ARAMA
Rüyanızda gördüğünüz en belirgin nesneleri arayınız.

Alfabetik Rüya Tabirleri




 

Rüyada Aslan Görmek

Rüyada aslan görmek genel anlamıyla devlet başkanı ile tabir edilir. Aslan başı bulmak veya aslan eti yemek valiliğe, mertebeye, makam ve mala işaret eder. Birini aslan ısırması maldan ya da dünyalıktan görülecek zararla tabir olunur. Aslanın birini kovalaması korkuyla, aslana binme güçlü bir düşmana galip gelmeye işaret eder. Uzaktan aslan görmek ecelin yaklaşmasına delalettir. Rüyada evde aslan görmek sağlıklı kimse için uzun ömre, hasta için vefat etmeye delalet eder.

Rüyanızda aslanın saldırısına uğradıysanız, düşmanlarınız tarafından yenilecek onların emri altına gireceksiniz. Aslanla boğuşmak, kazanmaya; aslan öldürmek, her alanda başarıya delalet eder. Rüyada aslana sırtınızı dayadıysanız, kayıp ve üzüntü ile karşılaşacağınıza işarettir. Aslan tarafından takip edilmek; tuzağa düşmeye işarettir.

Rüyada görülen güçlü kuvvetli bir aslan ve sizin onu kendiniz gibi hissetmeniz güçlü biri olduğunuz için her zaman başarılı olacağınızın habercisidir. Eğer rüyada güçlü kuvvetli ve sizi korkutan bir aslanın saldırısına uğradığınızı gördüyseniz, düşmanlarınız tarafından yenileceksiniz demektir.

Rüyada aslanla karşılaşan ve ondan korku duyan bir kimse maceralı sayılan bir işten büyük kazanç sağlayacak ve üstün, önemli biriyle dost olacak anlamına gelir. Rüyada kafesteki aslan bir dostun güç durumda kalacağına işarettir. Rüyada güçlü bir aslanla boğuşan kimsenin düşleri gerçekleşecek demektir.

Ibni Sirin'e göre (r.a): Rüyada aslan görmek kuvvetli ve şiddetli bir düşmanla yorumlanır. Aslanla dövüştüğünü gören, üzerine saldıran kuvvetli bir düşmanla mücadele eder. Bir aslana karşı çıktığını fakat aslanın kendisine doğru geldiği halde ona saldırmadığını gören, devletten veya devlet adamlarından bir zarar görmez. Aslandan kaçtığını ve hayvanın kendisini kovalamadığını gören, korku ve endişeden kurtulur, düşmanına üstün gelir. Kendisine aslan eti getirildiğini görenin eline mal geçer, o etten yemek daha iyidir. Aslan sütü de böyledir.

Kirmani'ye göre: rüyada aslan görmek hükümet reisi ile tabir olunur. Rüyada bir aslan başı bulduğunu ve onun etinden yediğini görmek, rütbeye ve mala ve nimete delalet eder. Aslanın vücudundan bir parçanın eline geçtiğini görmek, düşman malından faydalanmaya işarettir. Bir aslanı arkasına yüklediğini gören düşmanı ile anlaşır. Bir aslanın arkasından dolaşarak önüne çıktığını göreni, hükümet cezalandırır. Bir aslan başı aldığını gören büyük bir makama geçer. Rüyasında bir aslanı sağdığını gören, devletin malini idare eder. Eğer tüccarsa malı artar, isçi ise kazancı çoğalır. Bir kadın rüyada aslan yavrusunu emzirdiğini görse, büyük bir adamın sütannesi olur. Eğer aslan yavrusunu besleyen erkekse, bir yere amir olur. Bir aslanın kendisini ısırdığını veya pençesiyle bir tarafını yaraladığını gören, düşmanından zarar görür. Rüyasında kendisini bir aslanının kucakladığını gören, devlet büyüklerine yakınlaşır. Bir aslan öptüğünü veya aslanın kendisine tatlı tatlı baktığını gören, hükümet hizmetine girerek hayır ve menfaat görür. Eğer çalışıyorsa derecesi yükselir. Bir aslanı yediğini gören, devlet büyüklerine yakın olur ve onların itimadını kazanır. Aslanın derisi, kılı, eti ve kemiği; ya hükümetten veya düşmandan gelecek malla tabir olunur.

Es-Salime’ye göre: Rüyasında bir aslana binip dilediği yere götürdüğünü gören, büyük ve kuvvetli bir düşmanına üstünlük sağlar. Aslanın kovalayıp onun kaçtığını gören, korktuğu ve çekindiği bir şeyden kurtulur ve muradına erer. Aslandan korktuğunu fakat bir zarar görmediğini gören, düşmanından kurtulur. Uzaktan bir aslan görenin eceli yaklaşmıştır. Tövbe etmesi gerekir. Evinde aslanlar bulunduğunu gören, hayra erer, ömrü uzun olur. Eğer o evde bir hasta varsa iyi olur. Aslanın derisinden, etinden, kemiğinden, kılından, damağından ve aslanın bir şeyinden bir parça bulduğunu gören miras yer.

Ebu Sait El-Vaiz'e göre: rüyasında azgın bir aslanın halkın yolunu kestiğini görmek, devletin zulüm yapacağına, bir aslanın kendisini kovaladığını görmek, hükümetten korkmaya, bir aslana binmiş ama korkmakta olduğunu görmek, bir belaya uğrayacağına delalet eder. Aslanı görüp kaçtığını ve hayvanın kendisini görmediğini gören, ilim ve hikmete nail olur. Bir aslanın bir memlekete girdiğini görmek, orada hükümet başkanının değişeceğine işarettir.

Cafer-i Sadık’a göre (r.a): Rüyada aslan görmek üç şekilde yorumlanır; Hükümet başkanı, cesaretli bir adam ve inatçı düşman. Bir başka rivayete göre de: Ibni Şirin’e göre (r.a.). Rüyada dişi aslanı görmek, kötü düşünceli, zalim ve çocuğuna kahredici bir kadına işaret eder. Rüyada bir dişi aslanla münasebette bulunduğunu gören kimse, büyük bir sıkıntıdan kurtulur. Kendi işlerinde yükselir ve düşmanına galip gelir. Dişi aslan sütunu içtiğini gören kimse, düşmana galip gelir. Etini yiyen de güç ve büyük bir mülk elde eder. Rüyada aslan görmek kuvvetli ve şiddetli bir düşmanla yorumlanır. Aslanla dövüştüğünü gören kimse üzerine saldıran kuvvetli bir düşmanla mücadele eder. Bir aslana karşı çıktığını fakat aslanın kendisine doğru geldiği halde ona saldırmadığını gören, devletten veya devlet adamlarından bir zarar görmez. Aslandan kaçtığını ve hayvanin kendisini kovalamadığını gören, korku ve endişeden kurtulur, düşmanına üstün gelir. Kendisine aslan eti getirildiğini görenin eline mal geçer, o etten yemek daha iyidir. Aslan sütü de böyledir. Aslanı evinde gören kimse hayra, güce ve uzun ömre erişir. Bir kimse aslanın kendisini ısırdığını görse, ısırdığı miktar düşmanından bir şeye erişir. Aslanla dövüştüğünü gören, azgın düşmanla kavga eder. Aslanın derisinden yahut kılından bir şey aldığını görenin eline düşmanın malından bir şey geçer. Çok kere bu, miras malına işaret eder.

Kendinize güvenen, güçlü bir insan olduğunuz için, hayatta her zaman başarılı olacaksınız. Rüyanızda aslanın saldırısına uğradıysanız, düşmanlarınız tarafından yenilecek onların emri altına gireceksiniz.

Rüyada aslan görmek, yüksek mevkideki insanlarla dostluk kurulacağına işarettir.

Aslan rüya tabiri hakkında sormak istediklerinizi, eleştirilerinizi ve yorumlarınızı aşağıdaki yorum bölümümüzden yazabilirsiniz.

48
60
Rüya Tabirini Arkadaşınıza Gönderebilirsiniz:

Kimden:

Email

Kime:

Email

Yorum ekleyin, soru sorun:

Adınız veya Rumuzunuz:

Email Adresiniz (Kesinlikle Gizli Kalacaktır):

Yücel

Bir aslan sokakta geziyor sonra evin içine girip bana musallat oluyor . Sürekli bir baskı içerisinde ne yapacağı belli olmadan yanımdan ayrılmıyor, büyük bir korku veriyor evdekilere özelliklede bana. Bir yolunu bulup kapı dışarı yapıyor. Kapıyı zorla kilitliyorum ama korku devam ediyor bende.

19.07.2013 09:25:36

Alperhan

Oha Yücel aynı rüyayı görmüşüz ya oha be. Aynen ben apartmanda oturuyorum. 4. katta oturuyoruz. Aşağıdan aslan konuşuyor sonra balkona tırmanıyor. Evin içine girip ben de korku ve telaştan o odanın kapısını kapatmaya çalışıyorum ama kapı kapanmıyor sonra kapıyı kendime çekip kilitlemeye çalışıyordum ama olmuyordu.

29.01.2015 11:46:20

Yücel

Bir aslan sokakta geziyor sonra evin içine girip bana musallat oluyor. Sürekli bir baskı içerisinde ne yapacağı belli olmadan yanımdan ayrılmıyor, büyük bir korku veriyor evdekilere özellikle de bana. Bir yolunu bulup kapı dışarı yapıyor kapıyı zorla kilitliyorum ama korku devam ediyor bende.

20.07.2013 12:04:56

Yılmaz

Benim eşim rüyasında bir çölde aslan görmüş aslan yerde uzanmış eşimde aslanın kucağına uzanmış sağ ayağı aslanın ağzında o şekilde telefonda Mevlut dinliyormuş. Bizim bu rüyayı yorumlar mısınız?

23.07.2013 23:01:04

Sadi

Küçük bir aslan yavrusu var, parmağımı ısırıyor. Ne hikmetse?

23.08.2013 09:33:25

Akerim9648

Büyük bir meydanlık ileride benim büyüdüğüm ev. Benimle evin arasında bir sığır sürüsü ayrı ayrı yerlerde, sığır sürüsünün içinde üç tane aslan. Bana yakın olan aslan yatan bir sığırın sırtını yalıyor. Ben yaklaşamıyorum, bana da saldırmıyorlar. Yanımda bir çocuk var. Ona “Eve git. Arabanın anahtarını al, gel.” diyorum.

21.09.2013 12:06:16

Hande

Rüyamı tabir eder misiniz? Teşekkürler. Aracıma park yeri ararken arka sokakta bir yer buluyorum tam park ettim derken bir anda yanımdaki kalabalığı fark ediyorum. Bir aslan kafesinin yanındayım ve herkes aslanların kaçmaması için uğraşmakta derken, bir aslan kaçıyor ve aracımın üstüne atlıyor, ön camı kırıp bana saldırıyor. Ben arka kapıdan kaçıp kurtuluyorum bir anda tekrar üstümde görüyorum aslanı, gözlerini oyunca uyanıyorum ve rüya biter.

21.05.2015 05:51:10

Suna

Rüyamda akşam aydınlık bir çarşıdan geçiyorum, kaldırımdan yürüyorum, kucağımda 10 aylık bir erkek çocuğu uyumuş halde. Etrafta hiç insan yok, sadece köpekler var. Ben de korkmaya başlıyorum ve arkama bir dönüp bakıyorum, yaşlı bir erkek aslan geliyor, çok yakınımdan beni takip etmeye başlıyor. Benim içim hemen ferahlıyor. İyilik dolu bakan gözleri olduğundan ben sevinerek devam ediyorum. O benim elimi yalıyor ve ben birden fark ediyorum, elimdeki bebek zayıflamış. Etrafımda yolda bir inek bir tekeyi susuyor ve yolun öbür tarafından beyaz dişi aslan ve beyaz bir yavru aslan üzgün ve sakin ara sıra bana bakarak yoluna devam ediyorlar. Yanımdaki erkek aslana bakıyorum ve “Allaha şükürler olsun, ne kadar güzel yaratmış” diyorum. Yanımdaki aslan ellerimi emmeye başlıyor, uykulu uyanık bir hale geçerken ben aslanın ağzından ellerimi çekerken, düşünüyorum. Bebeğin kıyafetleri elimde, ben aslana bakıyorum, onun bakışları aynı olmasına rağmen ben onun bana tuzak kurduğunu düşünerek uyanıyorum ve kollarımın uyuşmuş olduğunu fark ediyorum. Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum!

21.10.2013 22:35:54

Burak

Ben aslanı sokakta köpek gibi gezdiriyordum ve korkmuyordum. Böyle bir rüya gördüm. Anlamı nedir?

27.11.2013 12:09:57

Yakup

Rüyamda aslan oldum. Bunun cevabını veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

30.11.2013 14:58:13

Çilem

Merhaba ben rüyamda aslan gördüm ama köpek zannettim, ilk önce. Sonra aslan olduğunu fark ettim. Sonra hocayla beraber ezan okuyordu. Ama hoca yoktu, ortada. Hoparlörlerden okuyordu, galiba.

27.12.2013 16:47:42

Çilem

Ben rüyamda silahlı 2-3 kişi tarafından kovalanıyordum. Hepsi de adamdı. Sonra başka bir adamın yanına gidiyorum. Ağlıyorum, adam beni sözleriyle koruyordu. Silahtan çıkan kurşunlar bana isabet ediyor ama ben hiç oralı değilim. Ben hıçkıra hıçkıra ağlıyorum. Lütfen rüyamı tabir eder misiniz? Bu arada adamların hiçbirini tanımıyorum. Şimdiden teşekkürler.

13.01.2014 14:19:34

Mira

İki aslanın denizde bir tahtanın üstünde giderken, aniden dalıp boğuluyorken, denizde yüzen başka bir kızın derine dalıp onları kurtarması ama biraz karanlıktı.

04.02.2014 10:26:14

Serap

Ben rüyamda bir aslanın kızımı parçaladığını gördüm. Bir kulübe gibi bir yerde ağaçların arasından çocuğum oraya gidiyor. Bağırıyorum, “Damla, gitme” diye ama giriyor. Aslan parçalıyor, yarı ölü gibi bırakıyor, kargaya. Karga da gagalasın diye. Ben zaten bağırıp, ağlıyorum, gidemiyorum. Bana yorumlarsanız sevinirim.

06.02.2014 13:37:44

Paşa

Doğduğum mahalledeyim. Çocukluğumdaki halimde sokakta yürüyorum. Sol yanımda biraz uzakta bir aslan görüyorum. Devam ettiğimde yanımdan birde yavru aslan geçiyor. Biraz daha ilerledikten sonra büyük olgun bir erkek aslan geliyor karşımdan. Önce tedirgin oluyorum ama aslan benimle ilgilenmeden yürüyor. Tam yanıma hizama geldiğinde fark ediyorum ki hasta. Biraz zayıf düşmüş ve derisi hastalık kapmış gibi kötü durumda. Benden tarafa bakıyor ve öyle devam edip gidiyor... Yorumlarsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

17.03.2014 22:49:46

Ferhat

Rüyamda 3 tane aslan görüyorum sürekli hep evimin için de geziyorlar ve beni kovalıyorlar.

24.04.2014 10:40:49

Bülent

Rüyamda aslan yavrusu seviyordum ama hiç korkmuyordum. Çok tatlı, çok güzel bir yavruydu. Etrafımda ki kişiler başka büyük aslanların da olduğunu söylüyordu ama onları göremiyordum. Bir evin içinde korkmadan aradım ama bulamadım diğerlerini. Anlamı açıklamalarda bulamadım ve çok merak ediyorum. Lütfen cevaplarsanız çok sevinirim.

05.05.2014 09:37:32

Virane-05

Rüyamda kanatlı uçan aslan gördüm. Tam üstümden uçuyor. Onlarca var. Üstündeki kişileri bile görüyorum. Sonra araba ile evime gidiyorum. Kısa mesafeli bir tünelden geçiyorum.

23.05.2014 14:47:53

Gizemli ajan

Gerçek olmayan bir şeyi gerçekmiş gibi görüyorsun.

19.01.2015 19:55:52

Kilisli

İki küçük Arslan’la boğuşuyorum. Bir tanesi ayağımdan ısırıyor, bir tanesinin de ağzına koluma kadar sokuyorum fakat o ısırmıyor. Fakat ayağımdan ısıran Arslan yüzünden çok korkuyor ve bağırıyorum.

18.06.2014 09:29:45

Beytullah

Hocam merhaba, rüyamda dişi aslan gördüm ve bana kuyruk sallayarak kur yapıyordu. Çeşitli kur yapma evrelerinden sonra dayanamayıp bu aslanla ilişkiye girdim. Bu rüya neye dalalet acaba?

21.10.2014 13:30:48

Kr

Rüyamda bizim evde kafasıyla birlikte bir aslan derisi vardı. Ben aslan derisine elimi sürtüp daha sonra suratımdaki benlerime sürttüğümde benlerim yok oldu. Rüyamın tabirini bilenler lütfen cevap versin.

10.11.2014 18:49:10

Gizemli ajan

Bir derdin var ama o derdin karşısında göğüs geriyorsun.

19.01.2015 19:53:47

Eldar

Rüyada kendimi ormanda görüyorum, taş koltukta oturuyorum. Karşımda büyük kum kaya, yanında çam ağacı, çam ağacın tepesinde siyah renkli ayı yavrusu, ağacın dibinde yavrusunu bakan anne ayı. Ağaçla benim aramda beş metre mesafe var ve ayı iki kez yavrusuyla ve benim aramızda gidip geliyordu. Sağ tarafımda hafif tepelik ve tepede siyah aslan yatar haliyle ayının hareketlerini takip ediyor. Ban taş koltukta oturuyorum ama gündüz vakti, güneşli ve hafif serin hava esintisi vardı. Rüyamda farkındayım, sırtımda sırt çantam, yanımda tüfeğimin olduğunu biliyorum ama ne ateşliyorum ne de elimde tutuyorum. Ben ise hem ayının hareketini hem de aslanın hareketlerini takip ediyorum. Ve ayının bana zarar vereceğini biliyorum, aslansa beni koruduğunu da biliyorum. Rica etsem bana bu rüyanın tam olarak anlamını yazabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

03.12.2014 00:45:31

Mehmet T.

Rüyada aslanlar sürüsü gördüm. Ben hepsini sopayla kovalıyorum.

21.12.2014 10:19:56

Ahmet

Evde büyük, çok uzun, güçlü bir erkek aslan gördüm. İlk başta kuzenimle koltukta oturuyorduk o da karşımızdaydı. Rahattık ama aniden korktum, tehlikeli olduğunu düşündüm ve banyoya kaçtım kuzenimle. Kapıyı tutuyordum çünkü aslan kapıyı zorluyordu açmak istiyordu. Sonra da uyandım sabah saat 03.00 tam. Çok korkunçtu!

28.01.2015 16:49:16

Bilal K.

Rüyamda beyaz bir aslanın üzerine binip bana oklarla saldıran düşmanlardan kaçmak nedir?

23.02.2015 14:55:46

ÖmreBedel

Rüyamda aslan gördüm peşimden gelip zarar vermedi. Bir parça yemek gibi bir şey verdim sürekli aynı yerlerde dolaşıyorduk. Ben korkuyordum ama zarar vermedi.

25.02.2015 06:20:11

Rasim

Rüyamda şunu gördüm: Düşmanlarım beni öldürmek için beni kovalıyordu. Ben düşmanlarımdan kaçıyordum ve kendimi bir kayıkta buldum ve dostlarım ise beni takip ediyordu. Sonra karaya geldim. Eski bir kale ve sonra büyük iri bir aslanın geldiğini gördüm ve saklanmak için kalenin yukarısına tırmandım sonra beni gördü ve bir şey yapmadan kafasıyla gitmemi işaret etti ve ben gitmedim. Sonra aslan kafese girdi ve ben de korkmadan kafese girdim. Aslan arkasına dönüp bana kükremeye başladı ben de ona şöyle söyledim; ben sana zarar vermek için gelmedim dost olmak istiyorum ve ben de aslan burcuyum aslanlara karşı bir zaafım var” dedim. Bu rüyanın anlamı nedir yardımcı olur musunuz?

25.02.2015 16:25:42

Saziye

Rüyamda, şu anda oturduğum evde küçük yatak odasında yatağın üzerinde boylu boyunca bir Arslan yatıyordu. Yatağın yanında yerde bir büyük köpek, yanında bir kedi, onun yanında bir küçük köpek uyuyordu. Hepsi sakindi. Bunu bana acil yorumlar mısınız? Teşekkür.

09.03.2015 17:36:45

Gülen

Ben rüyamda iki tane aslan gördüm kafeste kapalı, parçalanmış et yiyorlarmış, ağızları kan olmuş. Sonra onları kucağımda severken görüyorum fakat onlar yavru aslanmış sonra onları bırakıyorum ve onlar iki koşan kıza dönüşüyorlar. O kızlar da benim kızlar, beyaz elbiseler giyinmişler. Yorumlarsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

23.03.2015 10:16:42

Extrem

Ben rüyamda bir beyaz aslan yavrusuyla oynarken kendimi gördüm. Bunun anlamını bir bana söyleyebilir mi? Selam.

26.03.2015 10:48:23

Fatoş

Rüyamda bir ırmak içindeyim bir erkek iki aslanı boğuşturuyor. Bir aslanın ağzı diğer aslanın ağzının içinde, birbirleriyle kavga ediyor gördüm. Adam, zorla aslanlardan birinin ağzına diğer aslanın kafasını sokuyordu ben uzaktan görüyordum. Bir aslan üstüme doğru gelmek için koşmaya başladı, ben korkup nehrin içine girdim. Nehrin kenarından oradan uzaklaştım önce nehir masmavi sonra rengi biraz bulanık oldu. Ben nehrin kenarında bulunan yüksekçe bir yere çıktım ıslanan kıyafetleri kurutmak için. Gördüm aslanın ağzı kan içindeydi.

06.05.2015 17:22:46


Rüya Bilgileri

Rüya nedir?
Rüya Temel Bilgiler
Rüya Kaç Saniye Sürer?
Rüya Kayıt Edilebilir mi?
Rüya Görme Halleri
Rüya ve Buluşlar
Rüyalar ile ilgili Özlü Sözler
Bilinçaltı ve Rüya
 


Rüya Yorumlama

Rüya ile Amel Edilir mi?
Rüya ve İslamiyet
Kuran'da Rüya
İstihare Nedir?
Rüya Türleri
Temel Rüyalar
Yararlı notlar
Ünlü Düşünürlerin Yorumları


Uyku Bilgileri

Uyku nedir?
Uykusuz Kalmanın Doğurduğu Sonuçlar
Ne Kadar Uykuya İhtiyaç Var?
Uyku Bozuklukları
Astral Seyahat Nedir?


Ortak Rüyalar

Rüyada Araba Görmek
Rüyada Bebek Görmek
Rüyada Deniz Görmek
Rüyada Diş Görmek
Rüyada Köpek Görmek
Rüyada Para Görmek
Rüyada Saç Görmek
Rüyada Yılan Görmek

     


Rüya Tabirleri 2006-2015 © MAN | iletişim | Google + | Twitter | Facebook