinde görmek, bazı şeyleri eksik ve kusurlu yapmaktan dolayı makbul biri olmadığına; kendini melek olmuş görmek, zafere, yücelik ve saygınlığa delalet eder.

Rüyada meleğin kendisine lanet ettiğini görmek, inanç bozukluğuna ve dinde fesada; meleğin kendisiyle konuştuğunu görmek, dünya ve ahirette büyük hayır ve faydalara tabir edilir. 

Rüyada meleklerin bir kimseye selam vermesi, basiret ve anlayışa, makbul amele ve güzel sonuca delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Azrail, Cebrail, Mikail, İsrafil (A.S.), Yazıcı Melekler)

Rüyada meleklerle konuşmak veya onlardan bir şey almak, o kimsenin, şehadet mertebesine yükseleceğine; meleklerin bir yere indiğini görmesi, eğer şiddet ve sıkıntı içinde iseler, kurtuluşlarına işarettir. 

Rüyada kabire gelen melekleri görmek; darda kalan kimsenin darlıktan kurtularak, rızık sahibi olacağına, fakirin zenginliğine veya şehit olmaya işarettir.

Rüyada melek görmek, güzel bir haber alacağınıza yorumlanır. Eğer melek size doğru geliyorsa, yaşam tarzınızı daha da hayırlı yapmak için fırsatlar kollamanız gerektiği anlamına gelir. Güzel bir haber alacağınızın işaretidir. Eğer melek rüyada size doğru gelmiyorsa, yaşam tarzınızı değiştirmeniz gerektiği anlamına gelir. Kişinin sıkıntılarının, dertlerinin sona ereceğine işaret eder. Çok iyidir.

Bir kimse rüyada meleklerin halkı harpte olan bir yere indiklerini görse, muzaffer olurlar. Eğer meşakkat, sıkıntı ve mihnet içerisinde iseler, kurtulurlar. 

Rüyada meleklerin ev ve dam üzerine inmesi, hastalığa işarettir. Bazen de meleklerin büyüklerinin inmesi, devlet memuruna işarettir. 

Rüyada meleklerle beraber uçtuğunu veya meleklerle beraber kendisinin gökte olduğunu gören kimse, şehitliğe nail olur ve Cenab-ı Hakk’ın inayetiyle kurtuluşa erişir. Bir kimse rüyada meleklerin bir yerde olduklarını ve kendisinin onlardan korktuğunu görse, orada harp ve düşmanlık meydana gelir. 

Rüyada Melek ve Şeytan Görmek

Melek ve şeytan görmek, kişinin yönü konusunda emin olmadığına işaret eder. Bugün en iyi halde olmasa da yönünü Allah’a çevirmesinde kendi hayrı için fayda vardır. Şeytana uyarsa her şeyin daha da kötüye gideceğini işaret eder. Rüya bir uyarı niteliğindedir.

Melek Görmek Dini Rüya Tabiri

Bir kimsenin meleklerin gökten yeryüzüne indiklerini görmesi, batıl inançlı kimselerin zelil ve hakir olmalarına, hak üzerinde olanların muzaffer olacaklarına işarettir. Rüyada meleklerin yeryüzüne indiklerini ve hayır ve müjdeyle ilgili sözler söylediklerini gören kimse, şehitliğe ve dünyada sevince erişir.

Bir kimse rüyada meleklerin kendisine secde, rükû ve tevazu gösterdiklerini görse, o kimsenin bütün maksat ve istekleri meydana gelir. Dünyada rızık, iyilik ve güzel şöhrete erişir. Melekleri kadın suretinde gören kimse, Cenab-ı Hak hakkında yalan söz söyler.

Bir kimse rüyada meleklerin kendisini erkek bir çocukla müjdelediğini görse, o kimsenin alim, salih ve muttaki bir çocuğu dünyaya gelir. Eğer bir meleği bir şehir veya bir köy içinde görse, orada alim ve zahit bir kimse ölür veya orada zulmen bir adam öldürülür.

Bir kimse rüyada meleklere baktığını görse, o kimseye, çocuğu veya malı hakkında bir bela erişir. Rüyada ruhanî melekleri gören kimse; şeref, izzet, bereket, ticaret ve insanlar arasında şöhrete erişir.

Rüyada kendisinin bir melek suretine dönüştüğünü gören kimse, izzet ve şerefe erişir. Rüyada bir melekle güreştiğini gören kimse, rütbe ve makamından düşer, üzüntü ve kedere düşer. Meleklerin kendi evine girdiklerini görse, dininin zayıf olduğuna işarettir.

Rüyada melek olduğunu gören kimse, kahin ve falcı bir kimse olur veya koruculukla meşgul olur. Eğer o kimse hasta ise, onun ölümüne işarettir.

Bir kimse meleklerin kendisi için istiğfar ettiklerini ve onun için mağfiret talebinde bulunduklarını görse, o kimsenin din ve gidişatı güzel, malı çok olur. Meleklerin kabristana indiklerinin görülmesi, orada salih bir kimsenin defnedilmesine işarettir.

Rüyada meleklerin sokakta görülmesi, halkın ölçü ve tartıda eksiklik yaptıklarına işarettir. Melek suretinde olduğunu gören kimse, sıkıntı ve izdir içinde ise, ondan kurtulur. Şayet şerefli birisi ise, şerefi daha da artar.

Bir kimse rüyada meleklerin kendisine selam verdiklerini görse, Allah (C.C.), o kimseye basiret ve anlayış ihsan eder. Ve onu güzel bir sonuca eriştirir. Bazen melekleri görmek şahitlere, bazen de emin adamlara ve askerin önünde yürüyerek, düşmanla cenk eden ve devlet başkanı tarafından gönderilen kimselere işarettir.

Bir kimse rüyada azap meleklerini bir ölü üzerine indiklerini ve onlardan korkmadığını görse, o kimsenin korktuğu şeyden emin olmasına işarettir. Azap meleklerinin ölüye selam verdiklerini ya da hayırlı bir şey vadettiklerinin görülmesi, rüya sahibinin arzusu ve isteğine kavuşmasıyla, azizlik, zenginlik, ferahlık, sevinç ve selim bir kalbe nail olmasıyla tabir edilir. Eğer o meleklerin o ölüyü korkuttuklarımı, ona buğz ve gazap ettiklerini ve onu topuzlarla dövdüklerini görse, bu rüya bazen rüya sahibinin dinden irtidat etmesine veya masiyete dönmesine yahut ebeveynine asi olmasına veyahut Allah (C.C.)’ın o kimseye farz ve vacip kıldığı şeyi terk etmesine işarettir.

Rüyada ölü bir kimsenin, azap meleklerinin kendi yanma gelmediklerini haber vermesi, rüya sahibinin güzel gidişatına, afiyette oluşuna ve taatinin kabul edilişine ve borcu varsa ondan kurtulmasına işarettir. Kabirde ölüye gelen meleği görmek, fakirin zengin olmasına ve boşta kalan kimsenin bir görevle vazifelendirilmesine veya bir husus için şahit olarak durdurulup şahitlik kaidelerini zayi etmesine işarettir.

Rüyada hafaza meleklerini görmek, tanınmış alim ve emniyetli kimselere işarettir. Bazıları da, rüyada hafaza meleklerini gören kimse muttaki ise dünya ve ahirette sevinç ve müjdeye kavuşur ve Cennete girer dediler. Muttaki değilse korku üzerinde bulunması lazım gelir, dediler. Güzel bir haber alacağınıza işarettir. Eğer melek size doğru geliyorsa, yaşam tarzınızı değiştirmeniz gerekir. 

Melek

“Rüyada Melek Görmek” üzerine 8 yorum

  1. Rüyamda üç gurup halinde bulutların üzerinde melekler geçiyordu ve bir gurubun içinde gelin vardı ve eşime dedim ki “Koş bak melekler geçiyor” göremedi. “Teras açık görürsün” dedim ve o sırada ablam geldi. Dedim ki “Bizim buradan melekler geçiyor” inanmadı “Bekle geçerler şimdi” dedim. Geçiyorlardı “Gördün mü geçiyorlar” dedim. Bu rüyamı cevaplayabilirseniz sevinirim, Saygılar.

  2. Rüyamda iki adet kara koyun, melek kılığında gökten iniyorlar. Sonra da iki tane yeni doğmuş bebek bırakıp gittiler. Bu rüyamı yorumlarsanız memnun olurum.

  3. Arkadaşlar, ben kadın şeklinde, grimsi bir uzun kıyafet giymiş, saçları siyah ve uzun, büyük ve mor kanatlı korkunç bir kadın meleği sınıfımda pencereden sanki komşumuzun evinin balkonu bizim sınıfın penceresine gelip bana bakıyordu.

  4. Selam. Ben rüyamda adam ol adam ol diye bir ses duydum sonra yukarıya baktım bulutların içinde bana sesleniyor bu şekilde; “Adam ol adam ol” diye. Sonra ben de diyorum, “Sen kimsin?” “Ben bir meleğim” diyor. Sonra aşağıya iniyor. Tam hatırlamıyorum ama galiba bizim damdı. Sonra damın köşesinden aşağıya doğru bakıyor. Ben yüzünü görmüyorum sadece üstündeki giydiği kıyafeti görüyorum siyah. Benimle bulutların arasından konuştu. “Kimsin?” deyince. “Ben bir meleğim” dedi. Telefon çalınca uyandım ama rüyayı sabaha karşı gördüm. Uyandığımda huzurluydum, mutluydum. Lütfen bunu cevap söyleyin.

  5. Ekin tarlasının içindeyim bir çaresizlik içindeyim melek indiğini görüyorum sırtıma da onun varlığını hissediyorum korkuyorum ürküyorum o an dedem ve annemi de görüyorum orda. Anneme diyorum ki anne sırtımda bak diyorum annem sırtımı açıyor görünürde bir şey yok gibi ama yakından bir büyüteç gibi bir şeyle bakıyor ve kanatlarını hareket ettiren melek görüyorum ve yine çok ürküyorum bunu bana yorumlar mısınız? Şimdiden teşekkürler.

  6. Rüyamda Azrail as yaşadığım bölgeye inip bana ilkinde bozuk para ikinci rüyamda ise kağıt para verildiğini gördüm ne anlama gelir?

  7. Ben yukardan birinin indiğini ve bir kız olduğunu görüyorum. Yanıma geldi ve bende onu dudağından öptüm ne anlama geliyor cevaplarsanız sevinirim?

  8. Arkadaşlar selamın aleykum ben oturduğum evimde evimin önüne bir suru küçük melekler indi. Önce benden korktular herkes bırtane yakalamaya çalışıyordu ben şans eseri herhalde olması gerek tutum bir tanesine kimsiniz dedim bırakın bizi dedi korkma dedim bir şey yapmayacağım dedim sonra söyledi bizi kaçırdılar dedi sonra buraya kaçtık bizde dedi geliyorlar dedi ondan sonra gel dedim benle benim yanımda sana kimse bir şey yapamaz dedim daha sonra baktık gök bir anda kıp kırmızı oldu sonra bayrak oluştu ve su söz çıktı Atatürkçüyüz biz diye bir söz çıktı ne anlama geliyor bu lütfen biri bana bunu açıklasın.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir