Rüyada Mihrap Görmek

Rüyada cami mihrabı görmek, rüyayı gören kimse bütün sıkıntılarından kurtulacağına delalet eder.

Rüyada mihrap görmek, imam ve reis ile yorumlanır. Mihrapta namaz kıldığını görmek, hayırlı işlerin olacağına, kadir ve kıymetin artacağına; eğer namaz vaktinin dışında kılıyorsa, bu kıymetin çocuklarına ait olacağına delalettir.

Bir caminin mihrabının kıblenin aksi yönünde kurulmuş olduğunu görmek, rüya sahibinin günahkar olduğuna işarettir. Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen mihrap, imama veya reise işarettir.

Bir kimsenin rüyada namaz kıldığını görmesi, o kimse için müjdedir. Eğer rüyayı gören kadın ise, erkek bir çocuk doğurur. Rüyada bir imamın mihrapta namaz kıldığını gören kimse, imamın yaptığı şeye uyar.

Rüyada namaz vaktinin dışında namaz kıldığını görmek, o kişinin kendisinden sonra evlat ve torunlarının erişecekleri hayra ve memuriyete işarettir.

Rüyada mihrap görmek ne demek: İmam ve öndere, helal rızka ve saliha kadına; mihrapta imamın namaz kıldığını görmek, ona uymaya; kendisi mihraba geçip namaz kılmak, müjdeye; namaz vakti dışında mihrapta namaz kılmak, evlat ve torunlarının erişecekleri makamlara ve hayırlara işarettir. Rüyada mihraba sidik damlatmak, salih evlada; kadının mihrapta namaz kılması erkek çocuğa; kırlarda, yerleşim alanı dışında görülen mihrap inzivaya; kıbleden başka tarafa dönmüş olan mihraplar, söz ve amelde doğru yoldan ayrılmaya delalet eder.

Rüyada mihrap görmek, imam ve reis ile yorumlanır. Mihrapta namaz görmek hayırdır. İmamın mihrapta namaz kıldığını görmek, kadir ve kıymetin artacağına; eğer namaz vaktinin dışında kılınıyorsa, bu kıymetin çocuklarına ait olacağına; bir caminin veya mescidin mihrabının kıblenin aksi yönünde kurulmuş olduğunu görmek, rüya sahibinin günahkar olduğuna işarettir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen mihrap, imama veya reise işarettir. Bir kimse rüyada mihraba bir veya iki yahut üç damla sidik damlattığını görse, her bir damlası temiz bir evlada işarettir. Bir kimsenin rüyada mihrapta namaz kıldığını görmesi, o kimse için müjdedir. Eğer rüyayı gören kadın ise, erkek bir çocuk doğurur.

Rüyada bir imamın mihrapta namaz kıldığını gören kimse, imamın yaptığı şeye uyar. Bir kimsenin rüyada vaktin dışında mihrapta namaz kıldığını görmesi, o kimsenin kendisinden sonra evlat ve torunlarının erişecekleri hayra ve memuriyete işarettir. Bir kimse mihraba sidik yaptığını görse, o kimsenin erkek bir çocuğu dünyaya gelir ve o çocuk halka önder olur.

Rüyada kır ve sahradaki mihrapları görmek; ihlasa, halktan ayrı yaşamaya ve inzivaya çekilmeye işarettir. Kıbleden başka tarafa dönmüş mihraplar, söz ve amelde doğru yoldan dönmeye işarettir. Bazen de mihrap, helal rızka ve saliha bir hanıma işarettir. Eğer mescidin mihrabı kıbleden başka bir yere yönelmiş olursa veya mihrapta fena bir koku veya atılmış bir leş bulunursa, görenin bidatçı veya münafık olmasına işarettir.

Mihrap

“Rüyada Mihrap Görmek” için bir yorum

  1. Rüyamda cuma saati ezan okunuyor koşarak bir caminin abdesthanesine giriyorum. İçerisi labirent gibi lavabolar ve tuvaletler, çok pis su akmıyor. Açılan bir kapıdan içeri giriyorum, orda da lavabolar var ama su pis bir türlü abdest alamıyorum. Alt katta mihrap görünüyor, büyük bir heykel (Hz. İsa ya benziyordu ) bacaklarının altında mihrap bir tarafında lavabo, bir tarafında klozet vardı. Pislik içindeydi onlarda. Sonra bir abdestlik boşaldı eli yıkadım, ağzıma su verirken uyandım. Sabah namazı saatiydi namazımı kıldım. Rüyamı yorumlarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir