Rüyada Rahman Suresi Görmek

İbn-i Sirin’e göre. Rahman Suresini rüyasında okuyan veya dinleyen kimse, yalan söylemekten korkar ve çekinir. Sözüne sadık olur. Doğru yolu seçer ve o yolda yürümeye devam eder. Kur’an-ı Kerim’i ezberler, herkese iyiliği dokunur.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada Rahman Suresini veya ondan bir parça okuduğunu veya kendi üzerine okunduğunu görmek, Allah’ın affına ve rahmetine ermeye, ilme, şer ve kötülükten uzak durmaya işarettir.

Ayrıca bkz: Rüyada Okuyup Üflemek Görmek 

Rahman Suresi

“Rüyada Rahman Suresi Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Birisinin yanlışını düzeltiyor olarak ya da ondan daha iyi okuduğumu kendi kendime söylüyor olabilirim rüyamda. İlahiyat fak. Öğrencisiymiş yanımda yürüyor. Böyle otların çeşitli uzunlukta ve yeşil ağırlıklı renk olmakla birlikte hafif sararmış otlar da var. Tam düz bir arazi de değil yürüdüğümüz yer engebeli. Hatta “Febi eyyi ala-i rabbike… İlah” ayetini okuyorum ve oradaki bir tecvit kaidesini vurguluyorum. Ama içimden kendi kendime “Burayı böyle okumalı” diyorum ama kendine mi söylüyorum orası net değil. Ayetin bir öncesini şimdi hatırlamıyorum. Rahatsızlığımdan ötürü gece yatsıyı kılmadan yatmıştım sabaha karşı 04.30 gibi bu rüya ile uyandım. Acaba ayetin manası üzere “Hala ne diye yaparsınız” diye uyarıldım mı? Teşekkürler.

  2. Rüyamda bir mescide giriyordum iki bölmeli, büyük bir mescit. Farklı şekilde secde eden insanlar gördüm biri iki omzuna çocuğunu almış, bazıları kat kat birbirlerinin üstüne yaşlanmış şekilde secde ediyorlardı. İçeride genç bir kişi büyük ihtimal rahman suresini okuyordu fakat yanlış okuyordu 3. okumaya doğru şekilde okudu. Rüya tabirlerinde secdeye baktım ama başkalarının yaptığı secdeden bahsetmiyordu. Rüyamı bu bütünlükten yola çıkarak tabir edebilen varsa sevinirim…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir