Rüyada Mücevher Görmek

Rüyada mücevher görmek, eline geçmek veya bulmak, satın almak; o kimsenin çok mala ve mülke sahip olacağına, aynı zamanda evladı olacağına işarettir.

Ayrıca bkz:  Küpe, Ziynet Eşyası, Kuyumcu

Rüyada mücevher görmek, bu rüyayı görenin çok para kazanacağını, zenginleşeceğini ve aynı zamanda çocuğu olacağına yorumlanır. Bütün güzellikler ve zenginlikler sizin olacak demektir. 

Rüyada mücevher takmak, başarı kazanacağınızı ve üst makamlara çıkacağınızı işaret eder. Başarınız yıllar boyu devam edecek ve etrafınızdaki insanları başarınızla kıskandıracağınıza delalet eder. Pırıl pırıl, parlak renkli mücevher, iş ve aşk hayatında mutluluğu ve başarıyı temsil eder.

Rüyada mücevher görmek tabiri; güzel, namuslu ve zengin kadınlara işarettir. Mücevherin çokluğu, kıymeti ile yorumlanır. 

Kirmani’ye göre; rüyada mücevher sattığını gören, kadınların işleriyle uğraşır. Bir rivayete göre, rüyayı gören kadın ise en kıymetli şeylerini satar. Mücevherleri delikli veya deliksiz olarak görmek, kızlara ve dul kadınlara işarettir.

Cabirül-Mağribi’ye göre; rüyada beyaz mücevher görmek, evlattır.

Cafer-i Sadık’a göre; rüyada mücevher görmek, sekiz şekilde tabir olunur: Saklanan mal, şöhretli bir ilim, tanınmış bir evlat, kıymetli eşya, güzel ve namuslu bir eş, faydalı söz, hayır ve bereket, güzel bir iş. Eğer rüyayı gören kötü bir insan ise mücevher görmesi pişmanlığa delalet eder. Rüyasında bir mücevhere kıymet takdir ettiğini gören kişi evlenir. Birçok mücevherlere sahip olup, bunları ötekine veya berikine dağıttığını gören, halka emreder ve onları yönetir.

Rüyada bir mücevher satın aldığını görmek, mücevher deliksiz ise, bekar bir kızla; delikli ise dul bir kadınla evlenir. Bir başka rivayete göre de: Rüyada mücevher görmek; doktora, bilgine, rütbeye, rahatlığa, geçime, fayda ve menfaata işarettir.

Rüyada mücevher bulmak tabiri: Kişinin iç açıcı bir geleceği olacağına, eşiyle birlikte herkesten çok uzak yerlerde mutlu, huzurlu ve çocuklu olacağı demektir. Rüya sahibinin herkesin isteyeceği bir hayata sahip olacağına, dertten sıkıntıdan uzak yerlerde olacağı anlamına gelmektedir.

Mücevher

“Rüyada Mücevher Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Rüyamda evde dolabın içinde tomarla 50 lira ve siyah parlak taşlı mücevher buluyorum. Annem de yanımda “Ben biriktiriyordum, nasıl da burada olduğunu unutmuşum” diyorum. Çok seviniyorum. “Daha önce bulsaydım düğünde mücevheri takardım” diyorum ama bulunduğum ev ve eşyalar benim. Gerçekteki evim ve eşyalarımla ilgisi yok.

  2. Rüyamda bir kızım olmuştu “normalde ben bekarım” babam kızım için bir düğme büyüklüğünde renkli bir taş veriyor bu senin kızının hediyesi al diyor ben başta bir boncuk zannediyorum babam kırımasın diye hemen alıp cebime koyuyorum sonra biri bana onun çok değerli bir taş olduğunu söylüyor. Paha biçilmez falan olduğunu zaten böyle rengarenk değişik bir şey….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir