Rüyada Okumak Görmek

Rüyada herhangi bir sayfa yahut kitap okuduğunu görmek, bir mirasa erişmeye; sayfayı yahut yazılı metni ters tarafından okumak, üzerinde borç birikmesine; okuması güzel olan kimsenin kitap okuması memuriyete tayin edilmeye işarettir.

Rüyada mektup okumak, sevinçli habere; gazete okumak gündelik sevinç ve kaygılara; dergi okumak, ilim ve irfan öğrenmeye işarettir. Rüyada okuması düzgün olmayan birinin kendi amel defterini gayet rahat okuduğunu görmesi, -eğer okuduğu şey hayır ise- korktuğundan emin olmaya, ihtiyaçlarının tamamen gideceğine ve bundan sonra zengin oluşmasına işaret eder.

Rüyada amel defteri okumak, günahlardan tövbe etmeye; yabancı dilden bir şey okumak, ecnebi ülkeye giderek orada ses getirecek işler başarmaya; bir kitabeyi, eski bir metni yahut bilinmeyen bir şeyi okuduğunu görmek, gizli ilimlere, beklenmedik yerden gelecek ihsan ve ikramlara işarettir.

Rüyada ecnebi dillerinden bir kitabı yanlış okuduğunu görmek, memleketine kavuşmaya, hasta ise bundan kurtulmaya; kabir üzerine okuyan kimseyi görmek, söz dinlemez birine öğüt vermeye, hakkı emredip batıldan sakındırmaya; önemli bir toplantı yahut hayırlı bir vesileyle bir şey okuduğunu görmek, güzel şöhrete ve itibar görmeye; cenaze okuyucusu görmek, riyakar kimseye, ikram ve iyilik ehli bir kimseye delalettir.

Rüyada birinin kitap okuduğunu görmek, -kitabın içeriğine göre- hastalık yahut vesveseye, sevinç ve neşeye, okunan şeyin ifade ettiği hususlara meyletmeye delalet eder.

Rüyasında kitap okuyan kimse, çevrenizdeki insanları etkileyeceğinize işaret eder. Ufak sorunları çok büyüttüğünüze de yorumlanır. Rüyada gazete okumak, sırlarınızı saklayamadığınıza işaret eder.

Rüyada okuduğunuzu gördüyseniz, zor bir görev üstleneceğiniz ve ihtiyacınız olduğunda yardıma koşacak dostlara sahip olacağınız anlamına gelir.

Rüyada bir şeyler okumak, kişinin hayırlı bir iş yapacağına ve güzel haberler duyacağına işaret eder.

Rüyada kitap veya gazete veya dergi okuduğunu görmek, sevinecek haberler alacağına delalet eder. Rüyada büyük boy kitap veya ansiklopedi okuduğunu görmek, akıllılığa ve bilgiye; el yazma kitap okumak ise, uzak bir akrabadan kalacak küçük çapta bir mirasa yorumlanır.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada herhangi bir şey okumak, sevinçli haberlere işarettir. Uyanıkken iyi okuma bilmeyen bir kimse, rüyada okuduğunu görse, o kimsenin bundan sonra zenginleşeceğine, bütün ihtiyaçlarına kavuşacağına ve korktuğundan emin olacağına işarettir. Şayet okuduğu şey hayırsa, güzel bir hafta geçireceğine işarettir. Okuduğu şer ise üzüntü, keder ve onlarla şöhret bulmaya, borç ve diyet gibi şeylere giriftar olmaya işarettir.

Rüyada bir sayfa veya herhangi bir kitap okuduğunu gören kimse, bir mirasa erişir. Sayfayı ters tarafından okunduğunu gören kimsenin üzerinde borç birikir.

Rüyada kitap okuduğunu gören kimse, bir mirasa nail olur. Amel defterini okuduğunu gören kimse, günahlarından tövbe eder. Bir kimse güzel ve doğru bir şekilde yabancı bir kitabı okuduğunu görse, o kimse bilmediği bir devlete yolculuk eder ve orada meşhur bir işi icra etmeye muvaffak olur. Yabancı bir kitabı yanlış okuduğunu gören kimsenin yabancı bir devletten kurtulmasına veya onun hastalanmasına ya da hastalığından iyi olmasına işarettir.

Okumak

“Rüyada Okumak Görmek” için bir yorum

  1. Rüyamda beyaz kagıt üzerinde yeşil yazıyla “Boşa uğraşma” yazdığını gördüm.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir