Rüyada Mezar Görmek

Rüyada mezar görmek, hayırlı bir hayata delalet eder. Rüya sahibinin bir ev ya da bir araba alacağına yorulur. Mülk sahibi olmaya, dünya malına delalet eder. Rüya sahibinin bu mezarım sahibini tanıyor olması ile mezarda yatan kişiye dua okuması gerektiğine işaret eder.

Rüyada mezar görmek, hayırlı rüyalardır. Eğer kişi ölmüş tanıdığının mezarını görürse, onun ruhuna dua okunmalıdır.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Mezarlık, Açık Mezar, Bebek Mezarı

Rüyada mezar gören kimse, bir ev satın alır. Rüyada bir mezar ziyaret ettiğini gören kimse, hapishaneye ziyarete gider. Mezar görmek; uzak bir yolculuğa, üzüntü, keder ve hapishaneye işarettir.

Rüyada mezar görmek tabiri, kötü olayların meydana geleceğine; mezar kazdığını görmek, ev yapmaya veya ölüme; mezardan çıkmak, üzüntülerin sona ereceğine; mezarcı görmek, günlerinizi boş ve faydasız işlerle geçireceğinize ve hileli bir işe gireceğinize dikkat etmeniz gerektiğine işarettir.

Rüyada Mezar Kazmak

Rüyada mezar kazmak, rüyayı gören kişinin kendi çabaları sonucu mal mülk edinmesine işaret eder. Uğraş vererek ve emek vererek bir mülk satın almaya delalet eder. Emeklerinin karşılığını almaya ve bunun için de çaba göstermesi gerektiğine delalet eder.

Rüyada Mezar Taşı Görmek

Rüyada mezar taşı görmek, iç huzura delalet eder. Maddiyata ve maneviyata delalet eder. Rüyayı gören kişinin hayırlı bir dünya hayatı olacağına tabir edilir. Güven içinde olmaya, bir ev ya da araba ile bu güveni sağlam ihtiyacı olduğuna işaret eder.

Bir başka rivayete göre unutkan veya verdiği sözleri yerine getirmeyecek olan kimsenin habercisidir.

Rüyada Mezar Açmak

Rüyada mezar açmak görmek, rüyayı gören kişinin tüm maddiyatını kendi uğraşları ile kimseden yardım almadan yapmasına delalet eder. Hayırlı rızık kapılarına delalet eder. Yüksek mevkiler, çalışma ve emekler ile ortaya çıkan iş tecrübesine işaret eder.

Rüyada Mezar Görmek Diyanet Tabiri

Rüyada mezar görmek Diyanet tabiri yorumuna göre; hayırlı kapılara işaret eder. Hayırlı kazançlar, helal lokmalar ve uzun uğraşlar sonucunda kazanılan itibara, paraya, şana ve şöhrete delalet eder.

Rüyada Mezar Sulamak

Rüyada mezar sulamak görmek, rüyayı gören kişinin iç huzurunu aradığına işarettir. Maneviyat duygusunun arttığına maneviyatının kabardığına delalet eder. Bir kimseye maddi ve manevi olarak yardım etmeye işaret eder. Güven kazanmaya ve güven vermeye delalet eder.

Rüyada Mezar Başında Ağlamak

Rüyada mezar başında ağlamak görmek, rüya sahibinin içinde bir sıkıntısının olduğuna delalet eder. Bu sıkıntılarının zaman içinde kendi çabaları sonucunda azalacağına alamet eder. Rüyayı gören kişinin umudunu yitirmediğine ve her türlü zorluğun üstesinden geleceğine tabir edilir.

Rüyada Mezara Girmek

Rüyada mezara girmek, mal mülk edinmeye işarettir. Sağlık açısından rüyayı gören kişinin çok sağlam bir yapıda olduğuna ve dirayetli olduğuna yorulur. Bu sayede hem sağlığının hem de malının mülkünün keyfini çıkaracağına işaret eder.

Rüyada Mezar Ziyaret Etmek

Rüyada mezar ziyaret etmek, rüyayı gören kişinin hayatında birtakım emellerinin olduğuna delalet eder. Bu emelleri gerçekleştirmek için uğraş verdiğine ve sürekli çalıştığına işarettir. Emeklerinin karşılığını alabilmek adına çalışmasını sürdürmesi gerektiğine işaret eder. (Bkz. Kabir Ziyareti)

Rüyada Mezar Üstünde Yatmak

Rüyada mezar üstünde yatmak, rüyayı gören kişinin birtakım hayali olduğuna delalettir. Ev almak ya da mal mülke kavuşmak gibi hayallerinin olduğuna işaret eder.

Rüyada Mezar Yapmak

Rüyada mezar yapmak, kişinin hanesinin huzuru için çalışıp çabaladığına işaret eder. Evini geçindirmek için uğraşan bir kocaya ya da çocukları için didinen ve çalışıp çabalayan bir anneye delalettir. Kişinin ailesi için yorulduğuna tabir edilir. (Bkz. Anıtkabir)

Rüyada Mezar Aramak

Rüyada mezar aramak, rüya sahibinin taşınmak için ev aramasına, bir ev satın almak için araştırma yapmasına ya da araba almak için araştırma yapmasına işaret eder. Bu rüya, dünya malına da delalet eder.

Rüyada Mezar Satın Almak

Rüyada mezar satın almak, kısa sürede zengin olma hayali kuran bir insana işaret eder. Ancak çalışma ile karşılıklarını alacağın ve mal mülk edineceğin anlamına gelir.

Rüyada Mezar Başında Dua Etmek

Rüyada mezar başında dua etmek, rüyayı gören kişinin mezarın sahibini tanıması ile bu kişinin duaya ihtiyacı olduğuna işarettir. Ancak rüya sahibi mezarda yatan kişiyi bilmiyor ya da tanımıyor ise, aile büyükleri için bir hayır işlemesi gerektiğine delalet eder.

Rüyada Mezar Eşmek

Rüyada mezar eşmek görmek, rüyayı gören kişinin çabalamaktan yorulduğuna işaret eder. Ancak kısa süre içinde mükâfatlandırılacağına delalet eder.

Rüyada Mezar Taşımak

Rüyada mezar taşımak, kişinin ev taşıyacağına işaret eder. Ev değişikliği ya da iş değişikliği olarak delalet eder.

Rüyada Mezar Yeri Görmek

Rüyada mezar yeri görmek, rüya sahibinin kendi hayalleri uğruna yapmış olduğu çalışmalara işaret eder.

Rüyada Mezarda Olmak

Rüyada mezarda olmak, yeni bir mal mülk edinme, iş ya da ev değişikliği olarak işaret eder. Kişinin mutlu ve huzurlu bir yuvası olacağına tabir edilir. (Bkz. Toprak)

Rüyada Mezar Düzeltmek

Rüyada mezar düzeltmek, kişinin kısa süre içinde taşınması gerektiğine ve bunun için de yeni yerini yapmasına işaret eder.

Rüyada Şehitlik Mezarı Görmek

Rüyada şehitlik mezarı görmek, rüyayı gören kişinin büyük bir hayır işleyeceğine işaret eder. Aile duası almak, yakınına yardımcı olmak ve hiç tanımadığı insanlara iyilik yapmasına delalet eder. (Bkz. Şehit)

Mezar

“Rüyada Mezar Görmek” üzerine 25 yorum

  1. Ben rüyamda bir çok mezar yan yana dururken kendi ellerimle topraklarını düzeltip yeni toprak ekliyordum, mezarların toprakları azalmıştı ben hepsinin üstüne toprak ekleyip düzelttim. Ama toprağın içinde kırmızı mercimek taneleri vardı. Bu nasıl bir rüya. Avuçlarımla o mezarları düzeltmek? Var mı bir yorumu?

  2. Rüyamda kızım ve annemi birer gün ara ile ölmüş kendimi de onların mezarının başında ziyaret ederken gördüm.

    Sitede bununla ilgili bir şey bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim…

  3. Rüyamda annem dayımın mezarını bana gösterirken hızlıca ilerleyip uçurumdan mezarın tam üstüne düştüm. Mezarın üstü çakıl kumluydu ve o yükseklikten hiç bir şey olmamış gibi kalktım. Annemler yanıma gelince neden orda uçurum olduğunu söylemediği için kızdım ama dayımın oğlu mezarın babasının değil de annesinin olduğunu söyledi. Yan yana 3-4 mezar vardı ( Hiç bir yerde net bir yorum bulamadım lütfen rüyamı yorumlar mısınız? )

  4. Gelinim ve torunum oğlumun mezarının üstüne fotoğraflarını koyarken gördüm. Bu arada oğlum sağ.

  5. Ölmüş olan en yakın arkadaşımı rüyada mezarına koyuyordum. Türbe gibi bir mezarlıktı ben ayakucundan tutuyorum. Hoca “Başı senden tarafa gelecek” diyor. Bir türlü yapamıyorum ve o anda rüya bozuldu, uyandım. Tam da sabah ezanı okunuyor…

  6. Ben dört ay önce hamileyken, bebeğim öldü. 7 aylık ölü doğum yaptım. Bu beni çok sarstı. Çok istediğimiz bir bebekti. Eşimde bende yıkıldık, ayrıca bir tane oğlum var. Rüyamda annem, ben, oğlum kızımın mezarına gidiyoruz. Mezarı gerçekte daha yapılmadı ama rüyamda yaptırmışız. Yalnızca onun mezarı yapılı, mermerden. Kızım mezarın üstünde tam ters şekilde, üzerinde normal giysiler var, yatıyor. Yani başının olması gereken yerde ayakları var. Yan şekilde uyuyormuş gibi kıpırdanıyor. Annem kıpırdadığını görünce yaşıyor bu birisine haber verelim diyor. Ben ağlıyorum. “Hayır, öldü o” diyorum. Eşime kızıyorum “Niye bebeğin üstünü örtmemiş? Düşecek bu buradan” diyorum. Etraf ağaçlık ama kuru dallar, ağaçlar var, yani sonbahar gibi. Lütfen bunu yorumlayın. Hiç aklımdan çıkmıyor, bu rüya.

  7. babamı mezarını kazdım vücudunu gördüm yüzünü görmedim açmaya çalıştım açamadım

  8. Rüyamda birkaç mezar gördüm. Büyüklerin mezarlarındanmış. Düzenleme yapılıyormuş, birkaçı bitmiş. Bir tanesini açmışlar, içinden ölen kişiyi çıkardılar. Kişi hiç bozulmamış, kefensiz, büyük zatlerden. Aynı sakalı, fesi hepsi yerindeydi. Ben sadece şunu dedim “Allah’ım ne büyüksün. Hiç bozulmamış.” O kadar gördüm, sonrası yok. Cevap için şimdiden teşekkürler.

  9. Ben rüyamda mezarın konuştuğunu duydum içine girecekken bana dedi “Senin yerin cehennemdir. Bu mezara giremezsin.” Bu nasıl bir rüya, yorumu var mı?

  10. Rüyamda ailemden birinin öldüğünü onun mezarına giderek ağladığımı görüyorum. Yorumunuzu merak ediyorum.

  11. Selam. Rüyamda 2 mezarlık gördüm bize ait olan. Mezarlığa biri hemen yanına mezarlık aşmış ve bize ait mezarlığa geçmiş. “2 günlük dünyada bu mu yapılır?” diyorum. Orda sonra diğer mezarlığın çökmüş ve içine su dökmüş ve üzerinde 1 çay paketi gördüm. Bu arada annem mevlit için yemek hazırlamış.

  12. Rüyamda 2 tane taş mezar, mezarların biri küçük biri büyüktü. Yan tarafında da ev mi, desem okul mu, desem bahçeli bir yapı vardı. İki tane mezar üzeri kapak taşıyla kapalıydı ben sadece baktım hiç bir şeye ellemedim ve işlem yapmadım sonra uyandım. Yorumlarsanız sevinirim.

  13. Rüyada mezar gördüm ve içine beni, birde yanıma birini daha koyuyorlar o bana sarılıyor ve mezarın içinde yatıyoruz. Bir sürü insan bizi gömerken sonra babam geliyor ve “Kızım çıkın, sağ kolunuza bıçakla çizik atacağım.” Bizi çıkarıyor, ikimizin sağ koluna da çizik atıyor, boydan boya ve tekrar mezarın içine giriyoruz. Ben çok sıkılıyorum, toprağı açıp çıkıyorum. Babamın yanına gidiyorum “Niye böyle yaptın?” diyorum. “Ben sizi oraya gömdüm ki, Allah’a yalvarın, dua edin” diye. Acaba bunun yorumu nedir, çok merak ettim?

  14. Sevdiğim insanın babası oluyor, mezarın başındayız ikimizde. Babası mezarın başında dönüyor, ben korkuyorum sonra mezar üst üste oluyor, mezarın etrafını temizliyoruz.

  15. Merhabalar, ben rüyamda bir şeyden kaçıyorum ama neden kaçtığımı bilmiyorum. Babam bana “Amcanın mezarında para var, onu al öyle git” diyor. Mezarlığa gidiyorum amcamın mezarını kazıyordum (mezarın içinde para saklı imiş) onu almak için ama bulamıyorum ((NOT: amcam hayatta.))

  16. Kazılmış derin olmayan yaklaşık 30-40 cm derinliğinde boş mezar gördüm ve mezarın içine girdim.

  17. Rüyamda rahmetli eşimi çok özlemişim onu görmek istiyorum çok ağladım mezarlığa gidiyorum eşimin mezarını ziyarete üç mezar birleşikti ben su döktükçe toprak kabarıyordu. Yorumlarınızı bekliyorum.

  18. Mezarın ortası yarılmış içinden ateş çıkıyor. Toprak kuru ve açık kahverengi tondaydı. Uzun bir mezardı.

  19. Rüyamda kendimi mezarın içinde oturduğumu gördüm etrafıma bakındım mezar taşları vardı.

  20. Rüyada çok derin bir mezarda biri yatıyor. Gözünde siyah gözlük var birden üstüne kalkıp oturuyor gözlüğü çıkarıyor.

  21. Benim yaşlı bir kaynanam var bir tarafı felçli. Ablam şöyle bir rüya görmüş. Rüyasında kaynanam bir mezarın başında oturuyor kızlarıda birlikte oturuyorlar. Kaynanam mezarı gösterek işte benim evim burası ben artık burada yaşayacağım diyormuş. Ablamda insan mezarda nasıl yaşarmış demiş.. Rüyamı yorumlar mısınız. Teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir