Rüyada Oruç Görmek

Rüyada oruçlu olduğunu görmek; iyi bir şey adamaya, sabırla elde edilecek başarıya, namaza devam ederek rahmetin sürekli olmasına, madden ve manen ilerlemeye, yemin kefareti vermeye, haccetmeye, çocuk arzu edenin erkek çocuğu olmasına işaret eder.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: İkram Etmek, Cemerat 

Rüyada orucunu açtığını görmek, sevinç ve rahata; orucu gündüz vakti açmak, yolculuğa çıkmaya delalet eder. Oruç bozmak, bir din kardeşinin gıybetini yapmaya; unutarak oruç bozmak, güzel bir rızka işarettir.

Rüyada Ramazan ayında olduğunu ve oruç tuttuğunu görmek; şüphe ettiği bir şeyin aydınlığa kavuşmasına, Kur’an ezberlemeye, sevinç ve hayra, şeref ve itibara, hastalık, borç ve üzüntüden kurtulmaya delalet eder.

Rüyada Ramazan orucunu kasten bozduğunu görmek, bir adamı kasten öldürmeye; Ramazan orucunu açarak iftar ettiğini görmek, ibadet kastıyla yolculuğa ve güzel İslam fıtratına işarettir. 

Rüyada kaza orucu tutmak; borcunu ödemeye, esaret ve sıkıntıdan kurtulmaya ve günahlardan tövbe etmeye delalettir.Bayram günlerinde oruç tuttuğunu görmek, çirkin ve ayıplanan bir iş yapmaya, sevinilecek günde ve yerde üzülmek gibi bir ahmaklığa düşmeye işarettir. Yevm-i şek denen şüpheli günde oruç tutmak, günah işlemeye; her çeşit sünnet ve nafile oruç tutmak, ziyade hayır ve iyiliklere delalet eder.

Rüyada insanın kendisini oruçlu olarak görmesi, adağını yerine getirmeye ve oruç tutmaya işarettir. Oruçlu bir kimseyi iftar ederken görmek, o kişinin gayet iyi olmasına veya bir yere yolculuk yapmasına; kendisini unutup orucunu bozduğunu görmesi, onun güzel ve iyi bir rızka sahip olacağına; kendisini oruçlu görmesi, o kimsenin tövbeye erişeceğine işarettir.

Rüyada Oruç Tuttuğunu Görmek Ne Anlama Gelir?

Kişinin bir özveride bulunacağına ve bunun sonucunu kat kat alacağına işaret eder.

Rüyada oruçlu birisinin iftar ettiğini görmek, rüyayı gören kimse hastalanır veya yolculuğa çıkar. Bazı tabirciler, rüyada orucunu bozduğunu gören kimse, Müslümanlardan birisini gıybet eder, dediler. 

Rüyada unutarak orucunu bozduğunu gören kimse, güzel bir rızıkla rızıklanır. Rüyada oruç tuttuğunu gören kimse, terakki eder ve günahlardan tövbe eder. Ayrıca ettiği yeminden dolayı kefaret verir, yahut hacca gider. Bazıları da demiştir ki, oruçlu olduğunu gören kimsenin erkek bir çocuğu olur.

Rüyada Ramazan ayında oruçlu olduğunu gören kimsenin şüphe ettiği bir husus aydınlığa kavuşur. Eğer cahil ise, Kur’an’ı öğrenir. Kadri ve şanı yüce olur, sevinç ve hayra erişir. Bir kimse rüyada Ramazan ayında yalnızca veya halkla beraber oruçlu olduğunu görse, o kimsenin mümin, salih ve mütedeyyin bir kimse olduğuna işarettir. Eğer o kimse kederli ve üzüntülü ise, Allah (C.C.) onu keder ve üzüntüden kurtarır. Hasta ise, Allah (C.C.) ona şifa bahşeder. Sapıklıkta ise, hidayete erişir; borçlu ise borcunu öder. 

Rüyada Ramazanda kasten orucunu bozduğunu gören kimse, kasten bir adamı öldürür. Nitekim rüyada bir adamı kasten öldürdüğünü gören kimse, Ramazanda kasten orucunu bozacağına işarettir. Kefaletten veya Ramazan ayını kaza etmeden dolayı iki ay oruç tuttuğunu gören adam, hastalanır ve günahlarından tövbe eder. Rüyada kasten ve orucun farz oluşunu inkar ederek, Ramazanda oruç tutmadığını gören kimse, İslam’ın farzlarından birini zedeler. Rüyada Ramazan ayında orucun farziyetini ikrar ve onu kaza etmeyi niyet ettiği halde orucunu yediğini gören kimse için, hatıra gelmeyen bir yerden çarçabuk bir rızka erişmesine işarettir.

Bir kimse rüyada Ramazan ayında iftar ettiğini görse, o kimsenin İslam fıtratı üzerine bulunduğuna işarettir. Bazen de o kimse, Allah’a ibadet maksadıyla yolculuk yapar. Rüyada hangi orucu tuttuğunu bilmeden oruç tuttuğunu görmek, düşmanlardan korunmaya ve nefsini eza ve cefayı muhafaza etmeye işarettir. Bazen oruç, hastanın ölmesine, bazen susmaya bazen ferah ve sevince, bazen de söz ve işinde Allah için ihlaslı olmaya işarettir. 

Rüyada kendisinin oruçlu olduğunu gören kimse, hasta ise şifa bulmasına işarettir. Oruç tutulan bir zamanda rüyada orucunu yediğini gören kimsenin, haram olan bir işi işlediğine veya borçlu olmasına yahut hastalanmasına işarettir. Bazen de bu rüya, insanın hatrına gelmeyen bir yerden zuhur edecek rızka işarettir. 

Rüyada Ramazan orucunu tutmak, korkudan emin olmaya işarettir. Kendisinde sara hastalığı olan bir kimse, rüyada Ramazanda oruçlu olduğunu görse, Ramazanda şeytanlar bağlı olduğundan o kimsenin sıhhata kavuşmasına işarettir. Bazen de bu rüya, borcu ödemeye ve fasık kimsenin tövbe etmesine işarettir. 

Rüyada Şevval ayında altı gün oruç tutmak, namazda yaptığı kusurlarını ikmal etmeye veya zekat vermeye ya da yaptığı kusurlarına pişman olarak tövbe etmeye işarettir. 

Rüyada pazartesi ve perşembe günü oruç tutmak, akrabaları ziyaret etmeye ve onlara memnun kalacakları bir şekilde muamele ederek kendisini onlara sevdirmeye ve akrabalarından kendisine nikahi helal olan birisiyle evlenerek bir araya gelmeye işarettir. 

Rüyada her ayın on üç, on dört ve on beşinci günlerinde oruçlu olmak, borcu taksitle ödemeye, Kur’an yahut ilim öğrenmeye işarettir. Rüyada Muharremin onuncu gününde oruçlu olmak, takvaya ve hacca gitmeye işarettir. Arefe günü oruçlu olmak, sadaka almaya işarettir. Zilhiccenin onuncu gününde oruçlu olmak, son nefeste kelime-i sahadetle ahirete göçmeye işarettir. Bazen bu rüya, istediği bir şeyi yerine getirmeye işarettir. 

Rüyada aşure günü oruçlu olmak; hayır işleri işlemeye, fitne, mihnet ve sıkıntı görmeye ve sonra onlardan kurtulmaya, mevsim ve bayramlara kavuşmaya işarettir. Eğer rüya sahibinin hanımı hamile ise, salih bir çocuk doğurmasına ve helal malla rızıklanmasına işarettir.

Rüyada Recep ayında oruç tutmak, yüksek rütbeli kimselere hizmet etmeye; bazen de denizden veya deniz yolculuğundan kazanç sağlamaya işarettir. Rüyada Şaban ayında oruç tutmak, ticaret mahallinde bulunmaya, kazanç temin etmeye işarettir.

Rüyada “Yevm-i Şekk” günlerinde oruçlu olmak, günah ve masiyet işlemeye işarettir. Rüyada kaza orucu tutmak, esaretten kurtulmaya, günahkarın tövbe etmesine ve borcu ödemeye işarettir.

Rüyada adak orucu tutmak, ihtiyaçların sona ermesine, ferahlık ve sevince işarettir. Rüyada yıllık oruç tutmak, gayet çetin bir şeyi yapmayı kendisine adet edinmesine ve apaçık bidatları işlemesine; bazen de bu rüya, sükut etmeyi tercih etmeye ve ancak hayırlı olan sözleri söylemeye işarettir. 

Rüyada orucu bozan bir işi işlemek; ahdini bozmaya, sözünde durmamaya, dünya sevgisini ahiret sevgisine tercih etmeye, yemin ve diğer şeylerden kefareti icap ettiren bir iş yapmaya işarettir. 

Rüyada oruçlu iken iftar etmek, hastanın şifa bulmasına ve birbiri ardınca ferahlık ve sevinçlerin meydana çıkmasına işarettir. Yıllık orucu tutan kimse orucunu bozduğunu görürse, birisinin gıybetini yapar veya büyük bir günah işler. Yahut şiddetli bir hastalığa yakalanır ya da bir belaya uğrar.

Rüyada oruç tuttuğunu görmek; rahat ve bolluk içinde yaşamaya, sağlıklı olmaya, borçtan kurtulmaya işarettir.

Oruç

“Rüyada Oruç Görmek” üzerine 9 yorum

  1. Rüyamda rahmetli annemin orucunu acıktığı için bozduğunu gördüm. Şu an ramazan ayındayız ve bu konu hakkında ölülerimizin bilerek oruç bozduğu hakkında bir bilgi yok beni aydınlatırsanız sevinirim, saygılar.

  2. Rüyada ramazan ayında oruç tuttuğunu ve ondan başka kimsenin oruç tutmadığını görmek, bir de önlerinde yemek yediklerini görmek ne anlama gelmektedir?

  3. Rüyamda farkında olmadan orucumu bozduğumu görüyorum. Manası iyimi, kötü mü ? Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim.

  4. Rüyamda oruçluydum ve arkadaşım oruç tutmuyordu. Ben de bir şeyler yiyordum ve hemen oruç olduğum aklıma geldi. Arkadaşım “Orucun bozuldu” diyordu. Ben de “Hayır” diyor ve ağzımdakileri çıkartacaktım.

  5. Rüyada kendimi oruçlu gördüm ve bir kadınla seks yaptık. Sonra dedim “2 ay oruç tutmak gerekiyor” dedim ve uyandım. Yorumlarsanız sevinirim. Teşekkür.

  6. Rüyamda trenle yolculuk yaparken mola esnasında şoförü kurtarmak için iki kişiyi silahla öldürdüm. O iki şahıs yolcu değildi, kötü adamlardı. Acaba ne demek? Cinayet işlendiğinde artık tren gitmiyordu, bütün yollar kapandı.

  7. Arkadaşlar, pek çok internet sitesine baktım ama cevabımı alamadım. Rüyamda orucumu zaten orucum bozuldu zannederek bozuyorum. Orucumun önceden bozulmamış olduğunu öğrendiğimde pişman oluyorum. Kefaret orucu tutmak istiyorum ama babam “Sadece 32 gün tutacaksın” diyor. Bu rüyamı yorumlarsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler… 🙂

  8. İyi aksamlar, ben ve bir kaç arkadaşım oruçluyduk. Ramazan ayı falan değildi sonra nereye baktıysam yiyecek falan vardı. Onları alıp çiğniyordum atıyordum, daha sonra bir arkadaşımın yanına geldim ve orda da ben ekmek vardı alıp çiğnedim bana oruçlu olduğumu söyledi unuttun mu dedi bende çiğniyorum ama yutmuyorum dedim sonra tükürdüm. Ne demek acaba yemedim sadece çiğneyip attım.

  9. Hocam ben üç aylar orucunu tutuyorum. Rüyada, yataktan kalkıyorum, içki kokusu kaplamış; o sırada bastonuyla annem geliyor. ALLAH razı olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir