Rüyada Ölünün Yıkanması Görmek

Rüyada bir ölüyü yıkadığını görmek, bir kimsenin hidayetine vesile olmaya; kendinin öldüğünü ve kendi kendine yıkandığını görmek, ailecek gam ve kederden kurtulmaya, mal ve dünyalığın artmasına işarettir.

Rüyada teneşir (tahtası) görmek, insanları sıkıntıdan kurtaran, onların iyilik ve istikamet üzere olmasına vesile olan hayır ehli kimseye işarettir. Kendini teneşir üzerinde görmek; gam ve kederden kurtulmaya, şeref ve yüceliğe, işlerin ilerlemesine, gam ve kederden, borçtan kurtulmaya işarettir.

Rüyada ölmüş birini yıkamak için uygun bir yer arandığını yahut ölünün yıkanmak için arandığını görmek, o ölünün hayra ve iyiliğe çağrıldığı halde bundan kaçınan biri olduğuna işarettir. Ölüyü aşırı sıcak su ile yıkadığını yahut bu ölünün sıcak su içtiğini görmek, o kimsenin cehennemde olduğuna delalettir.

Rüyada ölünün kefeninin yahut bedeninin güzel kokularla yahut kokulu bitkilerle tezyin edilmesi ölü için hayra, rüyayı gören için sevince işarettir.

Rüyada bir ölünün pis yahut uygun olmayan bir şeyle yıkandığını görmek, o ölünün iyi biri olmadığına, vaaz ve nasihat dinlemediğine delalet eder. 

(Ayrıca bakınız: Ölü / Ölüm, Öldürmek, Kefen, Mezar / Mezarlık.)

Ölünün Yıkanması

“Rüyada Ölünün Yıkanması Görmek” üzerine 4 yorum

  1. Rüyamda 2 bayan ölüsü yıkanırken gördüm iki bayan, genç bayanlar yıkıyordu. Ölü bayanların yüzünü görmedim.

  2. Rüyamda bir kadının ölü bir erkeği yıkadığını gördüm. Bu neye işaret lütfen söyleyin.

  3. Rüyamda bir açıklık alanda birden fazla ölü vardı sırayla hepsi yıkanıyordu ama ben bir genç kadın, bir de çocuk yıkanırken gördüm yüzlerini görmedim.

  4. Merhaba. Rüyamda ölmüşüm, beni yıkamışlar ve beyaz bir elbise giydirmişler. Beni daha gömmemişler ayaktaydım. Ailemin benim için konuştuklarını, ağladıklarını görüyordum. Onlara cevap vermek istiyordum ama veremiyordum. Annem ve yengem kıyafetlerimi topluyorlardı. Kız kardeşim çok ağlamıştı ama sonra benim kıyafetlerimi deneyip gülüyordu, annemde ona kızıyordu daha yeni öldü saygı duy diye. Ben her olanı görüyordum çok üzülüyordum ama bir şey yapamıyordum. Ne anlama geliyor yorumlarsanız sevinirim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir