Rüyada Okşamak Görmek

Rüyada eş ve çocuklarını okşayarak teselli ettiğini yahut sevdiğini görmek, şefkat ve merhamet görmeye, hayır ve iyiliklere işarettir.

Rüyada mahremi olan birini okşamak, keder ve üzüntüye düşmeye; biri tarafından okşandığını görmek, o kimseden ilgi ve yardım görmeye delalet eder. İyiliktir, huzur veren haberdir.

Rüyasında eşini okşayarak bundan haz duyduğunu görmek, onu sevdiğine; eğer bundan zevk almazsa, aralarında soğukluk olacağına delalet eder. Kendine helal olmayan bir kadını okşadığını gören, kötü ve mekruh bir şey yapmış olur.

Rüyada birisini okşadığını gören, onu tecrübe eder. Sevdiği bir adamı okşadığını gören ise sevinir. Rüyasında birini okşayarak şehvet duymak, muradının olacağına işarettir. 

İbn-i Sirin (R.A.) ile diğer bazı tabircilere göre; el ile okşamak okşanılanın okşayandan hayır ve menfaat görmesine işarettir.

Bir başka rivayete göre de: Kendine helal olmayan bir kadını okşadığını gören kimse kötü bir iş yapar. Sevdiği bir adamı okşadığını gören kimse sevince erişir. Bazı tabirciler de okşamak, okşanılanın okşayandan kötülük ve hainlik görmesine işarettir, demişlerdir.

Okşamak

“Rüyada Okşamak Görmek” üzerine 4 yorum

  1. Rüyamda sevdiğim kişiyle bir koltukta oturuyoruz ve o bana ayağını uzatıyordu kucağıma doğru. Ben de onun ayağının üstünü okşuyordum. Bunun anlamını söyler misiniz?

  2. Evin içinde daire seklinde koltukta oturuyoruz benim oturduğum yerde yanında benim saçımı okşuyor. Bu ne demek toplum yerde?

  3. Evin içinde daire seklinde koltukta oturuyoruz benim oturduğum yerde yanında benim saçımı okşuyor. Bu ne demek toplum yerde?

  4. dışarda bir sapık takip ediyor ve arkamı okşuyor ben kaçıyorum o kovalıyor yardım istiyorum adam herkezi bir sözle bayıltıyor bu ne demek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir