Rüyada Ramazan Ayı Görmek

Ramazan ayını rüyasında gören kimse bereket, hayır, iyilik görür ve kötülüklerden uzak kalır.

Ramazan ayında görülen rüyalar hayırlıdır. Hem de çabuk çıkar. Bu ayda kötülük, cimrilik ve zorluk kapıları kapalıdır. Ramazanda görülen hayırlı rüyalar hiçbir vakit gecikmez. Aksine şerli rüyaların hükmü bu ayda gecikir.

Bir başka rivayete göre de: Her ne görmüş olursanız olun, Ramazan ayında görülen rüyalar hemen çıkar ve genellikle hayırla sonuçlanır. Ramazanda görülen çirkin rüya sıhhatli değildir. Bu ayda görülen rüyada inançsız insanın durumu, mümininkinin tersidir. Gayesiz insanın gördüğü rüya, kötülükten başka bir şey değildir.

Bir kimse rüyada ramazan ayını görürse, bu rüya; bereket, hayır, iyilikle emredip kötülükten nehyetmeye işaret eder. Eğer rüyayı gören ilim veya Kur’an öğreniyorsa, buna muvaffak olur. Çünkü Kur’anı Kerim bu ayda nail olmuştur.

Ayrıca Bakınız: Oruç, Yılın Ayları, Ramazan Bayramı, İftar

Ramazan Ayı

“Rüyada Ramazan Ayı Görmek” üzerine 4 yorum

  1. Ramazan ayında sabaha karşı gördüğüm rüyada eşim başka bir kadınla evlenecekmiş. Bunun konuşmasını yapıyoruz ben sadece şaşırıyor ve biraz da kıskançlık hissediyorum kadın benden 10 yaş daha genç üstelik eşimin ailesi de buna ses çıkarmıyormuş. Gerçek hayatta böyle bir durumumuz yok yorum bekliyorum saygılarımla.

  2. Rüyamda masada genel yiyorum sonra oruçlu olduğum aklıma geliyor. İşyerinde arkadaşlarla otururken gene unutarak yemek yiyorum oruçlu olduğum aklıma geliyor gene. O gün de oruç tutuyordum. Yorumlarsanız sevinirim.

  3. Rüyamda ramazana 5 ay kalmış ne çabuk geliyor diye şaşırıyorum. Bu rüyadan iki gün öncede biri “5 gün sabret” diyordu. Bu iki rüyanın anlamını merak ediyorum. İyi çalışmalar şimdiden.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir