Rüyada Merdiven Basamakları Görmek

Rüyada merdiven basamaklarını görmek, yücelmenin sebeplerine, dünya ve ahirete yönelmenin vesilelerine delalet eder. Merdivenin basamakları; mühlet vermeye, hileye ve derece derece bir şeye yaklaşmaya, bazen de merdiven basamakları, yolcunun duraklarına veya zaman zaman konaklayacağı yerlere delalet eder. Bazen de merdiven basamağı, evin hizmetçisine ev sahibinin köle ve katibine delalet eder.

Rüyada bir kimse bilinmeyen bir basamağa çıktığını görse ve eğer sonuna gelmiş ise ölür. Yüksek bir çardağın en yukarısına çıktığını gören kimse, cennetin en yüksek derecesine çıkar. Onun yüksek yerine çıkmaksızın biraz aşağıda durdurulduğunu görse, ölümden sonra cennetin yüksek derecelerine çıkmaktan men edilir. 

Rüyada merdiven basamaklarından indiğini gören kimse yolcu ise yolculuktan döner. Reis ise reislikten ve işinden alınır. Süvari ise yaya olarak yürür, dertli ve hastalıklı hanımı varsa onun ölmesiyle ondan ayrılır. Rüyayı gören hasta ise ve merdivenden indiği yer de bilinen bir yer ise yahut ailesinin yanındaysa veya çok saman ve arpa olan ve dünyanın mallarına delalet eden bir yer olursa, o kimse hastalığından iyileşir.

Rüyada merdiven görmek: Eğer merdivenden, tanımadığı bir yere inse yahut önceden tanıdığı ölmüş bir kavim üzerine inerse veya kendisini parçalayacak olan ve içerisinde aslan ve yırtıcı hayvanlar bulunan bir çukura yahut bir kuyuya yahut kendisini gagalayacak bir kuşun yanına ya da bağlı bir gemiye veyahut hörgüçlü deve üzerine inerse, görülen merdiven basamakları, onun ömrünün günleridir. Merdivenden inmek görmek ve basamaklardan indiği miktar, onun ecel ve ölümüdür. Rüyayı gören uyanık ve hasta değilse, o kimse isyankâr veya kâfir olur. Eğer indiği yer cami, suluk, yeşillik ve güzel kokulu bir yer ve orada yıkanmak gibi güzel olan şeylerin olduğu bir yer ise, o kimse Müslümanlığa sahip olur, tevbe ve istiğfar ederek bulunduğu halden döner.

Rüyada merdiven görmek ne demek: Eğer indiği yer anlatılan yerlerin ziddi olursa, yani korkutucu ve büyük ateş, muzir hayvanat, yılan ve mahveden büyük şeylerin bulunduğu yer, o kimsenin derece derece helaka yaklaşmasına delalet eder. Eğer basamaklar kerpiçten olursa, rüya güzeldir. Kiremit ve tuğla gibi şeylerden olursa rüya çirkindir. Bazıları da, merdiven basamakları hayırlı amellerdir ki, onun birincisi namaz, ikincisi oruç, üçüncüsü zekat, dördüncüsü sadaka, beşincisi hac, altıncısı cihad ve yedincisi Kur’an’dır, dediler. 

Rüyada görülen merdivenin basamakları balçık ve kerpiçten olursa, hayırlı amellerde yükselmeye delalet eder. Kiremitten olursa bunda hayır yoktur. Çamur ve balçıktan olan merdiven ayakları, vali için yükseklik ve din ile beraber izzettir. Tüccar için din ile beraber ticarettir. Merdivenin ayakları taştan olursa, kalp katılığı ile beraber yüksekliktir. Ağaçtan olursa nifak ve riya ile beraber yüksekliktir. Eğer altından olursa, rüya sahibi devlet ve servete ve bolluğa nail olur. Eğer gümüşten olursa her basamağın adedince cariyelere nail olur. Bakırdan veya tunçtan olursa dünya metaina nail olur. Merdiven basamaklarına çıktığını gören kimse, kendisiyle yükseleceği kadar anlayış ve zekaya sahip olur. Bazıları da, merdiven basamağı ibadet eden zahit bir kimsedir. Bundan dolayı, ibadet eden ve zahid bir kimseye yaklaştığını gören kimse, yüksekliğe ve ibadete nail olur, dediler. Vali için her basamak velayettir.

Rüyada basamakların birdenbire üzerine varmak, rüya sahibinin uğrayacağı tehlikeye ve rüyada gördüğü miktarda kolaylıklara işarettir. Yapılmış basamaklar, işlerin kolaylığına; ağaçtan yapılmış merdiven basamakları, bazın işte sebata ve gizlemeyi arzu ettiği bir şeyi gizlemeye delalet eder.

Rüyada basamaklardan yukarıya çıkmak, azar azar nail olunacak yükseklik ve cennetteki derecedir. Sayarak merdiven basamaklarına çıktığını gören kimse o basamakların sayısı kadar hayat sürer. Beş basamak, beş vakit namazdır. Basamaklarda meydana gelen kusur ve noksanlık, namazda meydana gelen noksanlıktır.

Bkz: Asansörde Kalmak

Merdiven Basamakları

“Rüyada Merdiven Basamakları Görmek” üzerine 12 yorum

  1. Rüyada merdivenlerden düşe, kalka, sevdiğim kızla çıkmaya çalıştığımı gördüm.(Aradan biraz zaman geçince onla evlendim. Şimdi ise vefat etti eşim. İki oğlum var, eşimden. Bir tanesi 9 yaşında, bir tanesi ise 5,5 aylık.) Size sorum, daha önceden görmüş olduğum bu rüya ile yaşadığım olayların bir ilgisi olabilir mi? Saygılar.

  2. Selam. Benim gördüğüm rüya böyledir. Benim rüyada her taraf karlı bir yerdi ama benim çıktığım merdivenin basamakları temizdi. Çok yüksekti. Ben o merdivenin basamaklarını çok rahatlıkla çıktım ve çıktıkça görüyorum ki büyük yeşillik ağaçlar var. Çok güzel bir yerdi. Manası ne olabilir sizce?

    1. Günaydın. Rüyamda ip merdivenden yukarı kadar tırmanıyordum. 2 gün üst üste gördüm bu rüyayı. Hayır olsun inşallah. Yorumu nedir acaba?

  3. Beton merdivenden çıkıyorum. Bayağı bir çıktım. Çıkarken dengem bozuldu. Düşmek üzereydim ve merdivenden bir ip belirdi. İpi tuttum ama ben düşerken merdiveni de beraberimde düşürdüm. Ve düştükten sonra her yeri sel aldı. Herkes suyun akıntısına kapılmış gidiyordu. Manası ne olabilir?

  4. Rüyamda eski eşimi beton merdivenleri olan bir kurum gibi binanın merdivenlerinden aşağı ittim yuvarlandı gitti aşağı, ben dimdik kaldım orda.

  5. Rüyamda kırmızı halıfleksle kaplı evinin merdivenlerini 6 senedir gizlice sevdiğim kişiyle beraber çıkıyordum veya iniyordum orası tam net değil. Babası (aynı zamanda kendisi bir hocadır) oğluna yani sevdiğim çocuğa bana 6. Katı da göstermesini söylüyor ve en son olarak dar bir alan olan 6. Katı da görüyorum. Rüyada hatırımda kalan hislerse zenginliğe sahip bir ev ve dar bir 6. kat. Acaba rüyamın tabiri nedir?

  6. Rüyamda kristal gibi camdan yapılmış bir merdivenden gökyüzüne çıkar gibi en uç noktasına kadar çıkıyorum ve aşağıya bir bakıyorum kuş bakışı, çok korkuyorum. Çünkü “İnerken ya camlar kırılır da düşersem” diyorum ve ayaklarım titriyor ama o kadar göz alıcıydı ki desteksiz duruyordu, buda beni korkutuyordu. Ne anlama geliyordur, yorumlar mısınız? Teşekkür ederim.

  7. Selam. Rüyamda merdiven betonu dökülürken merdiven düştü. Binada iki merdiven vardı, ikincisi de düştü. Yorumunu açıklarsanız sevinirim.

  8. Selam, Ayşegül A. sizin gördüğünüz rüya ahirette cennetin kapısındasınız, gönlünüzü ferah tutun. Bekarsanız dürüst, kibar bir beyle evlilik, evliyseniz dinine bağlı çok yükselecek bir evlada nail olur. Saygılar.

  9. Rüyamda kalabalık bir evdeyim, o evin merdivenleri de camdanmış. Merdivenlerin bir kısmı kırılmış, ben oradan inmeye çalışırken sağ ayağımın arkası bilekten dize kadar kesik, kopuk değil, kan yok. Ben dikkat ettiğim halde “Neden kesilmiş?” diyorum. Hastaneye gideyim, gitmeyeyim derken “Dikiş izi olmasın” diyorum. Ben kendim eti birleştiriyorum ama içine baktığımda sinek çıkıyor, onu atıyorum, kemik görünüyor. Baldırımı eti ete birleştiriyorum. Bu rüyadan çok etkilendim. Yorumlarsanız sevinirim.

  10. Rüyamda ağaç merdiveninin yarısı yıkıldı ben en tepede kaldım yıkılmayan merdiven 10 basamak kaldı ama aşağı göremedin yıkmış olduğum kendi evimin merdivenleri.

  11. Bir şehrin ortasında çok yüksek güzel taş bir merdiven, basamakları düzgün, koyu renkli, çok yüksekte sona eriyor ama sonunda hiçbir şey yok.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir