Rüyada Pişirmek Görmek

Rüyada bir şeyi pişirmek, maksadına kavuşmaya; pişirmeye çalışmak bir işi canlandırmaya; çiy bir şeyi pişirmeye çalışmak, bir işe teşebbüs etmeye; pişmesi gerçekleştirirse, maksadına ermeye ve rızka işarettir.

Rüyada keşkek ve bulamaç dışındaki yemekleri pişirmek, rızka; keşkek ve bulamaç pişirmek, üzüntü ve kedere delalet eder.

Rüyada yemek pişirmek, yuvadaki huzur ve mutluluğu simgeler. Pişirilen şey ile birlikte yorumlanır.

Rüyada ateşte yemek pişirdiğini görmek, murada yorumlanır. Kor halindeki ateşte pişinceye kadar bir yemeği kaynattığını görmek, isteklerinin hemen yerine geleceğine ve halkın dilinde dolaşarak ün yapacağına delalet eder. Eğer kaynatılmasına rağmen yemek pişmezse o muradın olmayacağına işarettir.

Rüyada bir şeyi pişirmek istediği halde pişmediğini görmek, teşebbüs edilen bir işin olmayacağına delildir. Bir muradın olması için, pişirilmek istenen şeyin iyice pişmesi gereklidir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada ateşte bir şeyi pişirmek, isteklerin olmasına işarettir. Rüyada eti pişinceye kadar pişirdiğini gören kimse, muradına nail olur ve halkın dilinde dolaşır. Eğer et pişmezse, muradına nail olamaz.

Rüyada yemeği pişirmeye çalışmak, faydasını göreceği bir işi canlandırmaktır. Zira etin iyice pişmesi rızıktır. Bir kimse rüyada çiğ bir şeyi pişirmeye çalışsa bir işe teşebbüs eder. Ancak onu iyice pişmesi rızıktır. Eğer suda pişirilen yemek koyun eti olursa, şeref ve iyilikle güzel bir hayat sürmeye; sığır eti, faydalı bir işçilikten güzel bir hayat sürmeye işarettir. Aslan etini pişirmek ise istemediği bir topluluğa vali olmaktır. Eğer o et köpek eti olursa, aşağı bir memuriyete işarettir. Yağlı köpek eti, haram mal kazanmaya; yağsız köpek eti ise, fakirliğe ve kazanç azlığına işarettir.

Rüyada kuş eti pişirmek, valiliğe veya ticarete ya da şerefli ve zengin bir kavimle helal mal kazanmaya işarettir. Yırtıcı kuş eti ise, zulmen bir kavim tarafından haram mal ile ticaret yapmaya ve memur olmaya işarettir.

Rüyada bir şey pişirdiğini görmek, isteklerin gerçekleşmesine; et pişirmek, murada ermeye; az pişmiş et, muradına erememeye; çiğ et, yeni bir teşebbüs işaret eder.

Rüyada vahşi hayvan düşmana tekabül ederken, yırtıcı bir hayvan eti pişirmek; haram yollardan elde edilecek mal ve paraya işarettir.

Ayrıca bakınız: Ekmek Pişirmek, Balık Pişirmek

Pişirmek

“Rüyada Pişirmek Görmek” için bir yorum

  1. Rüyamda büyük bir tencerede kazan da değil ama çok büyük bir tencerede gümüş renginde (büyük ihtimal gümüştü) bir şey kaynatıyordum ilk önce olmadı. Üzüldüm anneme gösteriyordum karıştırdım birden rengini aldı. Annem de baktı “Güzel olmuş” dedi. Gümüş kaynatma hakkında bir şey bulamadım. Şimdiden teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir