Rüyada Mikail (A.S.) Görmek

Rüyada dört büyük melekten Mikail (A.S.)’i görmek; kişiye itibar kazandıracak hayırlı iş ve gayrete, hayırlı mala, kerem ve iyilik ehli olmaya; salih bir kulun onu görmesi dünya ve ahirette maksadına nail olmaya; bir yerleşim alanında onu görmek yağmura, bolluk ve ucuzluğa delalet eder.

Rüyada Mikail (A.S.)’i görmek, muttaki kimse için dünya ve ahirette maksadına nail olmaya işarettir. Rüyada Mikail (A.S.)’i gören kimse muttaki değilse, kötülüklerden sakınsın. Bir kimse rüyada Mikail (A.S.)’i bir şehirde veya bir köyde görse, o şehir veya köy halkının bütününün arazisine yağmur yağar ve onların rızık ve yiyecekleri bollaşır ve ucuzlaşır. Eğer Mikail (A.S.) rüya sahibiyle rüyada konuşsa veya ona bir şey verse, rüya sahibi nimete, sevince erişir ve cennete girer.

Rüyada Mikail (A.S.)’i görmek tabiri; rızka ve ucuzluğa, bereketlerin istenilen şekilde meydana çıkmasına, ziraatin büyümesine ve yağmurların çokluğuna işarettir. Mikail (A.S.)’i görmek, muhasebeciye ve bütün insanların ihtiyaçlarını sarf edilecek malın mutasarrıfına işarettir. Bazen de Mikail (A.S.)’i görmek, tebaasını esirgeyen ve şefkatli bir baba gibi tebaasına merhamet eden devlet reisine işarettir. Bazen Mikail (A.S.)’i görmek, kıtlığa ve susuzluğa işarettir. Bazen de Mikail (A.S.)’i görmek, çocuk doğurmayan kadının hamile kalmasına ve güç şeyleri kolaylaştırmaya işarettir.

Denizde yolculuk yapan bir kimsenin rüyada Mikail (A.S.)’i görmesi, gören kişiden korkulur. Karada yolculuk yapan bir kimse görse, yine tabir böyledir. Bazen de rüya sahibi yolculuktan geri kalır. Yağmurların yağmasından memnun olacak kimsenin rüyada Mikail (A.S.)’i görmesi, keder ve sıkıntılara işarettir. Çiftçilerin Mikail (A.S.)’i görmesi; rızık, fayda ve ticaret yapmaya işarettir. Rüyada Mikail (A.S.)’in suretine girdiğini gören kimse mala, ucuzluk ve bolluğa erişir. Ayrıca onun gidişatı ve yolu güzelleşir.

Bkz: Melekler Görmek

Mikail (A.S.)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir