Rüyada Peygamber Görmek

Rüyada peygamberlerden birini görmek; rahmet ve nimete, hürmet ve itibara, devlet ve saadete, muvaffakiyet ve zafer bulmaya, öncü ve liderliğe, dinde kuvvete, dünya ve ahirette esenlik ve hayra işarettir.

Rüyada gerek yaşıyor gerekse vefat ettiği halde bir peygamberi ziyaret ettiğini görmek; salih kimseler için ziyade takvaya, fasık ve günahkar için bereket ve hayra, af ve bağışlanmaya işaret eder.

Rüyada peygamberi sevinç ve tebessüm eder halde görmek, izzete, üstün gayrete ve zafer bulmaya; üzüntülü ve gazaplı görmek, sonu sevinç ve sürur olan üzüntü ve hastalığa yorulur.

Rüyada Peygamber Görmek Ne Demek? 

Hikmet ve feyze, cennet ehlinden olmaya delalettir.

Rüyada peygamber olduğunu görmek, musibetlere tahammül etmeye, işlerinin sonunun iyi olmasına yahut şehit olarak ölmeye; peygamberlerden birinin kendisini dövdüğünü gören kimse, salih biri ise ahirette arzularına kavuşmasına işaret eder.

Rüyada peygamberin kendisine bir şey verdiğini görmek, büyük hayır ve insanlara; bir peygamberin kabrini kazdığını görmek, onun sünnetine ve sanatına uymaya; peygamberde görülen nakıslık ve çirkinlik, kişinin dinindeki eksiklik ve noksanlığa işarettir.

Rüyada bir peygamberin şeriat dışı bir emir vermesi, rüya sahibinin dini emirlere muhalefet yapmaması yönünde uyarılmasına delalet eder. (Rüyada görülen peygamber biliniyorsa onun isminin geçtiği maddeye bakınız. Mesela Peygamberimiz görülmüş ise ‘Muhammed (A.S.)’ maddesine, Hz. Yusuf için ‘Yusuf (A.S.)’ maddesine bakılmalıdır.)

Rüyada herhangi bir peygamberi görmek, hayra işarettir. Bu rüya, rüya sahibinin her türlü zorluğu aşması için Allah’tan destek göreceği anlamına gelir. Kişinin hayatının çok güzel olacağına işarettir. Peygamberin ismine göre de yorumlanır.

Rüyada nebilerden herhangi birini görmek, babaya işarettir. Çünkü baba da çocuğuna nebi gibi şefkatli davranır ve onun ne dünya da ne ahirette azap çekmesini istemez. Peygamber, hocaya da işarettir. Zira hoca da öğrencisini Peygamber terbiyesi ve ilmi yetiştirir. Aynı zamanda Peygamber Kur’an öğreten bir muallime de işarettir, denilmiştir. 

Rüyada peygamberlere yakışan vasıfta onları görmek; onların arkasında namaz kılmak, onlara uymak ve arkasından gitmek, peygamberin verdiği bir şeyi yemek veya peygamberden bir şey öğrenmek veya bir haber almak, peygambere tabi olmaya ve yolunda gitmeye işarettir. Bunların aksinin görülmesi ve peygamberin önüne geçilmesi ise, gören şahsın bidat sahibi olduğuna ve sapıklık içinde bulunduğuna işarettir. 

Rüyada peygamberin görülmesi, alim, hakim, hatip ve terbiyeciye işaret edeceği de söylenmiştir. Çünkü bu insanlar halkı Allah yoluna davet ederler. Peygamberin güzel bir şekilde görülmesi, onun ümmetinin iyi işler yaptığına ve peygamberinin yolunda gitmelerine, peygamberin üzüntülü ve iyi sekilde görülmemesi ise, ümmetinin fesat ve bidat içerisinde bulunması ile tabir edilir. 

Rüyada peygamberlik iddiasında bulunduğunu gören kimse, durumuna göre bir memuriyete girer, mesela hakimlik görevi bekliyorsa hakim olur; öğretmenliği bekliyorsa öğretmen olur. Bunlardan hiçbirine ehil değilse, batıl bir iddiada bulunmuş olmakla beraber, devlet adamlarından birisi vasıtasıyla ona bir bela isabet eder. 

Bir kimse rüyada peygamber olsa yahut Allah (C.C.)’a inanmayanlar için halkı çağırsa, eğer onun bu çağrısın bir şahış kabul ederse, rüyayı gören büyük bir rütbeye nail olur. Yahut onun adaşı ve ona benzeyen bir nebinin dünyada mübtela olduğu sıkıntılara benzeyen bir sıkıntı ve musibet ona isabet eder. 

Bir kimse rüyada nebilerin bir yerde olduklarını görse ve oranın halkı da savaş halinde iseler, düşmanlarına galip gelirler. Eğer kıtlık içinde iseler, Allah (C.C.), onları sıkıntı, keder ve üzüntüden kurtararak sevindirir. Peygamberlerden birinin elbisesini giydiğini gören kimse, devlet adamı ise saltanat ve devlete kavuşur; talebe ise, büyük bir dereceye nail, fazilet ve delilleri açık olur. 

Rüyada nebi olduğunu gören kimse, şehit olarak ölür. Yahut rızkı noksanlaşır. Musibetlere tahammül eder. İşinin sonu zaferle neticelenir. İyilikle emredip kötülükten insanlar sakındırır. Bir kimsenin rüyada ibadet, taat, iyilik ve ihsan gibi nebilerin bazı amellerini yaptığını görmesi, mütedeyyin ve imanlı bir insan olduğuna işarettir. Fakir, müflis veya işi zor olan bir kimse, peygamberlerden birisini görse, Allah (C.C.) o şahsın işlerini kolaylaştırır ve o peygamber sebebiyle onun işleri biter. 

Nebileri rüyada görmek, iki şekilde olur. Rüya sahibi o nebiyi ya kendi şekliyle görür ki, bu halde rüya sahibinin iyi halli, izzetli, şöhretli ve ona düşmanlık eden kimseye galip gelmesine yahut o nebinin durumunu ve yüzünü tozlu ve değişik görür ki, bu halde rüya sahibinin kötü haline ve ona gelecek sıkıntıya, sonra da Allah (C.C.)’ın onu o sıkıntıdan kurtarmasına işarettir. 

Rüyada bir peygamberi öldürdüğünü gören kimsenin, emanete ihanet etmesine ve sözünden dönmesine işarettir. Rüyada peygamberin devrinde yaşadığını gören kimse, şeref ve nimete erişir. Eğer buna layık birisi ise, şeytan o kimse ile oynamıştır. Peygamberlerden birisinin kendisini dövdüğünü gören kimse, salih bir şahıs ise, ahirette maksat ve arzusuna kavuşacağına işarettir. Hayra işarettir. Rüya sahibinin Allah’ın sevgili kulu olduğu anlamına gelir.

Rüyada peygamberlerden birini görmek; eğer güleryüzlü ise dünyada ve ahirette hayra, bolluğa, kızgın ise dünya ve ahirettte zarara işarettir.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Adem Peygamber, Peygamberimizin Hanımları, Yunus Peygamber

Peygamber

“Rüyada Peygamber Görmek” üzerine 32 yorum

  1. Selamun aleykum. Ben rüyamda bir elimden Peygamberin Hz. Muhammed’in, bir elimden Hz.Ali’nin tutup ışıklı bir yolda götürdüğünü gördüm. Rüya yorumu ne olabilir? Yatmadan önce bir şey düşünüp yatmıştım. Yani Allah’tan beni hak yoluna döndürmesini istemiştim. Namaz kılıyorum ama etrafımdakilar namazımı değiştirmemde ısrar ediyorlar; mühürle kılmamı diyorlar. Anlamı buymuş rüyanın diyorlar. Bana yardımcı olsanız sevinirim. Allah razı olsun.

    1. Aleyküm Selam Fatime,

      Maşallah gördüğün rüya çok güzel. Güzel niyetin Allah’ın güzel kulları, güzel Peygamberimizin ve Hz. Ali’nin rüyana girmesini sağlamış. Birinin söylediği diğerininkinden farklı değildir hepsi birdir hepsi aynı yola çıkar. Dinde mezhep ayrımı ibadet şekillerini belirlese de aslında dinimizde ayrılık yoktur. İki elinden iki ayrı güzel insanın tutması bunu destekler niteliktedir. Huzurlu bir şekilde Allah’ına dua ederek, sadece Allah rızası için namazını kılmaya ibadetini etmeye devam et, için de ferah olsun. Allah sizden de razı olsun.

      Hayır olsun inşallah.

      1. Oğlum dün gece rüyasında Hz Yusuf namaz kılarken çebinde cüzdanı çalıyordu
        Rüyasında yine bu rüyayı bize anlatıyordu
        Oğlan 15 yaşında

      2. Ben rüyamda bir insan gördüm ben peygamberim diyordu bende bana delil göster diyordum gördüğüm insan yaşı genç idi 35 40 yaşlarında kusura bakma burdan yazmak zorunda kaldım acaba biz hangi zamandayız bir Peygamber gelebilirmi Allah affetsin Allah niyetimi biliyor acaba biz hala beygamber devrindemiyiz

  2. Selamünaleyküm. Ben bir genç kızım ve sözlüyüm. Rüyamda arkadaş dediğim ama tanımadığım yüzünü dahi seçemediğim birini gördüm. Elinde gümüş renkli ikili normal boyutta bir mümkün vardı bir tarafında ALLAH diğer tarafında ise MUHAMMED yazılıydı bana sen evlenince sana vereceğim diyordu. Ama çok güzel parlıyordu. Hep şu duayı ediyorum ALLAH’IM hayır varsa sözlümle evlenelim hayır yoksa hayırlısıyla ayrılalım. Bununla alakalı olabilir mi acaba.

    Bu rüyadan öncede çift kapılı bir kapı gördüm gri renkliydi. Yine SLLAM MUHAMMED yazıyordu. ALLAH rızası için yorumlayın. Şimdiden ALLAH razı olsun.

  3. Selamünaleyküm. Benim ismim Bilal, bekar ailemle yaşıyorum, çok duygusal biriyim. Benim baba ve anne yani her iki tarafımda şeyh yani seyit, ama onların yolundan bir türlü gitmiyorum, gitmiyorum derken aklınıza kötü şeyler gelmesin kötü alışkanlıklar alkol sigara kumar gece hayatı vb. gibi şeyler değil, sadece namazımı kılamıyorum daha doğrusu kılamıyorum. Her cumaya giderim 4-5 sene önceye kadar hiç gitmiyordum ve gece yatarken Fatiha suresini okuyorum, her halime şükür ediyorum ve Allahtan namaz aşkı diliyorum. 18/10/2013 yani cuma günü gece yatarken (S.A.V ) Peygamberimiz Hz. Muhammed rüyama geldi, çöl gibi bir yerdeydim, etrafımda bir kaç kişi daha vardı. “Hz. Muhammed geliyor” dediler, elinde bir asa, beyaz elbisesi, yüksek tepe gibi bir yerden bize doğru geliyordu, yüzünü hiç göremiyorduk. Çünkü yüzü nurdan o kadar parlıyordu ki güneş gibi parlıyordu, bakamıyorduk. Bir şeyler söyledi ve gitti ama ne dediği söylediğini hiç hatırlamıyordum, çok heyecanlıydım sonra uyandığımda sabah ezanı okunuyordu… Yorumlarınızı dört gözle bekliyorum. Saygılar…

  4. Ben rüyamda Hz. Zekerriya (a.s) olduğumu gördüm. İngiliz askerlerinin beni bir yere götürdüğünü, büyük ihtimalle öldürmeye götürüyorlardı. Önce yeraltındaki bir kuyuya götürdüler, askerler hep yanımdaydı, ellerinde eski model tüfekler vardı, eminim1900’lü yıllardı. Beni aydınlatırsanız sevinirim.

  5. Selamünaleyküm. Rüyamda peygamber efendimizi gördüm. Büyük bir çöl, çölün ortasında büyük bir sofra ve peygamberimiz ve arkadaşları yuvarlak oturmuşlar yemek yiyorlar. Benim kucağımda çocuk, oraya geliyorum. Yemek pişiren adamın yanına yaklaştım. “Şu peygamber efendimiz mi?” dedim ve adam sessizce “Evet” dedi. Başını eğdi ve sofradan peygamber efendimiz döndü. Bana baktı. Yeşil bir takım giymişti. Baktı baktı ve döndü, yemek yemeye başladı.

  6. Ben rüyamda, arkadaşımla ferah bir yerde oturuyordum. Önümüzde Kuran-ı Kerim vardı sonra sağ tarafta peygamber efendimizden biri vardı. Yüzünü döndü, bize kıyamet ile ilgili bir şeyler söyledi. Sonra ben de Kuran-ı Kerimden Yasin’i Şerifi açıp okumaya başladım.

  7. Selamünaleyküm. Ben rüyamda Hz. Yusuf ile el ele tutuşup tabelada Yusuf ve Uğur yazan bölüme doğru koşuyoruz. Sizce bu rüyanın tabiri nedir? Teşekkürler.

  8. Peygamber efendimizi başka bir peygamberi aldığını ve göğe doğru uçtuğunu gördüm gülümseyerek, bana. Ne anlama gelir peygamberimizin uçması, bana gülümsemesi ve başka peygamberi alması acaba neye işarettir?

  9. Rüyamda ismini tam hatırlamıyorum ya Hz. Yunus ya da Hz. Yusuf olarak tabir edilen peygamber görüyorum. Yüzlerini net göremedim. Uzaktan görüyorum uzun boylu, siyah sakallı, üzerinde yeşil, uzun gömlek gibi cübbesini görüyorum, genç ve bana uzakta. Ama ben rüyamda Hz. Yusuf mu, Hz. Yunus mu, diye uyandım. Bir başka ve birkaç kere gördüğüm rüyam. Çok affedersiniz rüyamda farklı rüyalar olarak ama sonuç itibariyle büyük abdestimi çokça yaptığımı ve sifonu çektiğimi görüyorum. Allah için yorumunu gönderebilir misiniz bana? A.e.o.

  10. Rüyamda Hz. Muhammed S.A.V’in vefat ettiğini gördüm. Bulunduğum ortamda Hz. Muhammed’in vefat ettiği konuşuluyordu. Tam hıçkırmaya başlarken uyandım. Acaba rüyam ne anlama gelebilir?

  11. Selamünaleyküm. Ben rüyamda peygamberimizi gördüm zannediyorum, tam emin değilim. Rüyamda amcamın oğlu “İşte orda, uzun boylu olan” diyor ve ben yanına gidiyorum. Peygamberimiz gülümsüyor, ben ise onu gördüğüm için ağlıyorum ve bana kocaman bir elma uzatıyor. Burada bitiyor. Rüyada peygamberimiz gülümserken ön dişlerinden bir tanesi hafif eğri, boyu ne uzun, ne kısa, ne şişman, ne de zayıftı. Beyaz sakallı ve yaşlıydı, o şekilde gördüm. Acaba gerçekten peygamberimiz miydi?

  12. Selamünaleyküm. Ben rüyamda çok pis bir siyah yüzlü insan karşımda gördüm, zalim biriydi. Birden Hz. Yusuf’u gördüm, uyuyordu. Birden karşıma çıktı, iyi yüzlüydü (güler yüzlü) ve beyaz elbiseli. Bunun anlamını bana söyler misiniz ve bu rüyayı gören kabirde ve mahşerde azap görür mü? Teşekkürler.

  13. Ben sadece Allahtan bir defa olsun göreyim rüyada söyledim ve gördüm ama yüzü çok siyahtı, bedeni parlıyordu ve bir çocuk sürekli kusuyordu ve ben de dua ediyorum Allah’a ben rüyada dua ediyorum onu görmek için ve bana doğru geliyordu. Ben de ona namaz düzgün olmadığını söyledim sonra uyandım. Bunun ne olduğunu söylerseniz sevinirim.

  14. Ben rüyamda peygamber efendimize baba diyordum, o da bana kızım diyordu. Anlamını biliyor musunuz?

  15. Ben rüyamda peygamberimizi görmedim ama dünyada en çok istediğim şey bu. Her gece yatarken dua ediyorum. Gören arkadaşlarım benim için de dua ederseniz çok mutlu olurum. Allah herkese nasip etsin, amin.

  16. Selamünaleyküm. Peygamber efendimiz(sav)i elinde bir kalemle masa başında benim istediğim bir şeyin gününü ayarlıyordu. Peygamber efendimiz(sav)i beyaz saçlı beyaz sakallı beyaz kıyafetli gördüm. Rica etsem bu rüyayı açıklayabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim…

  17. Rüyamda yaklaşık olarak 20 kadar Peygamberin bir odada belirli bir sıra ile oturduğunu gördüm bende hayretle onlara doğru bakıyordum içinden bir tanesi kimi bekliyoruz dedi. Diğer bir Peygamber de Musa gelmedi onu bekliyoruz dedi. 10 sn. falan sürdü sanırım rüya sonra uyandım sabah ezanı okunuyordu. Dua ettim ve tekrar uyudum.

  18. Selamünaleyküm. Peygamber efendimiz (sav) 2 gece gördüm birinci gece Efendimiz (sav) vefat etmişti bende kabrinin süslü demirlerini yeşil renge boyuyordum. İkinci gece rüyamda Efendimiz (sav) geldi ve bana Yunus sen misin dedi bende benim dedim gel benimle dedi bana tam kalktım o anda saat alarmım öttü uyandım. Anlamını yazarsanız memnun olurum teşekkür ederim. Allah’a emanet.

  19. Rüyamda evdeyim karanlık ama karanlık beni rahatsız etmiyor. Oturmuşum ve bekliyorum. Bir ses geliyor. Sanki yer kazıyorlar ya da gök yarılıyor. Ömrümde öyle bir ses duymadım. Kulağımı patlatacak şekilde. Tünel kazır gibi. Ne oluyor diyorum. Bir ses duyuyorum bana diyor ki; Cebrail (as)geliyor. Kendini hazırla diyor. Bende içimden hazır olmaya ve onun gelmesini beklemeye başlıyorum. Ama bir yandan çok korksam da korktuğumu belli etmiyorum. Bu korku kötü anlamda değil. Onu görürsem ne yapacağımın korkusu çünkü onu çok seviyorum. Ben kendimi onun gelmesine hazırlarken o ses yine duyuluyor. Bana az kaldı, gelmesine az kaldı sabret az kaldı, az kaldı derken tamam geldi diyor. Ve ağır ses kesiliyor. O an film izler gibi gözümün önüne resimler geliyor. Yeşillikler içerisinde güzel beyaz bir ev. Evin yeşillikleri dışına taşmış. Evin hemen dışında araba görüyorum. Sonra kardeşimin beni uyandırmasıyla rüyam yarıda kaldı.

  20. Merhaba ben rüyamda dev bir sarmaşığa tırmanıyordu. Sonra bulutlara ulaştım ve 5-6 tane peygamberin toplanmış olduğunu gördüm ama sadece bellerine kadar gördüm yani belinin üstünü görmedim ortada bir pasta vardı ve bir peygamberin doğum gününü kutluyorlardı. Sizce bunun anlamak nedir?

  21. Peygamber efendimiz (s.a.v) ailesiyle beraber memleketime gelmiş ve kalmaları için bizim evimizin yakınlarında bir ilköğretim okulunun odaları efendimiz ve ailesine tahsis edilmiş. Geldiklerini duymamla beraber kendilerini görebilme umuduyla okula koştum, fakat polisler çevirmişler okulu ve kimseyi görüştürmüyorlar. Bense yılmadan görmek ve konuşmak için çabalıyorum. Önce baloncu kılığına girerek balon satma bahanesiyle görebilmek için girişim yapıyorum, olmuyor. Sonra tanıdık bir polis memurunu arıyorum, beni içeri alması için,olmuyor. Nafile, bir türlü göremiyorum ve görememenin acısıyla okul önünde elimde balonla girip görebilmek için çabalamaya devam ediyorum. Bu arada alakasız olmakla beraber eski ve uzun zamandır görmediğim bir arkadaşımı okul önünden evine giderken görüyorum. Fakat onun Peygamber Efendimizle görüşüp görüşmediğini bilmiyorum.

  22. Rüyada cemaatle beraber peygamberimizin arkasından yürüyordum ama yüzünü görmedim, hissettim sonra uyandım.

  23. Selamın aleyküm ben rüyamda 3 peygamberimizi aynı anda gördüm 16 yaşında bir kız çocuğuyum şu an ve rüyamdada peygamberlerimizin gençliklerini gördüm HZ MUHAMMED, HZ İSA VE HZ ÖMER’i gördüm rüyamda. 3 peygamberimiz de 19 20 yaşlarındaydı ve 4’ümüz duruyorduk ve eşyalar hareket ediyordu. HZ ÖMER VE HZ İSA ben bağırıp korkarken HZ MUHAMMED sakin olun ALLAH yapıyor deyip ellerini açıp dua ediyordu. Lütfen bunu yorumlayın şimdiden ALLAH razı olsun.

  24. Ruyada bawka biri. Seni peyqanberimiz bekliyor isitmesi. Ne kadar bekleyecek isitmesi ne anlama gelir

  25. Selamünaleyküm ben rüyamda hz Muhammedin hasta olduğunu duydum onun ziyaretine gittim ve yanın da oturdum fakat vücudunu görmedim onun yanında oturan tanıdığım insanlarda vardı teşekürler

  26. Selamünaleyküm ben rüyamda hz Muhammedin hasta olduğunu duydum onun ziyaretine gittim ve yanın da oturdum fakat vücudunu görmedim onun yanında oturan tanıdığım insanlarda vardı ama yüzünü göremedim sonra ona ilaç bulmak için köyden uzaklaştım gittiğim yerde yabancı askerler ve köpekler vardı korkudan saklandım sonra uyandım🥱

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir