Rüyada Mescid Görmek

Rüyada mescid görmek, rüya sahibinin hatalarından ders çıkarabilmesi anlamına gelmektedir. Rüyada mescit görmek rüya sahibinin geçmişine öngörüde bulunmasına delalettir. Rüya sahibinin hatalarını düzeltmek için bir şans istediğine işarettir. Bu sayede rüya sahibinin hatalarını düzeltmek için işlerini yoluna koyacağına işarettir. Rüya sahibin iç huzura yönelim sağlamasına, kendini dinlemesine ve kendi hatalarından ders çıkarmaya hazır olduğuna delalettir.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Küba Mescidi, Ashab-ı Kiram (R.A.), İmam 

Rüyada mescid görmek tabiri, rüya sahibinin çevresindeki kişilerin hoşgörülü kimseler olmasına işarettir. Yapılan yanlışların görmezden geldiği, kuruların kapatıldığı bir çevreye gireceğine işaret eder. Rüya sahibinin ya geçmişten bu yana alçakgönüllü bir yapısının bulunduğuna ve bu nedenle de Allah’ın takdirini kazandığına işaret eder ya da gelecekte böyle bir insan olacağına alamet eder.

Rüyada Mescide Girdiğini Görmek 

Rüyada mescide girdiğini görmek ile rüya sahibi müjdelenir. Verilen bu müjdeye göre kişinin Allah’ın takdirinin kazanıldığının müjdesi verilmiştir. Rüya sahibi bu rüya ile hayırlı işlere imza atacağına işaret eder. Rüya sahibine ömür boyu mutluluk sağlayacak olan bir kişi ile tanışılacağının müjdesi bu rüya işaret eder.

Rüyada mescide girdiğini görmek tabiri, rüya sahibi bekar ise onun kısa zaman içinde hayırlı bir izdivaç gerçekleştireceğine işaret eder. Rüya sahibinin kazancının bol olduğuna ve oldukça hayırlı kapıları aralayacağına işaret eder. Rüya sahibine bir müjde geleceği yönünde de rivayet edilir. Bu sayede rüya sahibi için rüyada mescide girdiğini görmek, hayırlı ve bol kazançlı bir iş kapısı, bir velilik ve her türlü sevinçli haber olarak alamet edilir. Bu figür ile birlikte rüya sahibinin önündeki birkaç gün içinde varsa aksi giden işlerinin de yoluna koyulacağına alamet eder.

Rüyada Mescidde Namaz Kılmak Görmek 

Rüyada mescidde namaz kılmak görmek, rüya sahibinin sırtında bulunan birtakım yükleri olduğuna işarettir. bu işaret ile birlikte rüya sahibinin sırtında bulunan yüklerden kurtulması gerekir diye rivayet eder. Rüya sahibinin kendini bu şekilde görmesi demek, ertelediği işleri yoluna koyması bakımından bir işarettir. Bu sayede rüya sahibi kendi ertelediği işlerini yapması gerektiği yönünde delalet eder. Rüya sahibinin sırtındaki yüklerden kurtulması gerektiği yönünde alamettir. Rüya sahibinin özellikle aile ve iş yükünden kendine engel olan her ne varsa birer birer kurtulması yönünde bir işarettir.

Rüyada Mescid Yaptırdığını Görmek 

Rüyada mescid yaptırdığını görmek, rüya sahibinin bağlı bulunduğu dinini bir nebze olsun sorgulayacağına işaret eder. Rüya sahibi dini sorgulayacak ve dogma bilgilerle değil de kendi araştırmaları yolu ile yeniden dinine bağlanacağı işaret edilir. Bu sayede rüya sahibinin kendi dinini normal hayatında da huyum içinde dini bütün bir insan olarak yaşamasına fırsat verildiği alamet edilir. Rüya sahibinin hem ahiret hayatı hem de dünya hayatı bir bütüncül olarak, kurtulmuş şekli ile gelişecektir diye alamet eder. (Bkz. İbadethane)

Rüyada Mescid Aradığını Görmek 

Rüyada mescid aradığını görmek, kişinin birtakım adaklarının bulunduğuna işaret eder. Bu adağın derhal gücü var ise ve adak için oluşan şartlar yerine gelmiş işe tamamlanması gerekmektedir. Çünkü rüyada mescit aradığını görmek rüya sahibinin bir borç içerisinde bulunduğunu göstermektedir. Bu borç Allah’a olan bir ilahi borçtur. Adak borcu, namaz borcu, oruç borcu gibi birtakım borçların bulunmasına delalet eder. Rüya sahibinin kısa süre içinde bağlı bulunduğu borçlarını gözden geçirmesine alamet eder. Bu borçların ödenerek kısa süre içerisinde kişinin manevi yükten kurtulmasına ve iç huzura kavuşmasına işaret eder. (Bkz. Oruç ve İftar)

Rüyada mescid aramak, rüya sahibinin müjdeli bir haber alacağına işaret eder. Kişinin de hayırlı kazançlarının bulacağına hem maddi açıdan bir birikim yapacağına hem de manevi açıdan borçlarından kurtulacağına işaret eder. Rüya sahibinin kolay ve hızlı şekilde bütün yüklerinden tek tek arınacağına işaret eder.

Mescid

“Rüyada Mescid Görmek” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir