Rüyada Öpmek Görmek

Rüyada birini öpmek, ihtiyaçları gidermeye ve düşmana galip gelmeye işarettir. Genç birini öpmek, kadehe; yaşlı bir kadını öpmek, bir sözden dolayı özür dilemeye delalettir.

Rüyada bir kadını öpmek, sevdiği kimseden ilgi görmeye veya gelecek selâma; sevdiği kimseyi ağzından öpmek, eline geçecek paraya; yanağından öpmek, kazanacağı paraya işarettir.

Rüyada alımlı ve süslü bir kadını öpmek ya da onunla bir yatakta beraber olmak, dul bir kadınla evlenmeye, onun mal ve evlatlarından faydalanmaya yahut o sene bir hayra nail olmaya işarettir.

Rüyada bir hizmetçiyi yahut bir yerde çalışan bir kadını öpmek, onun efendisi yahut patronu ile dostluk kurmaya; bir kadını öpmek, onun kocası ile dost olmaya işaret eder.

Rüyada bir erkeği öptüğünü, onunla sarmaş dolaş olduğunu ve yattığını görmek, maksadının gerçekleşmesine işarettir. Bir kimseyi şehvetle öpmek, ondan yardım, iyilik vb. görmeye; şehvetsiz olarak birini öpmek, öpülen kimseye yardım ve iyilikte bulunmaya, ona hayır ve menfaati olmaya delalet eder.

Rüyada birinin çocuğunu öpmek, onun babası ile dostluk ve sevgiye; kendi çocuğunu iştiyak ve şehvetle öpmek, bu çocuktan yahut onun annesinden hayra, mala, iyilik ve sevince ulaşmaya delalettir.

Rüyada çocuğun kendi anne ve babasını öpmesi, ondan görülecek yardım ve iyiliğe; makam ve mevki sahibi birini öpmek, o makam ve mevkiye geçmeye; onlar tarafından öpülmek, o cihetten gelecek hayra işarettir.

Rüyada biri tarafından gözlerinden öpülmek, evlenmeye; sadece bir gözünün öpülmesi, haram bir şeye aracılık etmeye delalet eder.

Rüyada âlimin birini öpmesi, öpülenin Kur’an okumasına yahut dünyalık elde etmesine işaret eder. Rüyada hasta kimsenin bir ölüyü öpmesi, vefat etmesine delalet eder. 

(Ölü kimseyi öpmek yahut onun tarafından öpülmekle ilgili bakınız: Ölü/Ölüm.)

Rüyada süslü bir kadını öptüğünü veya kucakladığını gören, dul bir kadınla evlenir ve onun malından faydalanır. Çocuğu olur ve o yıl hayra erişir. 

Rüyada birisini öptüğünü veya kucakladığını ve onunla ilişkide bulunduğunu görmek, aralarında dostluk olmasına işaret eder. Öpmek eğer şehvet duymadan olursa, öpenin öpülenden hayır göreceğine; bir ölüyü öptüğünü görmek, o ölünün malından faydalanmaya delalet eder. 

Rüyada devlet başkanının huzurunda yer öptüğünü görmek, o büyüğün emrinde olduğuna, onunla bazı hususlarda anlaşmaya vardığına işarettir. 

Rüyada bir kimsenin önünde saygıyla eğilip etek öpmek, o kimseden hayır göreceğine delalet eder. Birinin dilini öptüğünü görmek, alçak gönüllülüğe işarettir. Bir rivayete göre, elini öptüğü kimseye bir şey ikram eder. 

Rüyada sevgilisinin elini öptüğünü görmek, ona karşı alçak gönüllü olduğuna delalet eder. Kirmani’ye göre; rüyasında bir ölüyü şehvetle öpmek, o ölüye hayır ile duaya; kendisini bir ölünün öptüğünü görmek, o ölünün malından pay almaya işarettir.

Rüyada bir hayvanı öptüğünü görmek, tabiatı kötü olan bir kimseyi öptüğünü görmek gibi yorumlanır. 

Cafer-i Sadık’a göre; rüyada öpmek dört şekilde tabir edilir: Hayır ve menfaat, istek, zafer, sevinçli haber. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada öpmek, ihtiyaçları gidermeye ve düşmana zafer bulmaya işarettir. Rüyada bir adamı öptüğünü veya onunla sarmaş dolaş olduğunu ya da şehvetle onunla yattığını gören kimse, maksadına muvaffak olur. Eğer şehvetten dolayı öperse, öpen öpülenden yardım görür veya ilim öğrenir ya da bilinen bir şeye erişir. Eğer şehvetsiz öperse, öpülene öpenden hayır ve iyilik veya bir şeyin öğrenilmesi yahut meşru bir şeye yol gösterilmesi gibi bir hayır ve menfaat erişir. 

Bir kimse rüyada bir çocuğu öptüğünü görse, kimse ile o çocuğun babası arasında dostluk ve sevgi olacağına işarettir. Eğer bir valiyi öpse, onun yerine vali olacağına; eğer hakimi veya bir meliki (devlet başkanını) öpse, onların sözlerini kabul edeceğine işarettir. Eğer hakim o kimseyi öpse, hakimden taraf bir hayra erişir. Her önder ve amir hakkında da tabir böyledir. 

Bir kimse rüyada çocuğunun kendisini öptüğünü görse, o çocuk buluğ çağına ermişse o kimsenin çocuğu ile faydalanacağına veya çocuğunun ona yapacağı iyiliğe işarettir. 

Rüyada kendi çocuğunu iştiyakle öptüğünü gören kimse, çocuğundan veya çocuğunun annesinden hayır, mal, iyilik ve sevince erişir. Rüyada birisinin kendi gözlerinden öptüğünü gören kimse, evlenir. Eğer birisi tarafından bir gözünün öpüldüğünü görse, erkekler ile kadınların arasını yapan kimse olduğuna işarettir. O adam Allah (C.C.)’tan korksun. 

Rüyada sevdiği birisinin ağzından öpmek, eline geçecek paraya; yanağından öpmek de kazanacağı paralara işarettir. Bir kadını öpmek, sevdiği birisi tarafından gösterilecek teveccühe veya gönderilecek selama işarettir. 

Rüyada yaşlı kadını öpmek, açığa vurulan bir sözden dolayı özür dilemeye işarettir. Rüyada alim bir kimsenin güzel bir kimseyi öpmesi, o kimsenin Kur’an okumasına; eğer o şahıs dünyayı seviyorsa, dünyanın ona yönelmesine işarettir. 

Rüyada bezekli ve süslü bir kadını öptüğünü veya onunla bir yatakta beraber yattığını gören kimse, kocası ölmüş bir kadınla evlenir, onun mal ve çocuğu ile istifade eder ve o sene bir hayra nail olur. 

Rüyada tanıdığı bir ölüyü öptüğünü görmek, rüyayı gören kimseye ümit etmediği bir yerden eline mal geçer. Eğer tanıdığı bir ölü o kimseyi öpse, o ölüden veya onun hayatta bulunan akrabalarından bir hayra erişir. Eğer o kimseyi tanımadığı bir ölü öpse, ummadığı bir sebeple meydana çıkacak bir hayrı kabul etmesine işarettir. 

Rüyada tanıdığı veya tanımadığı bir ölüyü şehvetle öptüğünü gören kimse, hacet ve isteğine kavuşur. Hasta olan bir kimse rüyada bir ölüyü öptüğünü görse, o hastanın öleceğine işarettir.

Rüyada öptüğünü veya öpüştüğünü görmek, isteklere kavuşma yolunda ilerlemeye; aynı cinsten birilerinin öpüştüğünü görmek, arkadaşlığa işaret eder.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Bebek Öpmek, Alnından Öpmek

Rüyada bir ölüyü öptüğünü görmek, ölüden miras kalacağına; bir hayvanı öpmek, kötü bir insanı sevmeye işarettir.

Öpmek

“Rüyada Öpmek Görmek” üzerine 31 yorum

  1. Çok teşekkürler açıklamalar geniş ve detaylı sayılır, oldukça iyi. Benim özel sorum rüyamda bir Musevi kızı çok beğendim, ona yaklaşmaya fırsat arıyorum bu konuda bir Musevi genç delikanlı bana yardım edecek ben de ondan yardım istedim, kabul etti. 4-5 sefer onu dost bir sevgiyle yanağından öptüm. Ne demek?

  2. Ben aslında hiç sevmediğim, sürekli tartıştığım bir çocuğu gördüm rüyamda sevgiliydik, Allah?ım kusasım geldi 😛 ve öpüştük. Uyandığımda kendimden tiksindim ama şimdi açıklamalara bakıyorum da iyi bir şeymiş gibi yazmışsınız. Ne olacak lan böyle? 😀

  3. Merhaba, Rüyamda benim çalışanım olan çaycı hanım omuzumu öptü ve gülüyorduk rüyada ben çok nadir rüya görürüm bunu çok merak ettim. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

  4. Ben erkek arkadaşımdan 6 ay oldu ayrıldım. Rüyamda dün gece erkek arkadaşımın evine gidiyorum. Erkek arkadaşım hiç yüzüme bakmıyor, beni hiç görmüyor. İki kişi biraz yaşlı kadınlar var, ben gidip onların ellerini öpüyorum. “Kimsiniz siz” diyorum. Erkek arkadaşımın annesiymiş. Erkek arkadaşımın da hiç annesini görmedim. Bakıyorum yüzüne kadının esmer, beyaz tülbentli. Erkek arkadaşım geliyor, diyor ki annesine  “Ben kız arkadaşımdan ayrıldım” diyor. Ben de çok seviniyorum. Bana annesine diyor ki Aysun’u evine götür. Ben de “Olmaz ben giderim” diyordum. Öylece uyandım. Rüyamı açıklarsanız çok teşekkür ederim. Kız arkadaşı var, öğrendim, çok üzüldüm.

    1. Erkeklerle bir bayanın arkadaşlık yapması haramdır onun için etkisinde kaldığınız şeyleri rüyanızda görmeniz doğaldır ve yorumu yoktur.Ahirette size fayda verecek olan şeylerle uğraşırsanız hayatınızın seyri değişir Allahın izniyle…

  5. Rüyada sevdiğim erkeği kucaklamıştım ve o beni boynumdan öpüyordu. Ne demek? Bir anlatsanız.

    1. Kesinlikle nikahsız bir araya gelmeyin yoksa durum vahim. Rüyalarına giriyorsa gerçekte neler olur söylemek istemiyorum.

  6. Ben rüyamda çalıştığım işyerinde bütün çalışan arkadaşlarımın önünde benim müdürüm kalkıp benim elimi öptü ben de “Öyle olur mu müdürüm? Ben öpeyim” dedim ve müdürümün elinden sonra ben öptüm. Ne anlama geliyor, acaba?

  7. Rüyamda nişanlımın başka birisiyle öpüştüğünü ve bunu istekli yaptığını gördüm. Devamında öpüştüğü kişiyi öldürdüğümü ve ayrıldığımızı gördüm. Bunu yorumlarsanız sevinirim. Teşekkür ederim. Saygılar…

  8. Rüyada Ölü bir kadın tarafından öpüldüğünü görmek, nedir? (kaynanam tarafından.)

  9. Merhaba lise öğrencisiyim. Rüyamda Almanca öğretmenim(bayan)tarafından çok hoş bir şekilde öpüldüm. Normalde hocayla aramda samimiyet falan yok. Acaba nedir, açıklaması? Teşekkürler.

  10. Benim rüyada gördüklerim biraz değişik. Görüyorum ki yatmışım ama etrafımı hissediyorum. Çok geniş odam ve yatağım var. Birisinin odamda gezdiğini hissediyorum ama kafamı kaldırıp bakmıyorum. O yaklaşıyor ve gelip beni dudaklarımdan öpüyor. Gözlerimi açınca bunun sevdiğim olduğunu görüyorum (tabi rüyadayım.) Lütfen bana yardımcı olur musunuz?

  11. Ya biz eski sevgilimle ayrıldık ama ben hala çok seviyorum. Beni boğazımdan öpmüştü. Ben de 1 aydır kimseyle çıkmıyorum. Kardeşim dün boğazımdan öptü, ağladım resmen. O gece de eski sevgilimi gördüm. Benle barışıyordu. Direk boğazımdan öpüyordu, sarılıyorduk. Resmen onun sıcaklığını, yakınlığını hissettim. İkimiz de çok memnunduk. Sizce ne olabilir?

  12. Rüyamda teyzemin kocasının elini öptüm. Tabirlerde tam karşılığını bulamadım. Yardımcı olur musunuz?

  13. Atatürk ve Başbakan Recep Bey, eşimin elini öpmüşler. Mutlaka hayırlı bir rüyadır diye düşünüyorum. Acil yorumlarsanız seviniriz. Şimdiden teşekkürler.

  14. Benim onu sevdiğimi bilmeyen arkadaşımla yaklaşıyorduk. Tam anlamını bulamadım, lütfen açıklar mısınız?

  15. Rüyada babam beni yüzümün her yerinden öpüyordu sonra hep beni beklediğini bana sarılmak falan baba kız şeyleri söyledi ama arada bir espri yapınca kızgın gibi duruyordu. Annem de beni çok seviyordu ama daha çok babama cilve yapıyordu. Saçma ama bence manalı bir rüya. Ne anlama gelir yazabilir misiniz? Bu arada babamı annemi ve küçük ablamı 4 aydır görmüyorum, 3-2 güne gelecekler… Cevaplandırmanız beni çok sevindirir.

  16. Şu an ben esimden ayrılma aşamasındayım ama üç kere esimi öptüğümü gördüm. Bana bunun yorumu yazarsanız çok memnun olurum. Çok teşekkürler. Allah razı olsun.

  17. Merhabalar. Ben dün gece rüyamda kendi kendimi dudaktan öpüyordum. Hatırlayabildiğim kadarıyla kız arkadaşımın beni öperken ne veya nasıl hissettiğini öğrenmeye çalışıyorum güya. Teşekkürler.

  18. Rüyamda bir erkek arkadaşımla konuşurken onun bana bir soru sorduğu anda oğlumu tombul, sıcacık yanağından öpüyor ve o şefkat ve sıcaklıkla uyanıyorum. Acaba bu rüyanın yorumu nedir?

  19. Aşık olduğum kızla şuan konuşmuyoruz tartıştık ve küstük. Geçenlerde rüyamda gördüm birkaç sefer artarda. Geçen gün gördüğüm rüyadan ise çok etkilendim. Rüyamda gördüğüm sevdiğim kızla el ele tutuşup geziyorduk toplum içinde ve bir ara alnından öptüm… Ne demek bu nasıl yorumlarsınız?

  20. Rüyamda sevdiğim çocuğun telefonunu karıştırıyorum ama telefon çok yıpranmış ve hiçbir şey bulamıyorum daha doğrusu hiçbir yere giremiyorum. Bana diyor ki sana bir şey söyleyeceğim diyor bende herhalde bana sevgili olacağımızı söyleyecek diyorum. Tam konuşacağız 9 yaşında falan bir erkek çocuğu bizi diniyor bende git diyorum gitmiyor sonra ben sevdiğim çocuğu yanağından öpüyorum oda biraz benden uzaklaşıyor.

  21. Rüyamda birinin kamyona bindiğini görüyorum ve o kişinin benim ustam olduğunu arabanın freninin boşaldığını geri geri doğru akmaya başlamasıyla birlikte benim feryadımla anladım. Yalvarıyorum ustamı kurtarın diye herkes bakıyor ben bir anda ayet-el kürsiyi okumaya başlamamla birlik te kamyon küçük bir park gibi bir yerde bayır aşağı olmasına rağmen kendiliğinden duruyor ve ustam da hiçbir şey olmamış gibi yerde etrafa bakınıyor buluyorum. Etrafta tanıdık bir abi sağa sola bakınıp bu onun yardımıdır onun işidir derken karşı çatıda sanki Mevlana hazretlerinin gibi giyimli bir derviş uzun sarıklı onun gibi oturuyor. Kafamı ustama çevirdiğim anda derviş yanımda bitiyor ve ben hemen ellerine sarılarak öpüyorum oda benim ensemden üç defa olmak kaydıyla ritüeliz bir şekilde öpüyor. Ve ben ayet-el kürsiyi okurken uyandım. Acaba bana manasını anlamamda yardımcı olur musunuz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir