Rüyada Mezarlık Görmek

Rüyada mezar kazdığını gören kişi bu işi karanlıkta yapıyorsa, bir insan için fenalık düşünecek ancak kendi kazdığı kuyuya kendi düşecek demektir.

Rüyada mezar kazdığını görmek, gören kişi karanlıkta ve bu işi kendinden başka bir kişi ile birlikte yapıyorsa bir insana bir iki kişi bir olup zarar vermeye çalışacaklar ama vermeye çalıştıkları zararın daha fazlası onlara gelecek demektir.

Rüyada mezar kazdığını gören kişi bu işi gündüz vakti yapıyorsa, ve cemaatle birlikte yapıyorsa bir yakını Allah’ın selametine kavuşacak, vakitlice bir ömür sonunda ölecek demektir.

Rüyada mezarlık başında ağladığını gören kişi, geçmişlerini ölen atalarını özleyecek onların bilgi ve deneyimlerine ihtiyaç duyacak, onlardan bir işaret bir yol gösterme bekleyecek demektir. 

Rüyada mezarlık sulamak, kişi rüyasında mezarlığı temizleyerek suladığını görmüşse, o kişinin hayırlı evlatları olacak demektir. Bir kimse rüyasında mezar satın alıp, mezarını öldüğünde gömülecek şekilde hazır ediyorsa, bu o kişinin güzel bir gönül ilişkisi yaşayarak nikâh yapacağı anlamına gelir.

Rüyada aile mezarlığı görmek, çok hayırlıdır. Kişi kendisini aile mezarlığında aile bireylerini ziyaret ettiğini görürse, bu o kişinin uzun ve sağlıklı bir ömrü olacağına işaret eder.

Rüyada aile mezarlığının dolu yerlerinin yanında hazır boş yerlerinin de olması, bir aile büyüğünün daha Allah’ın rahmetine kavuşacağına işaret eder.

Rüyada kişi kürekle kendi mezarı açıyorsa, kişinin hedeflerine ve ideallerine ulaşmak için harcadığı emeğe ve döktüğü alın terine işaret eder. Aynı zamanda bir büyük ticarete atılmak için ciddi riskler alacağı anlamını taşımaktadır. 

Rüyada tanıdığı bir kişinin mezarını öpmek görmek, sağlık ve huzur içinde bir hayat sürecek, hiçbir sağlık sorunu da yaşamayacak demektir.

Rüyada mezarlıkta dolaşmak; eğer kişi korkarak mezarlıkta dolaşıyorsa, büyüklerinden azar işiteceği veya büyüklerin ya da ataların onaylamayacağı işler yapacağına ve bundan pişmanlık duyacağına işaret eder.

Kişi rüyasında mezarlıkta korkmadan ve büyük bir huşu içinde dolaşıyorsa, yine büyüklerinden atalarından aldığı güzel nasihatlerle işlerini büyütecek hayatını düzene sokacak ve mutlu olma yolunda güzel adımlar atacağı şeklinde yorulur.

Rüyada bağırmak görmek veya rüyada mezarlık başında feryad ettiğini gören kişi yalnız ise bir büyük yükün altında tek başına kalacağı, taşıyamayacağı yüklerle yükleneceği anlamını taşımaktadır.

Rüyada mezarlık başında bir çok kişi birden ağladığınızı görmek, yaşadığınız muhit olarak belli bir sıkıntı ile karşılaşacağınızın işaretidir. Rüyada ölmüş birinin mezarını açmak, bir olayın iç yüzünü çok merak edeceğiniz ve hakkınız olmayan konulara burnunuzu sokacağınız anlamını taşımaktadır.

Başka bir tabire göre de; rüyasında mezarlık görmek, rüyayı görenin günahları için tövbe edeceğine; kendisini ölmüş görenin, ömrünün uzun olacağına; bir ölüyü ağlarken görmesi, iyi ve hayırlı haberlere; ölüyü kaçarken görmesi uzun ömre; mezar kazdığını görmek, vefat edeceğine işarettir. Ölüye bir şey vermek veya almak, evinde ve işlerinde bereket olacağına; ölülerle beraber gitmek, vefatının yaklaştığına; kendi evinde ölü gören, istek ve muradına ereceği şeklinde yorumlanır.

Rüyada mezarlık görmek, günahları için tövbe edeceğine işarettir. Birini ölmüş görmek, uzun yaşamaya yorumlanır. Bir ölüyü ağlarken görmek, iyi ve güzel işarettir. Mezar kazdığını görmek, öleceğine yorumlanır. Ölüye bir şey vermek veya ölüden bir şey almak ev iş yaşamında bereket olacağına işarettir. Kendi evinde ölü görmek, hayallerine kavuşacağına işarettir.

Rüyada eski mezar görmek, sevdikleriniz tarafından terk edileceksiniz demektir. Yeni evlenmiş kadın için bu rüya, dul kalacağına işarettir. Bir yakınınız, kötü bir hastalıktan kurtulacak.Eğer rüyanızda eski ve terk edilmiş bir mezarlık gördüyseniz, sevdikleriniz sizi terk edecek demektir.

Rüyada mezarlığa gittiğini görmek, yeni evlenmiş kadın için bu rüya, dul kalacağı anlamına gelir.

Rüyada mezarlık görmek, işlenilen günahları telafi etmeye çalışmaya; mezarlıkta kendini ölmüş görmek veya ölüyü mezarlıktan kaçarken görmek, uzun ömürlü olmaya; bir ölüyü mezarlıkta ağlarken görmek, kötü haberlere veya ölünün imanı ile öldüğüne; ölüyü gülerken görmek, iyi ve temiz haberlere işarettir.

Mezarlık

“Rüyada Mezarlık Görmek” üzerine 31 yorum

  1. Rüyada bir yerden geçiyordum 6-7 mezarlık gördüm. Birden o 6-7 mezarlıktan ruhlar çıktı, çok korktum. Rüyada kendi kendime dedim ki bu sefer benim davam bitti, derken bir baktım ki ne olsun mezarlıktan çıkan kişiler birden Tekbir almaya başladılar yani namaz kılmaya başladılar. Orada kedin kendime dedim ki bunlar Allah’ın dostu dur, diye. Korkmadım sonra hatta biri namazını bitirdi “Allah kabul etsin” dedim ama sonra ne dediğini hatırlamıyorum. Bu rüya ne anlama geliyor?

  2. Selam rüyamda mezarlıkta gezerken ölülerin çığlığı gibi bir ses duydum. Mezar taşına kulağımı yanaştırdım. Mezardan sesler geliyor sonra yanıma teyzemin oğlu geldi (dini bütündür.) Onunla birlikte mezarlıktan uzaklaştık. Rüyada ölünün seslendiğini görmek ölmek demekmiş 🙁

  3. Merhaba ben mezarlığa okumak için gittim. Baktım ki herkes abdest alıyor. “Burada abdest alınıyor” diyorlar. Ben de mezarın yanına, affedersiniz çişimi yaptım. Sonra ailemi, yengemi görüyorum. Mezar üstünde soğan var. “Biz sizin gibi şişmanlara toplattık, hep” diyor. Bizi kullandığını düşünündüm, hemen. Ama annem hala o soğanları kazıyor.

  4. İyi günler. Ben mezarlıkta 2 arkadaşımla dolaşıyor ve Kıbleye dönüp dua ediyorum. İçimden bütün ölenlerin ruhların Fatiha okuyorum. Daha sonra bu gördüğüm rüyayı yanımda ki beraber mezarda gezdiğim arkadaşıma anlatıyorum. Rüya içinde rüya anlatıyorum yani. Çok huzurluydum ve çok net hatırlıyorum rüyayı. Bu rüyayı yorumlarsanız çok sevinirim.

  5. Merhaba, rüyamda “Burası senin mezarın” diye bir ses mezarı göstererek sesleniyordu. Hayırdır inşallah bu nedir? Teşekkür ederim.

  6. Merhaba, rüyamda çok güzel taşlı mezarlar gördüm, ev gibi, kubbeleri çok güzel işlemeliydi. Yanında bebek mezarı da gördüm. Rengarenk mezar üstünde 1-3-9 gibi yazılar vardı. Sanki çocuğun ölüm yaşlarını belirtmişti. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

  7. Rüyamda 3 tane mezar alt alta ve biri gelip “Ortadaki mezar ablanın” diyor ve mezar yanmaya başlıyor. Ya ben söndürdüm ya da kendi kendine sönüyor ve doğrayın küller çıkıyor.

  8. Bir yolda yürüyorum, yolun iki tarafında mezarlık var. Ve korkuyorum. Geriye dönüyorum. Anlamı ne acaba?

  9. Arkadaşım beni rüyasında Kur’an’dan bir şeyler okurken mezardan birini çıkarttığımı görmüş.

  10. Ben rüyamda kuzenimle gece mezarlıkta genç yaştaki başka bir kuzenimin mezarına gidiyordum. Ölen kuzenimin gerçek hayatta çocuğu yok ama rüyada iki tane küçük çocuk mezarı kazıyordu. Ben de beyaz kefeni gördükçe toprakla kapatıyordum daha sonra 3 gün sonra kuzenim mezardan çıktı, nefes alıyordu, ölmemişti.

  11. Merhaba, ben rüyamda kum ile abdest aldığımı gördüm. Sonra bir göl gördüm, ailemle beraber o gölün etrafında oturup abdest alacakken ölüler geliyorlardı. Ben korkuyordum. Ölüler gelip başıma dokunup gidiyorlardı. Bunu gördüm.

  12. Ben rüyamda babamın mezarının üstündeki toprakta heykel gördüm ama akşam saatine yakındı vakit ve mezarlığının yanında bir şeylerle uğraşıyordum. “Hava kararmadan bitireyim gideyim” dediğim esnada gördüm bu olayı. Beni aydınlatırsanız sevinirim.

  13. Rüyamda babamın mezarı başında bana gülümseyerek bana bir yeri işaret etti. Bu ne anlama geliyor?

  14. Hayır olsun rüyamda mezarlıktayım çok sayıda yılan var sanki bana bakıyorlar bu arada birde karpuz var işin içinde, tam olarak bilmiyorum ama karpuz alıyorum diye hatırlıyorum inşallah hayırdır düşüncelerini bekliyorum.

  15. Bir arkadaşımla birlikte kapalı mezarlığın üstüne biz uzanıyorduk arkadaşım da çarşaf dikiyordu bu ne demektir?

  16. Rüyamda gerçekte de ölü olan anneannemi kabrinde gördüm anneannemin bir ayağı kıvrıktı ben ayağını düzelttim anneannem sonra bir kalktı tekrar düz olarak uzandı. Bende anneannemi öpeyim dedim yüzü boncuk boncuk terdi, öptüm sonra üstüne tahtaları yerleştirirken rüya bitti. Bir açıklaması var mıdır acaba?

  17. Merhaba ben sırasıyla rüyamı su sekil de gördüm bir mezar ve açık içinde bir kefene benzeyen bir şey var ve birisi onu çıkarıyor ancak sadece bir bolum çıkıyor ve sanki bas yeri gibi kalıyor boşluk oluşuyor ardından beyaz bir ayakkabım var ve içine o topraktan doluyor ben çıkarıp temizliyorum toprağı sonra olmuş olan kişiyi canlı olarak görüyorum o kişi ye isimler söyleniyor ve o isimlerden özür diliyor ölen kişi biraz isteksizce

  18. Devlet dairelerinin yanında kendi evimi ararken yüksek bir tepenin üstünde bize ait olduğunu düşündüğüm bir eve doğru yürüyorum. Orada 4-5 mezar görüp burada az insan yaşadığını düşünüyorum. Daha sonra mezarların birinin üstünde gömülmemiş kefenli genç bir kadın yatıyor. Bana bakıp ölümüyle ilgili otopsi yaptırmamı söylüyor. Tam başını bana doğru çevirmişken uyandım. Hayırdır dedim. Yorumlarsanız çok sevinirim. Kolay gelsin.

  19. Dağların arasından geçip bir zirveye çıktım. Orada terk edilmiş bir türbe ile karşılaştım. Korktum ve oradan kaçtım. Aşağıya ve dar sokaklardan geçtim daha sonra evlerin arasındaki dar sokaklardan geçtim.

  20. Mezardan ses geliyordu ‘yatacak yerim yok’ diye. Sonra el çıktı yanımızda bir hocaydı sanki adam var elini tutuyordu.

  21. Rüyamda mezarlığın önünden geçiyordum bu mezarlığı benden başka birisi görmüyordu ben de elimi açıp Fatiha ve 3 defa ihlas okuduğumu gördüm. Bu rüya ne anlama geliyor?

  22. Büyüdüğüm evin bahçesinin sonunda tuvalet var ve rüyamda ananem vefat etmiş ve onu rahmetli büyük dayım oraya gömüyor. Dayı yapma tuvalet yanına gömülmez cenaze bahçeye gömelim, diyorum; dayım sonra alırız kızım, diyor beni oyalıyor. Çoktan gömmüşler üzerine beton atmışlar beton parçalanıyor elimle düzeltiyorum, bir yandan ağlıyorum ananem niçin tam tuvalet dibine gömüldü pis koku içinde yatmasın alalım, diyorum. Onlar gittikten sonra ananemi oradan çıkarmayı düşünüyorum, betonu nasıl kırarım nasıl kucaklarım tek başına erirse dayanamam, çürürse dayanamam derken uyandım.

  23. Bence rüyaların bir çoğu bizi doğru yola tövbeye, namaza, Allah yoluna çağırıyor. Annemiz de tövbe ve bol ibadet yapsın.

  24. Merhaba. Ben rüyamda bi kız arkadaşım vardı yanımda tanımıyordum. İkimizin ellerinde küçük bebekler vardı. Arkamızda bi kız bizi kovalıyordu.biz kaçtığımız sırada mezarlıktan geçiyorduk. Korkuyorduk her ikimizde. Ben rabbene atine fit dünya duasını okuyordum. O sırada sol tarafımda bulunan bir mezar. Mezarlıkta taş değilde tahta vardı. Tahtanın üzerinde isim yazmıyordu. Ve bi anda o tahta uçtu gitti. Biz köy meydanına doğru koşarken ileride çocuklar vardı. Biz onların şaka yaptığını zannettiğimiz için çocuklara çıkışıyorduk. O sırada iki tane köpek bana saldırdı. Biri kolumdan biri elimden ısırdığını gördüm. Sonrasında bi tane çocuk beni dövmeye kalktı ben onu dövünce diğer arkadaşı da bana saldırdı. Bu rüyanın tabirini yaparsanız çok sevinırım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir