Rüyada Namaz Kılınan Yön Görmek

Rüyada namaz kıldığını gören kimsenin, mezhep ve itikadı bozuk, insanlara iftira eden ve günah işlemeye çok cesaretli olduğuna delalet eder. Çünkü o kimse, bu haliyle Yahudilerin mezhep ve gidişatına muvafakat etmiş olur. 

Rüyada namaz kılınan yön güneydoğu tarafına ise, bidatçı ve batıl şeylerle meşgul olan birisi olduğuna delalet eder. Çünkü doğu, Hristiyanların kıblesidir. Haça tapmak ise, batıldır. Eğer Kabeyi arkasına almış ise, o kimsenin masiyet ve büyük günahlar işlediğine veya yalan yere yemin ettiğine, namuslu bir kadına iftira attığına, kötü şeylerden kaçınmadığına ve haklarını muhafaza etmediğinden, Müslümanlığı terk etmesine ve ona riayet etmemesine delalet eder. Çünkü mecusiler, her türlü haramı işlemek için kendilerine kolaylık göstermişlerdir.

Bir kimse rüyada kıbleyi bilemediğini veya kıbleyi aradığını, ancak hangi tarafta olduğunu bilmediğini görse, o kimsenin dininde hayrette olmasına delalet eder.

Doğru olarak Kabe tarafına namaz kıldığını gören kimsenin, dininin doğru olduğuna delalet eder. Üzerinde beyaz bir elbise bulunduğu halde kıbleden başka bir yöne namaz kıldığını, doğru ve düzgün bir şekilde de Kur’an okuduğunu gören kimse, hacca gider.

Namaz

“Rüyada Namaz Kılınan Yön Görmek” üzerine 6 yorum

  1. Merhaba. Ya benim ruüyamda bir arkadaşım namaz kılıyor ama kıbleye değil başka bir yöne doğru seccadede namaz kılıyor. Ondan sonra ise ben kıbleye dönüp namazımı kılıyorum. Sabah namazı kılıyorum. Bunun anlamı ne olabilir?

    1. Merhaba,

      Rüyada namaz kılan kişinin yönünde bir farklılık olması belli konularda şaşırdığının göstergesidir. Bu demek olur ki dini ya da dünyevi konularda niyeti kötü olmasa dahi bilgisizlik veya deneyimsizlik dolayısıyla bir yanlışlığa sapar. Sizin bunun hemen akabinde doğru yöne dönerek namaz kılmanız yanlış yapmaya meyilli bir insanı bir konuda doğruya yönelteceğinize işarettir. Bir insandan desteğinizi esirgememeniz ve onun hayatında bir sabah gibi başlangıç olacak bir konuda ona yol göstermeniz gerekmektedir. Hayır olsun inşallah.

  2. Merhaba, bir arkadaşım benim evimde namaz kılıyor ama hem başı açık hem kıbleye doğru değil. Uyarıyorum kıbleyi gösteriyorum. Normalde arkadaşım tesettürlü ve namazını kılan birisi. Merak ettim rüyanın yorumunu… Teşekkürler.

  3. Sanırım akşam namazı kılıyordum yanımda 2-3 kişi daha kılıyordu sonra biri önümden geçti, namaz kılarken. Çok sinirlendim adama kızdım, “Görmüyor musun, namaz kılıyorum. Niye önümden geçiyorsun? Bak namazım bozuldu” dedim sonra şadırvana gidip tekrar abdest alıp namazımı kılacaktım ama abdest alırken şaşırdım sonra yine abdest almaya niyet ettim ve ben rüyamda abdestimi alırken sabah ezanının sesine uyandım. Rüyamı yorumlar mısınız? Teşekkürler.

  4. Rüyamdan öğlen namazımı kıldım, çok zorlandım çünkü yerim dar olduğundan zorlandım. Zorla bitirdim namazımı. Tespihim kendi kendine yapışıyordu, zorla tespihimi çektim. Saygılarımla.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir