Rüyada Sadaka Vermek Görmek

Rüyada sadaka verdiğini gören, eğer alim ise, ilminden kazanır; eğer bir devlet adamı ise şan ve şerefi artar; tüccar ise ticareti çoğalır; sanatçı ise halk ondan fayda görür. Fakir ise zengin olur.

Kirmani’ye göre; rüyada sadaka verdiğini görmek, korku ve düşünceden kurtulmak, bela ve afetlerden emin olmak ile tabir olunur.

Cabir’ül-Mağribi’ye göre; rüyada sadaka verip bir fakiri sevindirdiğini gören, hasta ise iyilesir. Sıkıntısı varsa geçer. Tutuklu ise kurtulur. Eğer günahkar ise Allah’u Teala onu tövbe etmeye nail eder. Dinsiz ise İslamiyet’i kabul eder.

Rüyada sadaka verdiğini görmek her durumda mutluluk ve ikbale delalet eder. Herkese sadaka dağıttığını gören kimsenin malında bereket olur.

Abdulgani Nablusi’ye gören: Rüyada sadaka vermek, belaların define, hastaların iyileşmesine, rızık ve berekete, nimete delalet eder. Rüyasında ölmüş hayvan, şarap, ve çöp gibi şeyleri sadaka olarak verilmesi yani rüyada caiz olmayan şeylerden birini sadaka verdiğini görmek, kendi malında ve başkasının malında, kendilerine kötülük getirecek bir iş yapmış olacağına işarettir. Çünkü fenalığa fenalık, günaha günah ile karşılık verilir.

Rüyasında helal ve iyi bir şeyi sadaka olarak verdiğini gören, eğer hayvan ticareti yapıyor ise, o işinde bereket görür; eğer çiftçi ise ürününde bereket ve feyiz bulur. Sadaka vermek hayır ve berekettir. 

Rüyada tanınmış zenginlerden birine sadaka verdiğini görmek, o zenginin fakir olarak sadakaya muhtaç olacağına delalet eder. Rüyada fahişe bir kadına sadaka vermek tövbe etmesine; hırsıza sadaka vermek, hırsızlıktan vazgeçeceğine işarettir.

İbn-i Kesir’e göre; rüyada sadaka vermek, malını çoğaltmak, düşmanı çıldırtmaktır. Çünkü sadaka ile şeytan kahredildiği gibi, sadaka vermek rüyası da hayır, bereket ve mal çokluğuna delalet eder. 

Rüyada gizli sadaka veren, eğer asi ise, günahları bağışlanır. Bazen sadaka vermek ilim adamlarına ve büyüklere yaklaşmaya da delalet eder.

Rüyada kendisinden sadaka istenip verildiğini gören, alim ise halk ondan ilim öğrenir; devlet adamı ise sözü geçerli olur; tüccar ise halk ondan faydalanır. Sanatçı ise birçok çırak yetiştirir.

Rüyada bir yoksula yemek yedirmek korkudan emin olmaya, sıkıntıdan ve kederden kurtulmaya; bir dinsizi doyurmak düşmanını kuvveti indirdiğine işarettir.

Rüyada sadaka verdiğini görmek bazen tesbih çekmeye, kabir ziyaretine ve Kur’an okumaya delalet eder. Rüyada sadaka vermek tabiri, korku ve endişeden emin, bela ve afetten kurtulmaya işarettir.

Ayrıca bkz: Rüyada Fıtır sadakası Görmek

Sadaka Vermek 

“Rüyada Sadaka Vermek Görmek” üzerine 7 yorum

  1. İyi günler. Ben rüyamda birkaç fakire sadaka dağıtıyorum ama birine diğerlerine göre az verdiğim için sürekli benden sadaka istiyor ve ben cebimdeki bütün bozuklukları verdiğim halde halen istiyordu ve o ara uyandım.

  2. Rüyamda evimde oturuyorum, ailemle. Gündüz vakti birden çok şiddetli bir ses geliyor ve sallanmaya başlıyoruz, deprem gibi. Sonrasında herkese “Şehadet getirin” diyorum. Ve balkona çıkıyorum ve gökyüzünde bulutun üstene iki satırlık Kur’an’dan bir yazı çıkıyor ama bu taşa yazı yazmak gibi ses çıkartıyor. Sonrasında bir ses duyuyorum. O ses bana diyor ki; “Şimdi cennetle cehennemin resimlerini göreceksin” Resimlerde kutucuk şeklinde çıkıyor. Ama okuyamadım ne yazdığını. Bu rüyanın anlamı nedir?

  3. Birkaç gündür hep aynı rüyayı görüyorum. Dilenci bir gencin önünden geçip gidiyordum. Eski bir tarih söyleyip yardım istiyordu. O tarihe hiçbir anlam veremiyordum. Bir gün gene aynı rüyayı gördüm. Gene o gencin önünden yürüdüm geçtim sonra geri dönüp ona bir miktar para verdiğimi gördüm. Hiç bir anlam veremiyorum bu rüyaya.

    1. Belki bir tarihte birine para verecektin, borcun vardı ve unuttun. Bu rüya ona işaret olmasın?

  4. Rüyamda sadaka kutusuna sadaka koyduğumu ve bir arkadaşımın da çalar gibi elini daldırıp avuçlayıp çaldığını gördüm. Sadaka kutusunun olduğu yerde toplantıdaydım ve kartvizit dağıtıyordum 3 kişiye kartvizit verdim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir