Rüyada Otağ Görmek

Rüyada otağ görmek, büyük çadır din ve dünya için çok büyük hayırdır. Böyle bir çadırda olduğunu görmek; devlet ve saadete, haccetmeye, üstün bir himmet kapısına bağlanmaya, şehitlik mertebesine ulaşmaya işarettir. Rüyada sahrada ve yerleşim alanı dışında kurulan otağ, orada bir ulu kişinin kabrinin olduğuna, oraya bir devlet hizmeti olmasına ya da cihad için askerin bir yerde toplanmasına delalet eder.

Ayrıca Bakınız; Oba.

Rüyada otağ görmek ne demek: Şan, şeref, şöhret ve müjde ile yorumlanır. Rüyada kendisi için kurulmus bir otağda bulunduğunu görmek, eğer müstahak ise, yüksek bir rütbeye çıkacağına veya devlet başkanından bir hayır ve menfaat göreceğine delalet eder.

Rüyada otağ denilen çadırın toplandığını görmek, rüyayı görenin rütbesi ve itibarı azalır yahut ömrü tamamlanır. Kurulmak üzere otağın açıldığını gören, biraz gecikmiş olmakla beraber, yine de hayır ve menfaate erer.

Cafer-i Sadık’a (R.A.) göre; otağ denilen büyük çadır beş şekilde tabir olunur: Devlet, başkanlık, başbakanlık, komutanlık ve bakanlık. Rüyada çadırın yıkıldığını görmek, memleketin kötü yolda olduğuna; yan yattığını görmek, devlet başkanının ölümüne; yandığını görmek, yenilgiye; rüzgarın alıp götürdüğünü görmek, o yerde bir başka devlet başkanının geleceğine işarettir.

Ebu Sait El-Vaize göre; büyük çadırlar, kudret ve büyük rütbeler ile yorumlanır. Kendi üzerine böyle bir çadır kurulduğunu gören, çok kuvvetli ve büyük bir düşmanına karşı üstün olur.

Otağ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir