Rüyada Müezzin Görmek

Rüyada müezzin görmek; hayra ve esenliğe çağıran kimseye, hükümdarın elçisine, simsara, nikah memuruna delalet eder. İyi huyunuzu ve sabrınızı koruduğunuz sürece başarılı olacaksınız, demektir.

(Ayrıca Bakınız; Ezan)

Rüyada müezzin görmek; hayırlı haber, iç açıcı, sevinç verici müjdedir.

Rüyada bir cami veya mescidin müezzinini veya camiye hizmet edenlerden herhangi birisini görmek, dini vazife ile yorumlanır. Bir kimsenin kendisini müezzin olmuş görmesi, dinine bağlı olarak herkesi aydınlattığına ve dine davet ettiğine delalet eder. 

Rüyada müezzin olarak minareye çıkmak hayra; minareden inmek veya düşmek, şerre işarettir. Bir kimse kendisini bir mescit veya camide müezzin olmuş görse, bu rüya dini inananda iyiliğe, İslama hizmete, hayır ve menfaate delildir.

Rüyada mescidin diğer elemanlarını görmek veya kendisinin bunlardan biri olduğunu sanmak; hayır ve hasenata, dünya menfaatlerine ve hizmete delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada müezzin görmek, hayra davet ediciye, simsara yahut nikah memuruna veya elçiye işarettir. Rüyada ezan okuduğunu görse ve bu rüya hac aylarında görülse, hacca gitmeye işarettir. Bazen de ezan, hırsızlığa işarettir. Bir kadının rüyada minarede ezan okuduğu görülse, orayı cahil kimselerin istila etmelerine işarettir, özellikle ezan vakitsiz okunursa.

Ayrıca bkz:  Müezzin Mahfeli, Medrese

Müezzin

“Rüyada Müezzin Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Az çok anladım. Benim öğrenmek istediğim, ben rüyamda camide müezzinlik okumaya başladığımda cemaat dışarıya çıkıyordu?

  2. Ben rüyamda biraz uzaktan minareyi izliyorum ama çok yakın duruyor bakış açım. Müezzin ezan okurken minare sallanıyor hafiften, o sağa sola kayıp zorlanınca başka müezzin geliyor mikrofonu elinden alıp hiç sallanmadan güçlü şekilde okuyor. Bunun yorumuna nasıl bakabilirim?

  3. Rüyamda müezzinlik yapacaktım ama tam okumaya başlayınca sesim kısıldı okuyamadığımı gördüm.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir