Rüyada Melekler Görmek

Rüyada Cebrail (A.S.)’i görmek, arzu ve isteklerine kavuşacağına işarettir. Mikail (A.S.)’i görenin malı, şerefi ve itibarı artar, zenginlik ve cömertlikle ün yapar. İsrafil (A.S.)’ı görmek, hayırlı bir haber almaya, kazançlı bir yolculuğa çıkmaya, kârlı bir işe başlayacağına delalet eder. Azrail (A.S.)’ı gören, ölüm için hazırlanmalıdır. Bu rüyayı bir hasta görürse veya görülen yerde bir hasta varsa o hasta ölür. Azrail (A.S.)’in kendisini öptüğünü gören kimse bir mirasa konar. 

Rüyada meleklerden herhangi başka bir meleği görmek, hayır ile yorumlanır. Bir yere bir meleğin indiğini görmek, o yer halkının bir hayır ve nimete kavuşacaklarına, gam ve kederden kurtulacaklarına delalet eder. Bir kimse meleklerle beraber uçtuğunu görse, dünyada ve Ahirette saadete kavuşur. Bir meleği insan şeklinde ve iyi giyinmiş olarak görmek, sevince ve hayra; çirkin giyinmiş olarak görmesi ise, gam ve kedere uğrayacağına işarettir. Eğer melekle konuşursa, çok büyük fayda görür. 

Rüyada meleği kadın şeklinde görmek, Allah (C.C.)’ın yanında makbul olmamaya delalet eder. Kendisini melek şekline girmiş görmek, yüksek bir mevkiye ulaşacağına ve dünyadaki işlerinin kolaylaşacağına delildir. Kendisine tanınan bir melek vasıtası ile vahiy getirildiğini görmek; ikbal, izzet ve şan ile hayır ve nimet, mal ve bolluk, kuvvet ve din kuvveti ile yorumlanır.

Melekler

“Rüyada Melekler Görmek” için bir yorum

  1. Rüyamda ölmüşüm, toprağın altındayım, mezardayım. Mezar dar değil. Abdest almışım, namaz kılıyorum ve sorgu meleklerini bekliyorum. Eşim ve kayınbabam da yanımdalar fakat kayınbabam işim var deyip çıkıyor, eşimi de çağırıyor. “Beni götür” diyor. Ben de kızıyorum, eşime. Burada bile rahat vermiyor diyorum içimden. Ne anlama geldiğini bileniniz var mı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir