Rüyada Necaset Görmek

Rüyada bir yerine bulaşmayan pislik, mal ve dünyalığa; üzerine insan necaseti bulaştığını görmek, korku ve hastalığa; üzerine bulaşan necaseti yıkadığını görmek, borcunu ödemeye, emaneti iade etmeye; istinca ve istibra (büyük ve küçük abdestin sonunda gerekli temizliği) yapmak borç, emanet ve şahitlikten dolayı içinde bulunduğu sorumluluk halinden kurtulmaya delalettir.

Rüyada büyük abdestini yapmak, ihtiyaçları için mal ve para harcamaya; ishal olduğunu görmek, israf ve bundan dolayı sıkıntıya düşmeye; birikmiş necaset görmek, mal ve dünyalığa delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Abdest Bozmak, Gübre)

Rüyada büyük abdestini yapmak ve yaptığını görmek, sağlık ve geçimi için malını ve parasını harcamaya; eğer yaptığı ishal gibi ise, parasını çokça sarf etmeye; kendisinin büyük abdestini bozmuş olarak görmesi, eğer halkın da kendisini gördüğünü anlarsa, o kimsenin kendisinden çıkacak kötü sözlerden sakınması gerektiğine işarettir. 

Rüyada abdestin bedeninden çıkması, günahlarının ve kusurlarının atfedilmesi ve kurtulması demektir. Necis yani pislik, insanın sırrına, malına, yolculuk için hazırlanan kimselerin düşmana karşı meydana çıkmaya işarettir.

Rüyada kaka yaptığını görmek, içteki hastalığının dışarı atılması veya yok olması ile yorumlanır.

Bir başka rivayete göre de: Üzerinde emanet veya şahitlik yahut borç vesair şeyler gibi yerine getirmediğinden dolayı, günahkar oluşmasına işarettir.

Mucip olarak bir şey bulunan kimse rüyada üzerinde necaset olduğunu görse ve necaseti yıkayıp abdest aldıysa, o kimse emaneti sahibine verir veya borcunu öder veya şahitlik yaparak günahtan çıkmasına işarettir. Eğer abdest almayıp, ancak isteyince yapıp necaseti yıkadıysa; o kimse emaneti vermeye, borcunu ödemeye, şahitliği yapmaya çalışıp, ihtimam göstermiş olmasıyla günahtan çıkmasına ve bu durumda borç, emanet veya şahitlik onun uhdesinde günahsız kalmış olmasına işarettir.

Necaset

“Rüyada Necaset Görmek” üzerine 12 yorum

  1. Rüyamda bilmediğim bir yerdeyim. Ve birkaç aylık bir bebek var ve altına büyük abdestini yapmış ve poposunun her tarafı necaset olmuş. Ben bu çocuğun kim olduğunu bile düşünmeden pisliği iyice yıkıyorum. Sonra uyandım.

  2. Rüyamda tuvalete gittim. Klozete oturdum. Abdest bozmaya başladım. Birde baktım bebek gördüm. Hemen kalktım. Bebek tombiş bir çocuktu. Aldım kucağıma baktım. Çocuk yarı çıplak haldeydi. Sonra uyandım.

  3. Rüyamda namazda rükuda iken, çokça büyük abdestimi külotuma yapıyorum ve çıkarıp çöpe atıyorum.

  4. Rüyamda yaşlı bayan yakınım, yer sofrası kurulu iken beni yemeğe çağırdılar. Ben geldiğimde o yakınım çok fazla altına yapmıştı tam sofranın başında. Bu ne anlama geliyor? Teşekkürler.

  5. Fazla söze gerek yok. Büyük abdest yani necaset iyisidir, yani hayırlı mı yoksa değil mi?

  6. Rüyamda çok sıkıştım ve büyük abdestimi tuvalete yetişemeden donumun içine yaptım. Tuvalete temizlenmek için girdiğimde donumun içindeki necasetin rengi çok siyahtı. Necaset hiçbir yerime bulaşmamıştı. Sadece donumun içindeki necaseti tuvaletin içindeki deliğe boşalttım, donum kirlenmemişti bile. Rüyamın bu kadarını hatırlıyorum.

  7. Rüyamda büyük bir caddede yol kenarına büyük abdestimi yapıyordum necaseti görmedim ama o şekilde bir adamın izlediğini gördüm ve sonra o şekilde çekilmiş bir resmimi gazetede gördüm. Çok üzgün bir şekilde oradan ayrıldım…

  8. Merhabalar, rüyamda erkek kardeşimle çocukluğumuzdaki gibi aynı yatakta yattığımızı görüyorum. Uyanıkken ve konuşurken tuvalete gidip geleceğimi söylüyorum. Tuvalete giriyorum. Kapısını kapatırken tahta yerinden elimle iterken elime bir şey bulaştığını hissediyorum peçeteyle silince, peçetenin sarı kahverengi necaset (pislik) bulaştığını görüyorum. Kardeşim kapıya gelince peçetedeki pisliği o da görüyor. Ben de “Herhalde senin oğlan benden önce tuvalete girdi, o elini yıkamadan kapıya bulaştırdı, benim de elime bulaştı” diyorum. “Temizledim, elimi de yıkarım bir şey olmaz” diyorum ama tiksiniyorum… Yorumunuzu bekliyorum. Teşekkürler.

  9. Rüyamda bir kulübe gibi bir yer yan oturuyorum ve tuvaletimi yapmışım gibi. Bir döndüm nefes borum, mide, sidiklikti galiba ve iki parça, başka anlayamadım organım dışarıda idi. Sonra sidikliğim dışarıda diye organlarımı dik tuttum. Ailemi aramaya çalışıyorum ablamı bir telefon var elimde. Çağrı geliyor, arayamıyorum. Sonra üç tane idi kendi telefonuma yetişemedim. Neyse, bir küçük otobüse bindim çarşıya gidiyormuş, az ilerledi falan bekleyeceğim derken çarşıya indik, babamla sanırım konuştum. Ben fazla hareket etmek istemedim yavaş yavaş ne olacağını bilmediğim ve kimseye diyemediğim için otobüsten indim. Bir kulübe gibi bir yerde iki oğlan çocuk yanlarına gittim benim elimde organlarımı bir sopaya dik şekilde astım. “Bu organlarımı kirletmeyin. Yere düşürmeyin” dedim. O ara babamlar geldi, ben hastaneye gidelim falan derkken bir şeyler oldu, benim organlar toprağa düşmüş, temizledim derken babama anlattığım nerde organların derken içeri girdik. Organlarım kayıp uyandım halen etkisindeyim. Bir ara bu boğuşmada azıma içimden sidik tadı geldi, tuzlu su gibi. Sandım sidiklik elimde olduğu için ve kimseye diyemedim yutkundum.

  10. Rüyamda ayakta büyük tuvaletimi yapıyordum hemen tuvalete koştum ama koşarken her yere pislik bulaştı ve tuvalete girdiğimde tuvalet o kadar dardı ki çok zor oturabildim.

  11. Rüyamda büyük abdestimi avucuma yaptım hemen gidip ellerimi temizledim. Necaset sert idi bir avuç dolusu idi.  Yorum lütfen.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir