Rüyada Öğretmen Görmek

Rüyada öğretmen görmek; yöneticiye, yargıca, güzel sanatlardan anlayan dirayetli devlet başkanına, fıkıh ve hukuk ehli kimseye, cahil bir topluluğun işlerini yürüten kimseye delalet eder.

Rüyada öğretmeni işini yapamıyorken görmek, uğursuzluk sayılır. Rüyayı gören kişinin çevresinde dost sandığı kişileri iyice bir gözden geçirmesi gerekir.

Bakınız: Erkek Öğretmen, Kadın Öğretmen

Rüyada öğretmen olduğunu veya öğretmenlik yaptığını görmek, bir sorumluluğu almak ve bunun sonunda başarılı olarak insanları yönetecek konuma gelmek demektir. Öğretmen başarının simgesidir. Bu rüya, çok özel bir davete katılacağınız anlamına da gelir. Kişinin isteyerek sorumluluk alacağına ve bunun sonucu iyi bir yere geleceğine işarettir.

Rüyada bilgisi bol bir öğretmen görmek, cahil bir milletin büyüğü ile tabir olunur. Birine ders verdiğini gören, halk arasında şerefe nail olur. Ders okutmak ve kendisinin öğretmen olduğunu görmek, büyük bir rütbeye ulaşacağına delalet eder.

Rüyasında öğretmen olduğunu veya öğretmenlik yaptığını gören kimse gitmek istediği yere gidecek ve en çok yapmak istediğini şeyi yapabilmek için eline fırsat geçecek. Bir öğretmenle konuşan kimse geleceğini iyi etkileyecek şeyler öğrenir.

Rüyada öğretmeninizi görmek, kendinizi geliştireceğinize ve işinizde başarılar elde edeceğinize işarettir.

Rüyada öğretmen olduğunu ancak bu mesleği icra ederken tedirgin olduğunu görmek, bir konuda kararsız kalacağınıza ve kendi bilginiz dahilinde ona bir çözüm bulamayacağınıza dışardan size akıl verecek birinden destek almanız gerektiğine delalet eder.

Bakınız: Korkmak

Rüyada öğretmeni sınıf yerine dışarıda ders anlattığını görmek, yeni bir ilgi alanınız olacağına ve yeni bir şey öğreneceğinize işaret eder. Bu yeni bir dil, yeni bir enstrüman, yeni bir dikiş nakış şekli, yeni bir meslek olabilir. Aynı zamanda dışarıdan ders almak, öğreneceğiniz yeni konunun var olduğunuz mekanlar dışında bir yerden alınacağına da delildir.

Öğretmen

“Rüyada Öğretmen Görmek” üzerine 56 yorum

  1. Rüyada öğretmen olmak ve o görevden biraz tedirgin oluyormuş ve sonunda o öğretmenin müdüre 2 adet onluk para vermesi, ne demektir?

  2. Rüyamda ilkokul zamanı, istiklal marşı okumak için toplandık. İçimizden birisi güldü veya el kaldırdı bu yüzden de bayan bir hoca arkadaşlarımı dövdü. Ben bir şey yapmadığımdan dokunmadı bana. Öyle derken çocuğun birisi de öğretmenlerin karşısında küçük bir çocuğu dövüyordu. Ben de sinirlendim, çocukla dalaştım. Hocalar araya girdiler ve ben o sinirle hepsini şikayet edeceğimi söyledim. Hocalara kızdım “Niye böyle herkesi dövüyorsunuz, güzelce söyleseniz, uyarsanız ne olur” diye söylendim. Bu şekilde uyandım. Yorumunuzu bekliyorum, yaşım 26 bekarım.

    1. Rüyada birilerine büyüklük yapmanız ve bu şekilde yapıcı davranmanız, yaşınıza göre çabuk olgunlaşacağınızın, etrafınızdaki insanlardan bu olgun ve erdemli davranışlarınız dolayısıyla saygı göreceğiniz ve aranan kişi olacağınız anlamına gelir. Hocaların siz bir şey yapmamış olması her hangi bir durum olduğunda etrafınızdaki insanların size zarar vermekten çekineceğinin bunu da korku ile değil de sevgi saygı karışımı bir durumla yapacağının göstergesidir. Rüyanız hayır olsun inşallah.

  3. Rüyamda bir sınıfta ders görüyorduk. Öğretmen tahtaya soru yazdı. Onu bulmaya çalışıyorduk. Birde öğretmen benimle daha çok ilgileniyordu.

  4. Rüyada öğretmenim benim evimde sıcak suyla banyo yapıyordu. Bize gelmesinin amacı, annemle, babamı tanımaktı. Böyle yani yorumlar mısınız?

      1. Rüyamda erkek öğretmenimin arabasına bindiğimi gördüm, yanımda annem ve kardeşimde vardı. Annemlerin işi olduğu için hocam bize yardım ediyordu ben o muhabbeten sıkılınca çantamdam kulaklığımı çıkarıp dil öğrenme uygulamasından İspanyolca öğreniyordum. O sırada ispanyolca konuştum. Annem, kardeşim ve hocam bu ne diyor ya diye bakıyorlardı. Ben de İspanyolca öğreniyorum dedim uygulamadan çıktım müzik dinlemeye başladım müzik dinlerken çok mutlu hissederim, camdan dışarıyı izlemeye başladım. Gideceğimiz yere vardık, annem arabadan indi. Camdan dışarı baktığımda atlara binmek için kocaman bir alan vardı, çantamı arabanın içine koydum ve atların yanına gittim. Atların bazıları vahşiydi ama beni görünce hepsi yanıma geldi kafamı arabanın o tarafa çevirdim ki hocam arkamdan gelmiş ben kaçmak için atların yanına atladım simsiyah bir at yanıma gelip beni koklayıp kendini bana sevdirmeye başladı. Sonra at eyerin yanına gitti benim üzerine binmemi istiyordu belli ki. Eyeri üzerine oturtum üstüne bindim değh dememle birlikte koşmaya başladı. Sonra hocamın o tarafa gittim at anlamış ki onu şaha kaldırdım attan inip atı sevip öptüm ve arabaya gittim. İyi ki arabadan inmeden önce çizme giymişim ayakkabıyı değiştirip arabaya girdim ve geri müzik dinlemeye başladım annemler gelince eve gidicektik ki benim bindiğim at çitlerin üzerinden atlayarak yanıma geliyordu annemler şaşırarak bakmaya başladılar, ben inip çizmeyi giydim attan eyeri çıkarmamıştım. Annemler ve hocam arabadan inip peşimden gelmişlerdi hayatta yardım almadan ilk defa atların üzerine binmiştim. Ata o kadar hızlı binip atı koşturmaya başladım ki eğitmen bu atın üstüne binen herkesi attığını biliyormuş bir tek beni üzerinden atmamış, bunu annelerin yanına gidip söylemiş. At artık yorulunca annemlerin yanına gidip atı şaha kaldırdım ve üzerinden indim zaten sonra uyandım.

    1. Öğretmenim, arkadaşlarım bizim evde toplanmış film izliyorduk. Bunun karşılığında öğretmen çok seviniyor.

  5. Rüyamda aynı okuldan bir hoca arkadaşımı gördüm. Bulunduğumuz yer de bilmediğim bir ev ya da dükkandı. Yorumlarınızı bekliyorum.

  6. Rüyamda ilkokuldaki matematik öğretmenim bana ve lisedeki arkadaşlarıma sınıf içinde kızıyordu zaten hep kızardı ben onu hep öyle hatırlarım yani. Bir diğer rüyamda boynunun az aşağısında sivilce çıkıyordu. Bayağı korkuyorum.

  7. Sınıfta ders anında öğrenci olarak oturanlara 2'şer sayı saymayı öğretmeye çalışıyordum. 2.4.6.8 diye ezberletmeye çalışıyordum.

  8. Ben değil de bir arkadaşım görmüş: Okul bahçesinde beraber domuz kovalamışız. Domuz kaçmaya başlayınca peşinden gitmişiz. Orada bir araba bizim üzerimize doğru sürülmüş. Araba durunca da içinden İngilizce öğretmenimiz inmiş. Ne anlama geliyor, korkmalı mıyız bu konuda?

  9. Rüyamda eski tarih öğretmenimi görmüştüm. Bize bir ödev vermiş ama ben ödevi yapmamıştım. Yana yakıla kitap arıyordum ama kimseden bulamıyordum. Sonunda kitabı bulup ödevi yapıyordum. Yorumunuzu bekliyorum.

  10. Rüyamda uzayda bir savaştayız ve orada öğretmenimi kaybediyorum ve arkasından çok ağlıyorum. Ne olabilir bu?

  11. Rüyamda lisede okuduğum okuldaydım ama ilkokul öğretmenimi gördüm. Ben ilkokuldayken vefat etti. Sınıf bayağı büyüktü, sadece ilkokul arkadaşlarımdan üç tanesinin yüzünü gördüm. Sınıfta kötü şeyler oluyordu, hocam çok üzgündü, 🙁 sitem etti hatta bize, ben sizin okumanızı istiyorum niye böyle yaptınız der gibiydi. 22 yaşında üniversite mezunuyum, yeni işe başladım.

  12. Rüyamda bir ışık gördüm ve bu ışıkta küçük bir kız çocuğu göründü. Bana öğretmen olacağımı, hayatımda acı çekeceğimi söyledi. Ne demektir?

  13. Rüyamda açık bir alanda öğrencilere (lise) İstiklal marşı söylettiriyordum. Öğrenciler de gür bir sesle söylüyorlardı, yorumunu öğrenmek isterim.

  14. Rüyamda İngilizce öğretmenim değişik bir şeye binmiş, otobüsmüş. Demir var, tekerlik var, bir kağıt vardı o yere düştü, alıp bindik. Çok hızlı gitmeye başladı. Yakacığa gittik. Annemin arkadaşı ayağını sürtüp duruyor hem de gülüyordu. Çok hızlı gittiği için ben de korkmuştum. Rüyanın anlamını bilen mesaj atabilir mi?

  15. Ben rüyamda din hocamı gördüm ve bana “Burada deli var” dedi. Bana dedi. Ne anlama geliyor?

  16. Rüyamda özel bir öğretmen tutmuştuk. Saatine 100 lira alıyordu. Bana yanlış hatırlamıyorsam özel fen dersi veriyordu.

  17. Rüyamda sınıf öğretmenimi gördüm, beni başkan seçti. “Başkansın” dedi. ben de başkan olduğum için sınıf arkadaşlarımı sustururken İngilizce öğretmenim geldi, masadan bir şeyler aldı. Sonra İngilizce öğretmenine “Öğretmenim, sınıf öğretmenim beni sınıf başkanı seçti” sonradan “Tamam” dedi. Tamam derken azcık giderek dedi. Gerçek hayatta olan sınıf başkanımız arkadaşlarımdan birine galiba gerçek hayatta olan sınıf başkan yardımcısına ama galiba başka arkadaşıma söylemiş olabilir. Dedi ki “Onun sesini duymak istemiyorum” yani onun derken beni kastediyor.

  18. Selam. Öncelikle ben rüyamda oğlumun şu anki ilkokul öğretmenini gördüm. Onlara ders öğretiyor, sınan yapıyordu, aynı zamanda da benim söylediklerimi de dikkate alıyordu. Ben de ordaymışım fakat bir arkadaşıma yardımcı olmasını istedim, reddetti. Ben rüyada öğretmenin gerçekten çocuklarla ilgilendiğini ve çok iyi olduğunu velilere söylüyor ve onu övüyordum. Şimdiden teşekkür ederim.

  19. Rüyamda eşimle birlikte bir okula gidip öğretmen olarak sınav yapacağız. Eşim 1-b sınıfında ben ise 2-b sınıfında görev yapacağımızı görüyoruz. Sınıfları ararken önce eşimin sınıfını buluyoruz ve o sınıfa giriyor. Sonra ben kendi sınıfımı ararken okulun dışını gösteriyorlar ve “2-b sınıfı orada” diyorlar. Okulun dışına çıkıp bir süre dolaşıyorum ve çok uzaklaşmış oluyorum. Sonra bir minibüs şoförüne 2-b sınıfını sorduğumda “Gel bin” diyor ve minibüse binip oturuyorum. Tekrar aynı okula götürüyor beni ve gösterdiği yerde sınıfı kolayca buluyorum. Sınav kağıtlarını alıp sınıfa giriyorum. Önce sınıfta 1-2 öğrenci varken sonra sınıf kalabalıklaşıyor, biraz susturmakta zorlandıktan sonra sınavı başlatabiliyorum. Bu sırada okulda sınavdan sorunlu hoca sınıfları dolaşıyor ve bana selam verip geçerken ben derin bir oh çekiyorum. 🙂 Yaşım 30 ve bir kızım var, çalışıyorum ama öğretmen değilim. Yorumunuzu bekliyorum. Teşekkürler…

  20. Tanıdığım öğretmeni sürekli kısada olsa rüyamda görüyorum. Bu ne anlama geliyor? Şimdiden teşekkür ederim.

  21. Rüyamda yıllardır görmediğim, bir öğretmenimi gördüm. Bacaklarından sakat kalmıştı, yerdeydi, birbirimizi görünce ağladık. En çok ben onun haline üzüldüm.

  22. Rüyamda, otobüste bütün okul örgü örüyorduk. Bir kankam diğer arkadaşıma saka yaptı. Sonra hocamız şaka yapılan arkadaşa “Şu telefonu sessize al” dedi, kızdı. Kankam benimle konuştu. Ben ona “Neden benimle barıştın?” dedim. Yüzüme baktı, tam cevap verecekken uyandım. Bu arada kankamla küsüz.

  23. Ben normalde Amerika’da okuyan bir lise 2 öğrencisiyim ve Türkiye’ye tatile geldim. Rüyamda Amerika’daki İngilizce öğretmenim bana ödev olarak bir dünya haritası çizmemi söylüyor ve kollarımın büyüklüğü kadar bir kağıda dünya çiziyorum ama denizleri boyamıyorum. Bu ne demektir?

  24. Rüyamda öğretmenim sakattı, yanında eşi vardı. Beraber cami gibi bir yere gidiyorlardı. Bunun anlamı ne olur?

  25. Rüyamda öğretmenlerimi görüyorum, okulumuzdan ayrılan öğretmenlerimi ve abla olarak gördüğüm öğretmenlerimi görüyorum. Bu ne anlama geliyor?

  26. Ben farklı rüyalarda 3 kere öğretmenimi gördüm en son olanda kolunu omzuma attı, ona rüyamda 2 kere onu gördüğümü söyledim şaşırdı ve gülümsedi. Yer: Okulun ön bahçesiydi ne demektir? Yorumlarınızı bekliyorum.

  27. Ben rüyamda zıt gittiğim bir öğretmeni gördüm ve o okulda yaşanan benim hakkımda nerdeyse her şeyi biliyor, onu araba sürerken görmüştüm ve ondan çok korkuyorum.

  28. Ben beden eğitimi öğretmeniyle konuşmuşum ve çok iyi biri olduğunu söylemişim ama ben hatırlamıyorum. Gece uyurken konuşmuşum sabah kardeşim söyledi.

  29. Rüyamda öğretmenim bize gelip bir kâğıda imza atmıştı. Yani öğretmenin imzası ne demektir?

  30. Merhaba, ben rüyamda şuan hayatta olan öğretmenimin öldüğünü görüyorum. Rica etsem ne manaya geldiğini yorumlayabilir misiniz?

  31. Ben rüyamda çok değişik bir şey gördüm. Öğretmenim benim evime geliyordu. Gizlice hiç dikkat çekmeden oturma odasına giriyordu. Bende hiç belli etmeden onu izlemeye devam ediyordum sonra oturma odasına gizlice girdi ve bilgisayardan bir ilahi açtı ilahi çok tanıdık geliyordu sonra odaya gittiğimde hoca yerde yatıyordu. Halı da kan izi vardı ama kafasında kanama yoktu ve hocanın gömleğinde bir not belirdi abc Türk alfabesi yoktu işaret diliyle bir şey yazılmıştı. Bende hemen annemin yanına giderek solgu aldım anneme böyle böyle olduğunu söyledim. Annemde onun bize mesajı dedi kimin dedim sustu ve yüzüme baktı sonra acele eşyalarımızı toplamaya kalkıştı. Annem topladıktan sonra kolumdan tutarak arabanın anahtarını aldı aşağıya indik arabaya bindik, annem tam gaza basıp giderken bizim binanın füze gibi patladığını gördüm insanlar yere uçtular. Annem ani fren yaptı binadan yere bir not daha düşmüştü bu notta şekil ile kaplıydı. Annem bana dua meleğim demeye başladı. Ben anne korkuyorum dercesine anneme baktım annem eğil diye bağırdı, üzerimize kocaman bir taş düştü dünyada kıyamet koptu sanki ve sanki beyaz ışıkların yanındaydık. Öğretmenim ayaktaydı bize el salladı ve beyaz ışığın yanından kayboldu.

  32. Ben rüyamda sınıfta diğer arkadaşlarımla oturuyordum. Öğretmen ise öğretmen masasının üzerinde oturmuş ellerini çaprazlayarak oturuyordu. Sonra sınıfta diğer öğretmenimiz girdi. Öğretmenlerin ikisi de kız bu arada. İçeriye giren öğretmen kapı kenarındaki önden ikinci sıraya oturup bir şeyler söylemeye başladı öğretmene bakarak. Öğretmen masasında ki öğretmen diğer öğretmene laf sokarak kahkaha atmaya başladı.

  33. Rüyamda sınıf öğretmenim bizim eve gelmişti. Kendisi bir yolculuğa çıkacaktı ve vedalaşmaya gelmişti. Bir koltukta oturdu ona bir şeyler ikram ettik. Sonra gitti evden.2.rüyamda yine benim okulumdan rehber hocasını gördüm. Sınıf içerisinde beni övmüştü yazın çok güzel çok başarılısın vb. Sonra biz lise için tercih yapıyorduk ve rehber hocası bize bu konuda yardım eden ben sürekli tercih yapabilmek için oradan oraya koştum. Çok hızlıydım bayağı telaşlıydım.

  34. İlkokul öğretmenimi (vefat etmiş) eşiyle birlikte evime misafir olarak geldiğini gördüm. Yorumlarsanız sevinirim.

  35. Rüyamda öğretmenimiz bize gelmişti ve mutfağa bizim yanımıza geldi ve benim adımı soyadımı söyledi ve dedi ki hanginiz dedi ama ilk defa benim adımı söylemişti gerçekte benle ara sıra konuşuyordu da ben çok tuhaf oldum da bu rüyada yani ilk defa benim ismimi rüyamda söyledi, acaba bu nedir?

  36. Ben rüyamda öğretmenlerimi ağlıyorken gördüm. Okula bir geliyorum hepsi ağlıyor perişan halde. En sevdiğim öğretmenin gözü mosmor. Bunu hiç bir yerde bulamadım yardım ederseniz çok çok sevinirim…

  37. Rüyamda sevdiğim olan bir öğretmenin artık dersimize girmeyeceğini ve ben hariç herkesin sevindiğini gördüm.

  38. Rüyamda eski bayan öğretmenim beni ziyarete gelmişti. Yanında annem de vardı, öğretmenim beni anneme karşı övüyordu. Sonra yanıma geldi sohbet ettik. Beni başarımdan dolayı kutladı ama neyi başardım bilmiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir