Rüyada Peygamberimiz Görmek

Rüyada peygamberimizi görmek rüya tabiri için, rüyada Muhammed Aleyhisselam görmek ve rüyada peygamber görmek rüya tabirlerine bakınız.

Peygamberimiz


Dikkat etmeniz gereken başka önemli bir husus ise rüyanızı bir bütün olarak görüp ona göre değerlendirmeye çalışmanız gerekmektedir.

Rüyalar her zaman size ilerisi için bilgi vermek için olmayabilir, günlük hayatınızda üzerine düşündüğünüz konular ile ilgili rüyalar görmeniz doğaldır.

Bazen ise rüyalar çok karmaşık ve anlam vermek bir o kadar güçtür. Bu durumlarda tabirlerden yararlanırken dikkat etmeniz gereken husus iyimser olarak yorumlamak olmalıdır.

Rüyanızda ana nesne olarak Peygamberimiz görmüş olabilirsiniz; ama mutlaka diğer nesnelerin de rüya tabirlerine bakarak, rüyanızı bir bütün olarak anlamlandırmaya çalışınız.

“Rüyada Peygamberimiz Görmek” üzerine 29 yorum

  1. Rüyamda uçak gibi bir binekle bir şehre yukarıdan attılar çok şiddetli bir yağmur yağıyordu sonra türbe gibi bir eve girdim ve orada namaz kıldım gizlice. Çünkü yasakmış sonra bir zat gelip bana bir resim gösterdi ve  “Bak bu MUHAMMED” diye iki kere tekrarladı. Çok etkilendim, acaba yorumlayabilir misiniz? Teşekkürler.

  2. Peygamber efendimizi üstü örtük bir şekilde kefenli gördüm ve bir ara kolunu dışarı çıkarıp, benim kolumu tuttu ve dedi ki “Ben ümmetimi yalnız bırakmam.”

    1. Peygamber efendimizi rüyasında görenlerin çocuğu Allah’ın sadık kullarına işarettir. O yolda çaba sarf et. İleri dönük amel işlemene bak. Ne mutlu sana.

  3. Peygamber efendimizi mezara gömüyoruz. Mezara kenarı beş parmak beton çevrili toprağını atıyoruz. Toprak betondan beş parmak kadar aşağıya iniyor. Hocalar var, duaya başlıyorlar. Ben de peygamber efendimizin ayakucuna geçiyorum, diz çöküyorum. “Efendimizin ayaklarının altını öpsek” diye konuşup ağlıyorum ve orda uyandım. Yorum yapar mısınız? Teşekkürler.

    1. Rüyamda peygamber efendimizin sakalı şerifi bazı eşyalarını gördüm ama ne olduğunu anlayamadım, salavat getirerek bir yerlere götürdük.

    2. RUYAMDA PEYGANBER EFENDİMİZİN SAKALI ŞERİFİ BAZI EŞYALARINI GÖRDÜM AMA NEOLDUĞUNU ANLAYAMADIM SELAVAT GETİREREK BİR YERLERE GÖTÜRDÜK

  4. Rüyamda peygamber efendimizin kabrinin orada bana “Bana dua etme” dedi. Açıklarsanız sevinirim.

  5. Rüyada peygamber efendimiz (s.a.v)i görmek, ahiret gününde de onu göreceğiniz anlamına gelir. Peygamber efendimiz (s.a.v)i rüyanızda siyah sakalı ve siyah saçıyla görürseniz o ümmetinden memnun demektir. Beyaz sakallı beyaz saçlı görürseniz ümmetinden memnun demektir.

  6. Bir odanın içinde birkaç kişi otururken, ben de içeri giriyorum ve beni uyarıyorlar. “Üslubuna hareketlerine dikkat ederek konuş. Bu kişi Peygamber efendimiz” diye.

    1. Kardeşim senin görmüş olduğun rüyanın aynısını ben de gördüm. Odaya girdim içerde üç kişi vardı. Bana “Bu Peygamber Efendimiz” dediler. Safa durduk namaz kıldırdı. (Hayırlıdır inşallah.)

  7. Cuma namazına gidiyordum sanki cami çıkışında bir tabut öyle bekliyordu. Sonra bütün kalabalıkla birlikte bende tabutun yanına gittim. Yeşil bir örtüyle kapatılmış tabutta, peygamber efendimizin naaşı olduğunu öğrendim. Herkes tutmak için yarışıyordu. Ben de çok direndim tutmak için ama tutamadım. Ağlayacak kadar kötü oldum hatta bana tutturmadıkları için ve öylece uyandım. Yorumlarsanız sevinirim.

  8. Normal hayatta babamı 25 gün önce kaybettim… Bende rüyamda çok ama çok büyük bir lézard gördüm üzeri renkli çiçeklerle doluydu, başında bir grupla ilahi söylüyordu. Sonra bir ara “Edimbourg bu mezar niye bu kadar büyük?” dedim “Burada efendimiz (s.a.v) yatıyor yaaa” dediler. Ben de “O öleli çok olmuştu” falan dedim, uyandım…

  9. Rüyamda bir ev gibi bir yere girdim ve içinde insan dolu bazıları namaz kılıyor ve bazıları ise Kur’an okuyup dinliyor ama ben namaz kılmak istiyorum ama olmuyor. Karşımda peygamberimizin resmini gördüm ve çok duygulandım.

  10. Rüyamda çok büyük bir uçurumdan peygamber efendimizle düşüyorum ama duvarlara falan çarpıyorum bir şey olmuyor. Peygamber efendimizi yakalamak istiyorum, olmuyor. Sonra yere indiğimde bana birkaç kişi “Nasıldı, anlatsana, neye benziyordu?” diyordu. Ben de “Aksakallı, ak saçlı, üzerinde beyaz boydan elbise vardı, bu hani hacıların giydiğinden” dedim. Sonra da uyandım. Bana açıklarsanız çok memnun olurum.

  11. Rüyamda peygamber efendimizi gördüm. Genç halini gördüm, uzun saçlı, hafiften dalgalı saçları vardı ve bana gülümsüyordu. Acaba ne anlama geliyor?

  12. Ben peygamber efendimizle Fatih Sultan Mehmet’i caminin içinde minberde ben oturuyordum, bir yanımda peygamber efendimiz, diğer tarafımda da Fatih Sultan Mehmet oturuyordu. Peygamber efendimiz beyaz sakallı, Fatih Sultan Mehmet ise simsiyah sakallıydı. Yorumunuzu sabırsızlıkla bekliyorum. Saygılar…

  13. Rüyamda Peygamberimiz(s.a.v) ile namaza durmak için ayağa kalktık o sırada cemaatten çocuk yaşta biri ezan okumaya başladı. O sırada ezana peygamberimizde dâhil oldu yani peygamberimizde okumaya başladı, sonra peygamberimiz bana dönerek ezan okuyan çocuğun kim olduğunu sordu. Rüyamı yorumlarsanız sevinirim.

    Teşekkürler

  14. Rüyamda Peygamber efendimiz (sav.) Arap bir Müslümanın gözyaşlarını siliyordu. O kişi dinimize yönelmişti. Fark etmeden evinde bulunan putları kırmış ve ona dinimizi yaşamak nasip olmuştu. Bende sadece Peygamber efendimiz(sav.)'in o kişinin gözyaşlarını sildiğini gördüm. Ancak sadece ellerini gördüm yüzünü değil ama o olduğunu biliyordum. Sonra birden kendi evimde olduğumu fark ettim ve evde yan yana dizilmiş küçük bibloya benzer şeyleri kırmaya başladım. Böylelikle sabah namazı için uyandım. Bütün bunların ne anlama geldiğini lütfen yazar mısınız?

  15. Selamlar.

    Rüyamda eşimle camide bulunuyoruz cenaze namazı kalabalığı var cenazede peygamber efendimiz (sav)’in cenaze havada duruyor. Beyaz bir perde iniyor etrafına yukardan nurlar dökülmeye başlıyor ve cenaze yok oluyor… Çok etkisinde kaldım. Yorumlarsanız sevinirim…

  16. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammet rüyamda küçük bir piknik tüpünü üzerinde et pişirirken gördüm. Bana çeyrek ekmeğin içerisine eti koyaraktan al Gökhan bu da senin hakkındır dedi. Gözlerim doldu, ağlamaklı oldum.

  17. Ben rüyamda Peygamber Efendimizin(sav) konuşmaları veya sözleri aklıma geliyor ve hüngür hüngür ağlıyorum. Bu rüyamı nasıl yorumlayabilirsiniz? Şimdiden teşekkürler.

  18. Rüyamda Efendimiz(s.a.v) ashabının arasındaydı. Onu çembere alan bilinen ashabını arasından Efendimle birebir yol açtılar efendimizi görünce ve ashabına akrabalarının özelliklerinden ve efendimizin özelliklerinden tanıdım peygamberimi ve onları efendimiz ve etrafındakiler yere basmadan bulut gibiydiler normal hareket ediyor sessizdiler peygamberim iki elini bana uzattı ben efendimi görünce çok sevinmiştim ellerini tutmamı onlarla bir olmamı istiyordu. Beklerken ben başımı kaldırıp üzüntümü atmak isterken ellerine dokunacakken utanç ve pişmanlıktan ellerimi hızla çekerek Ya Resul Allah ben abdestsizim dedim sana yakışmıyorum ben dedim efendimiz usulca ellerini yanına koydu asabı arasında bulut gibi yere değmeden yürür gibi gittiler buda dinden uzaklaşmama ve isyan ettiren olay oldu. Bana bu rüyanın tam anlamı ne demek? Bu benim için çok önemli efendimiz sırt dönerek gitti bana bu rüyanın tam gerçek anlamı nedir?

  19. Peygamberimiz 4 arkadaşı ile benim evime geldi. Simsiyah sakalları vardı hepsinin 35 yaşlarında idi hepsi. Divana oturdular. Kahve pişirmek istedim biz pişiririz dediler bende ayıp olur ben pişiririm dedim kahveyi taşırdım ocağı ve malzemeleri onlara verdim onlar pişirdi bende kuru fasulye ve ayran ikram edecek iken ayran tepsiye biraz döküldü yanımda oğlum ve ablam vardı uyandım.

  20. Rüyamda kendimi ölmüş ve kefenlenmiş gördüm. Bu sırada peygamber efendimiz ağlıyor diye ses duydum. Bunu yorumlar mısınız ?

  21. Rüyamda peygamberimizi gördüm elinde bana doğru ok yay vardı,
    bunu düşününce üzülüyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir