Rüyada Saçın Ağarması Görmek

Rüyada saçın ağarması, gençler için hayra işarettir. Bazı tabirciler, ömrün uzun olmasına, bazıları da zayıflığa işarettir, demişlerdir. Aklık sakal ve başın tümünde olursa, fakirliğe işarettir. Bir kimse saçının bir kısmının ağardığını görse, hayatının ve ciddiyetinin çok iyi olduğuna; başı ağaranın hanımı hamile ise, bir erkek çocuğunun olacağına işarettir.

Rüyada bir kimse sakalında beyaz tüyleri yolduğunu veya bu tüyleri kestiğini görse, o adam ihtiyarlara hürmet eder. Kadın rüyada saçının ağardığını görse, kocası fasıktır (günahkardır). Bazı tabirciler, baş ağarması, kaybolmuş bir kimsenin veya misafirin gelmesidir, demişlerdir. Vücut kıllarının ağardığını gören zengin ise, malının gideceğine; fakir ise, ödenmesi güç olan borca işarettir. 

Rüyada tanınmayan bir kadının saçının ağarması, hububat kurutmaya; askerin tümünün saçının ağarması, zaaf ve firara işarettir. Hasta kimsenin başındaki saçların ağarması ise, ölüm ve kefene işarettir. Korkan kimse için saç ağarması, hakim, melikten veya devlet başkanından kurtulmaya işarettir. Bazı tabirciler, kadının saçının ağarmasını görmek, kocası veya kocasının akrabaları tarafından çirkin söz işiteceğine ve bazen de, boşanmaya işarettir, demişlerdir. Çünkü erkekler kadının saçının ağarmasını hoş görmezler. 

Saçı ak bir kimse, rüyada saçının daha fazla ağarmış olduğunu, fakat bunların içinde siyah tüylerin de bulunduğunu görse, olgunluğa işarettir. Saçının tamamen ağardığını gören kimse, amirinden veya büyüğünden nahoş bir şey görür.

Rüyada göğüs kılının beyaz olduğunu gören kişinin yemeği kokar. Bir kimse rüyada sakalının beyaz ve berrak olduğunu görse, izzet, rütbe ve şöhrete nail olur. İbn-i Sirin (R.A.) Hazretleri, saçı henüz ağarmamış kimsenin rüyada saçının ağarmasını iyi görmemiştir. O, “saç ağarması malın azalmasıdır” derdi. 

Rüyada saçından ağarmış bulunan tüyleri yolduğunu gören kimse, muhalefette bulunur, ihtiyarlara, saygı göstermez.

Ayrıca bakılacak rüya tabirleri: Saç Boyatmak, Aksakal ve Bıyık, Saç 

Saçın Ağarması

“Rüyada Saçın Ağarması Görmek” üzerine 9 yorum

  1. Merhabalar rüyamda saçlarımın ön kısmında baya bir beyazlık olduğunu gördüm. Aynaya bir bakıyorum, saçlarım baya bir beyazlamış, şaşırdım ama normaldir herhalde dedim. Siyahlar da vardı tabi ki ama beyazlar baya bir çoğalmıştı. Bunun manası nedir, acaba?

  2. Ben 9 yaşında bir bayanım. Rüyamda saçlarımın ara ara ağardığını gördüm. Ne anlam taşıyor acaba? Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

  3. Selamün Aleyküm. Normalde başımın sağ tarafında bir tel ak saç var bazen koparıyorum, geri tekrar uzuyor. Rüyamda bir tel saçım beyazdı onu da tuttum koptu, geldi, elimde de bir daha görmedim ve bir daha da çıkmayacak diye biliyordum… Teşekkür ederim.

  4. Saçlarımın hafif bir şekilde ağardığını daha sonra da ağarmanın arttığını gördüm. abime “Abi, bak ne güzel saçlarım ağarmış” dedim. Abimde bana “Ne güzel bak, sabredince oluyor. Güzel olmuş fakat uzamış kestir biraz” dedi.

  5. Rüyamda 6 yaşında kızım olduğunu gördüm saçları beline kadar uzun, arka tarafının çoğu ağarmıştı. Bunun anlamı ne? Benim gerçekte 2 oğlum var, kızım yok.

  6. Rüyamda saçlarımın tamamen beyaz olduğunu gördüm fakat bu rüyada saçlarımın sanki buz tutmuş gibi olduğunu da fark ettim ve saçlarımla oynuyordum (buz tutmuş ve beyazlamış olarak saçlarımı) bu yüzden bir kaç araştırma yaptım ama bir sonuç elde edemedim cevaplarınızı bekliyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir