Rüyada Odun Görmek

Rüyada kesilip parçalanma ihtiyacı olmadan yakılmaya hazır halde odun görmek; güç işlerin kolaylaşmasına, devlet yönetimine yaklaşmaya, mirasa, ihtiyaçları gidermeye, muattal vakıf malına işarettir.

Ayrıca bkz:  Koru /Ormanlık

Rüyada iri ve hantal, kesilip kırılması gereken odun görmek, güçlükle ve şer metodlarla elde edilecek rızka; odun, ahmaklığa ve kalın kafalılara, aşırı cimriliğe, koğuculuğa, katı ve yaramaz söze, günah işlemeye işarettir.

Rüyada odun yüklendiğini görmek, halkın ırz ve namusu hakkında kötü söz söylemeye; bir kucak odun muhtelif cinsteki mallara; işsiz kimsenin yanında bir kucak odun görmesi, kadri yüce birisinin hizmetinde bulunmaya; hasta için odun biriktirmek, tedavi ve şifaya delalet eder.

Rüyada kuru odunu yarmak, işleri kolaylaştırmaya; meyve ağaçlarının odunu, bu ağaçların meyvesinin delalet ettiği şeyin fesadına; ateşe odun koymak, Hakk’a yaklaşmaya, çocuğu eğitimciye vermeye, borcu vermeye, hastayı doktora götürmeye delalet eder.

Rüyada odunu ateş içinde alevlenmiş görmek, düşmana galip gelmeye, kurbanın makbul olmasına; odun yemek, haram mal yemeye yahut dayak yemeye; yerde duran ağaç kütüğü hareketsizliğe, kötürümlülüğe; odun bazen münafık kimseye; kışın oduncuyu görmek, ticaret ve kazanca, miras malına işarettir.

Rüyada diğer mevsimlerde oduncu görmek; günaha, söz götürüp getirmeye, sözü kasıtlı dinleyip koğuculuk yapmaya delalet eder.

(Ayrıca Bakınız; Kütük, Balta)

Rüyada ateşe odun atmak, genç bir erkek için dost diye görüştüğü birinin düşmanlığına, tecrübeli bir yaşta ise makam sahibi olması ihtimaline; evliler için para yüzünden kavgaya işarettir. Hayırlı kısmet, para, bolluk olarak yorumlanır. Yığılmış odun ise çok paradır. Genç kızlar için, bir ormancı veya dengi bir kimse ile evliliğe; evliler için para yüzünden kavgaya, genel olarakta herhangi bir dileği için ümit beslemeye delalet eder.

Rüyada kuru veya yaş odun görmek; savaş, düşmanlık ve şiddet ile tabir olunur. Odun satan ve taşıyan, halkın arkasından söz söyleyen kişilerle yorumlanır. Kirmani’ye göre, rüyasında sahradan veya ormandan odun kesip arkasında taşıdığını görmek, rüya sahibinin kötü işler, fitnecilik, halka iftirada bulunmak gibi işler yaptığına işarettir.

Rüyada bir ormandan odun kestiğini ve bir hayvana yükleyerek taşıdığını gören, birçok insanlarla tartışmaya girer ve onlarla kavga eder. Ateş yakmak için iki üç odunu bir yere koyan kimse, gittikçe artan bir üne sahip olur. Odun sattığını gören halkın aleyhinde söz söyler. Odun satın aldığını görenin aleyhinde başkaları söz söyler ve dedikodu yapar.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada odun görmek, koğuculuğa işarettir. Bir kimse yakmak için bir yere birkaç odun konulduğunu görse, o yerde katı ve yaramaz bir söz söylenir ve söz artar. Dindar kimse rüyada odun görse, hırsızlık, zina yahut katillik gibi bir günah işler ve bu işlediği iş hükümdara arz edilir. Hükümdar da cezanın verilmesini emreder.

Rüyada odunla ateş yakmak, yakanlardan birisini hakime şikayet eder. Bazen de odun yüklenen kimse halkın ırz ve namusu hakkında kötü söz söyler. Yanında odun olduğunu gören kimse, rızka, ihtiyaçlarını gidermeye, mirasa yahut muattal vakıf malına işarettir. Bir kucak odun, cinsi muhtelif olan maldır.

Rüyada işsiz adam kendisiyle beraber bir kucak odun görse, kadri yüce birisinin hizmetinde bulunur. Hasta için rüyada odun biriktirmek, tedavi ve hastalığından kurtulmasına işarettir. Bir kimsenin rüyada ateşe odun koyması, Allah’a yaklaşmasına yahut bir küçüğü, terbiyeciye teslimine, yahut bir borçluyu hakime teslim etmesine, yahut bir hastayı doktora götürmesine işarettir. Eğer odunu ateşle alevlendirmiş görse, kurbanı kabul olur, borçlusuna galip gelerek ondan intikamını alır. Odun yediğini gören kimse haram mal yer yahut uyanıkken odunla dayak yer. Gemisi olan kimse rüyada gemisinin yandığını veya yanında bir odun yandığını görse, gemisinin batmasına işarettir.

Rüyada odun görmek; çevrenizde size kötülük yapmak için uğraşan birçok düşmanınızın olduğuna, bazı yorumculara göre ise odun görmek, mal ve mülk sahibi olmaya; bekar bir kızın odun görmesi, ikiyüzlü yalancı bir erkek ile evleneceğine; odun kesmek, düşmanı yenmeye işarettir.

Odun

“Rüyada Odun Görmek” üzerine 10 yorum

  1. Eve giren hırsız olduğunu düşünüp kovaladım Vahşi korkunç bir adamın üstüme kocaman kuru ağaç gövdesi atması neyle yorumlanır acaba? Çarpmasın diye korkup kaçtım, o esnada uyandım.

  2. Merhabalar yaklaşık iki ay boyunca farklı şekilde ama anlamını aynı göstermek isteyen rüya görüyorum. Hep farklı yüzleri olan erkek bana veya yardımcı olmaya çalışıyor. Ben ağaçtan oluşan 3 adımdan oluşan bir şey aynı olimpiyatlarda 1 numara olunca en üstüne çıkan bir şey gibi ben oraya çıkmaya çalışınca düşecektim, düşmemi engelledi o insan. Sonra belli yerde yürüyorum orada karşımdan gülerek geçti. Biri yine yan tarafta odunlar çok bir yere toplu duruyor yani rüyamda hep farklı erkekleri tanımadığım birileri ve odun hep görüyorum ateş yakmak için hazır olan çok odun.

  3. Rüyamda kendim ve çocuklarımla kayınvalidemlerin evindeydik. Hava biraz soğuktu soba yanmış fakat sönmeye yakındı ama kömürler tam yanmamıştı. Akşam eşim de geldi. Yataklar serili idi. Ben esime de yatak sereyim dedim. Ama soba söndüğü için tekrar yakacaktık. İçine biraz kağıt ve ince odun attım. Kayınvalidem namaz kılıyordu. Yanan sobayı demiri ile karıştırdı tekrar söndü. Ben kayınpederime “İnce odun tekrar lazım” dedim. Bu kez abim geçti sobanın başına, içine tekrar kömür attı ama kömürler beyazdı. “Atma daha içindekiler yanmamış söner” dedim. Sonra yattım ama oda duman olmuştu gece idi. Lambayı açmaya çalıştım, yanmadı. Camları açtım hava geldi fakat boğazımda duman tadı vardı. “Yatarken ateşe ilave yapılmaz aslında” dedim. Yorumunuzu sabırsızlıkla bekliyorum. Teşekkürler.

  4. Rüyada annem ve babamla memlekette yaşadığım evin önündeyim. Önceden bir kamyon uzun uzun odunlar dökülmüş halde iken, bir kamyon gelip dökülmüş odunların önüne kamyon dolusu odunu döktü. O anda uyandım. İkinci bir rüyada aynı gece ben bir askeri karargahta astsubay olarak çalışıyorum, eski arkadaşlarımı görüyorum, bir tümgeneral gördüm. Sonra kendi ofisime giderken yağmur yağıyor. Yağmurdan korunmak için resmi ceketimi çıkarıp başıma atıyorum. Bu rüyaları kandil gecesi gördüm. Okuyup ve dualarımı ederek yatmıştım.

  5. Rüyamda bir ormanda kesilmiş odun topluyordum. Ormanda kesilmiş uzun odun görmek ne demektir?

  6. Merhaba; rüyamda 25-30 Metrekarelik bir alanda yanmış-yanmasını tamamlamış odun yığını görüyorum. Ayrıca hiç yanmamış odunlarda var yanmış odunların yanında. Bu odunlar kalın çam ağaçlarının kısa kısa kesilmiş hali ve kuru idi. Babam var idi rüyamda. Yanmamış odunları kışa hazırlık gibi ve ulaşılması kolay olsun diye ön tarafta durmasını tarif ediyordu. İçinde bulunduğum durum şu: 1-Emeklilik için bütün şartlarımı dondurmama rağmen son anda şirket ile aramda küçük bir problem çıkmış olduğundan, çıkışımı vermeyerek emekliliğimi geciktirmek sureti ile güya bana haddimi bildiriyorlar. 2-Rüyada babamın olması: Babamla aramızda bir tarla-çiftlik paylaşım söz konusu: Değeri 120-150 bin TL değerinde olan çiftliğimizin biraderimin üzerine 15 sene evvel tapulanması ve benim buna tepkim.

  7. Rüyamda balta ile odun kesiyordum. Ölen babam geldi o kesmeye başladı o kesilen odun erkek çocuğuna dönüştü. Çocukta hiçbir ses hareket yoktu. Bu rüyamı yorumlar mısınız?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir