Rüyada Nergis Görmek

Rüyada nergis görmek; kadına, sevinç ve sürura, altın ve gümüş cinsinden olan mala işarettir. Rüyada nergis çiçeğinden taç giydiğini görmek, kısa sürecek evliliğe yahut bu tacı başında gören kimsenin eşinin vefat etmesine; bahçe yahut saksıdaki nergis çiçeği görmek uzun ömürlü çocuğa, bu çiçeği kesilmiş görmek, çocuğun vefat etmesine delalet eder. İyi ve güzel bir insanla bir birlikteliğe işaret eder.

Rüyada nergis görmek tabiri; anlayışlı, iyi niyetli, cömert, mert insandır. Sevinç olarak da yorumlanır.

Danyal (A.S.)’a göre; rüyada nergis görmek, zarif ve güzel bir gençle tanışmak ve evlenmektir.

İbn-i Sirin’e göre; rüyada nergis görmek, tatlı sözlü, hoşsohbet ve güzel kadınla tanışmak ve onunla anlaşmaktır.

Cabirü’l Magribi’ye; rüyada nergis görmek, sadık bir dosta işarettir. Rüyasında nergis kokladığını gören hayırlı bir haber ve güzel bir hediye alır. Yerde bitmiş nergis görenin birçok çocuğu olur.

İbn-i Kesir’e göre; bir bardak içinde nergis gören onun güzelliğinden dolayı, Cenab-ı Hakk’a şükürler edip sevap kazanır.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen nergis, kadına işarettir. Bundan dolayı, rüyada başında birkaç tane nergis bulunduğunu gören kimse, devam etmeyecek bir evliliğe; bahçelerdeki nergis görmek ise, uzun ömürlü bir çocuğa; onu kesilmiş görmek, çocuğun ölmesine işarettir.

Bazı tabirciler, rüyada nergis gören kimse sevince erişir, dediler. Bazıları da nergis altın ve gümüş cinsinden olan maldır. Nergisin şansı altın para ve beyazı gümüş paradır, dediler.

Bir kadın rüyada üzerinde nergisten taç bulunduğunu görse, o kadın devam etmeyecek bir evlilikte bulunur. Eğer o kadın evli ise kocasının onu boşayacağına veya kocasının öleceğine işarettir.

Nergis

“Rüyada Nergis Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Rüyamda saksıda nergisi suluyordum daha oluşmamış ama, büyüsün diye sulayacaktım.

  2. Rüyamda bana biri 30 yaşında nergisin eşi ile evleneceksin diyordu.(cinsiyetim kadın bu arada) daha önce hiç Nergis diye bir tanıdığım olmadı.Bende evli olan biriyle niye evleniyim diye soruyordum? Ama bana o kişi yine aynı şeyi söylüyordu.Bunları bir kağıttan bakıp söylüyordu.Yorumlarsanız çok makbule geçer

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir